Oda a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza. Nem igaz, hogy ne lenne leváltható az Orbán-kormány. Nem billegő választókörzet a hódmezővásárhelyi. Maga a város, amely vasárnap polgármestert választott, szintén nem számít annak. A rendszerváltás óta csak a jobboldalnak termett itt babér. Tegnap sem billegett: a Fidesz jelöltjét, Hegedűs Zoltánt simán elverte független kihívója. A demokrácia ünnepe volt a választás: döntött a nép, és megtörtént a csoda. Persze ennek a csodának nem is volt olyan bonyolult a receptje. Miután a korábbi kormánypárti polgármester halála miatt időközi választást kellett kiírni, az ellenzék az egyetlen olyan stratégiát választotta, amely egy ilyen helyen a győzelem – akkor még – halvány reményével kecsegtetett. Pártjai beálltak egy köztiszteletben álló független jelölt mögé. Márki-Zay Péter azért is volt jó választás a komoly antikommunista hagyománnyal rendelkező alföldi városban, mert előélete, családi körülményei és a katolikus közösségben elfoglalt helye...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S képzekd Wazze ha értékelt is volna

Nem kis csönd után maga Lézer Jankó értékelt

A párt központi napilapja a vásárhelyi eredmény értékelésén egy kissé elgondolkodott, majd a főminisztert idézték. Meg kell jegyezzem, hogy nem voltak elégedettek, mert aztán rátettek egy lapáttal. „Beérett a szélsőbaltól a Jobbikig terjedő hisztériakeltés”!
Pedig Jankó sem volt piskóta:
„Hegedűs Zoltán mintegy 9500 voksot kapott, annyit, amennyit 2014 őszén és tavaszán a Fidesz jelöltje. A párt támogatóinak bizalmát négy év távlatában sikerült megőrizni, ez jelenti a legnagyobb sikert ”,
„azon fognak dolgozni a következő hónapokban, hogy a választópolgárok bizalmát elnyerjék áprilisban”.
Majd kajánul megjegyezte: „érdeklődéssel várja milyen kezdeményezései lesznek az új polgármesternek, milyen irányba halad majd a Hódmezővásárhely”! =))
Hogy is szólt a klasszikus vicc, mikor a csehek legyőzték a szovjeteket;
A Kreml táviratban gratulált:
A sikerhez szívből gratulálunk, STOP!
Gáz, STOP!
Kőolaj, STOP!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.