Ma viszont még mindent belead a tél.

Kezdjük a figyelmeztetésekkel:

Havazás: Hétfőn dél felől havazás kezdődik, hétfő éjfélig délnyugaton, délen 5 cm körüli igen laza szerkezetű porhó hullhat, másutt helyenként lepel-2 cm hó valószínű.

Hófúvás: A hóval borított tájakon az olykor erős (45-60 km/h) északkeleti szél elsősorban a Dunántúl nyugati és déli felében hófúvást okozhat. Hétfő délutántól, estétől az ország déli részein a már frissen lehullott havat is hordhatja a szél.

Extrém hideg: A legalacsonyabb hőmérséklet ma estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. Az erős szél azonban az Alföldön is jelentősen rontja a hőérzetet. Csütörtökig a hőmérséklet fagypont alatt várható.

Viharos szél: A Bodrogköz térségében kis területen a legerősebb széllökések 65 km/h körül alakulhatnak északkeleti irányból.

Ekkor változik meg gyökeresen az időjárás, pár nap, és vége a sarki hidegnek

Dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután már főként az ország déli területein hószállingózás, havazás is várható. Az északkeleti, északi szél többfelé erős, néhol viharos lesz, így a Dunántúlon hófúvásra is számítani kell. A csúcshőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű, keleten lesz enyhébb az idő. Késő estére -5 és -11 fok közé hűl le a levegő.

Ha viszont rápillantunk a hét napos előrjelzésre, akkor egészen biztató dolgokat látunk. Pénteken kezdődik az enyhülés, vasárnap pedig akár 10 fok lehet a maximális hőmérséklet – pluszban!

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
olyan hideg van ,hogy a jegesmedve is szívatóval indul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ó-buda
@magyarbakancs: a cigány meg a saját zsebébe nyul !!
csipetke
Szibériai hideg a -15 fok?Szibériában ha "felmelegszik" az idő -40 fokra,ekkor már kiengedik az óvodásokat az udvarra játszani.És ez komoly.Az én gyerekkoromban (időszámításunk előtt valamikor) egész télen -10, és -20 fok körül volt a hőmérséklet.Kb 10 éve vannak ilyen enyhe telek.
division
@Nessy: Érdekes, én két napja úgy izzadok mint egy ló, érdekes hatása van ennek a frontnak:-)) Egyébként ennyi még kevés a kórokozóknak, legalább két hét kellene belőle.
Nessy
@division: Láz, vagy már kalapkúra? :-))
division
@Nessy: Ez az hogy fogalmam nincs, nem vagyok beteg.
nevemnick
@division: nehogy azt mond, hogy lázárfalva miatt? :D
(csak viccűtem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.