Az ellenzéki vezetők történelmi pillanatról beszélnek.

A 24. rakta össze az ellenzéki pártok véleményét a hatalmas meglepetéssel zárult hódmezővásárhelyi választásról.

Ellenzék: Ha Lázár városában a Fidesz megverhető, akkor országosan is megverhető

Vona Gábor videóüzenetében azt mondta, Márk-Zay Péter vasárnapi hódmezővásárhelyi sikerefordulópont, történelmi győzelem.

Hasonlóan Karácsony Gergelyhez Vona is azt gondolja, ha

Lázár János városában a Fidesz megverhető, akkor az ország minden pontján megverhető.

Szerinte a vasárnap azt üzente, „van remény, Magyarország”.

Szél Bernadett az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint megtört a jég, ez pedig jó ómen április 8-ra!

Vágó Gábor az LMP-s politikus hétfő reggel az ATV-ben azt mondta,

nem szabad hátradőlni,

de ez a győzelem tényleg bebizonyította, hogy a polgári Magyarországnak van esélye győzni a korrupt Magyarország fölött.

Szigetvári Viktor történelmi győzelemről beszélt. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje szerint a vasárnap bebizonyította, hogy ha egyetlen esélyes jelölt áll szemben a Fidesszel, akkor az ellenzéki kétharmad sem lehetetlen 2018 tavaszán.

A Fidesz kisebbségben van és bukni fog

– tette hozzá.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balázs Attila

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rdos
Na ez a baj. Az un. ellenzéki pártok vezetői csak a lényeget nem ismerték fel. A siker kulcsa a hiteles, körzetében ismert és független egyedüli jelölt mögé beálló ellenzéki összefogás. Vagyis ha az un. ellenzéki pártok be szeretnének kerülni a parlamentbe, ahhoz 1o6 független egyéni jelöltet kell beküldeniük a parlamentbe (nekik meg marad a listás helyeken való osztozkodás).
szép új világ
A hódmezővásárhelyi példa is bizonyítja, hogy el lehet zavarni a rablóbandát, de csak összefogással. Ideje volna ezt tudomásul venni az ellenzéki pártoknak és ennek megfelelően együttműködni.
Vásárhelyen is csúfosan elbukott volna az ellenzék, ha minden párt csak a saját jelöltjét favorizálta volna.
Jozefina
Legnagyobb tanulság az LMP-nek és a Mommentumnak!!! Tessék beállni a választási együttműködésbe és nem külön-külön próbálkozni, amivel egyértelműen a fidesz-kdnp és orbán korlátlan hatalmát támogatják!!!
Manhattan
@Shikari: Olyan vagy, mint a papagáj! Minden oldalra ezt írod? Unalmas már...
Clavigo
@Shikari: Bringás,,te kibaszott hülye vagy.
Főlökött
Na mielőtt elalélnánk ettől az időközi választási eredménytől, véleményem szerint nekünk annyi lesz! Miért ? Azért, mert a mostani hatalomban lévők nem fogják hagyni, hogy ez bekövetkezzen országos szinten is, ezért annyi mocsok és sár-dobálás fog következni az elkövetkező időben, hogy győzzük kapkodni a fejünket.
Én abba sem vagyok biztos, hogy ez nem így lett megszervezve, mármint hogy legyen egy kis vereség, majd jön a nagy nyereség, mert az ellenzék elszáll magától.

Úgy tűnik számotokra, hogy félnek a most hatalmon lévők ? Nem igazán, lássuk csak Endi-ke is nyíltan megfenyeget bárkit, bármivel -> még el-lehetetlenítéssel is, sőt Lázár sem fukarkodott a megszavazott minősítésével.

Mit akarok ezzel mondani ? Hogy országosan is ezt az eredményt kell hozni és nem ráülni a babérokra egy rövid idejű polgármester -> választási eredményére, elalélni ettől, főleg úgy hogy nem sok közük volt, mármint a mostani ellenzéknek, az elért eredmény kivívásához. Legjobban-legszimpatikusabban a megválasztott édesapja nyilatkozott, a választásról és annak eredményéről. Hogy indult - mint indult, milyen háttérrel, milyen tudással. Ezzel kellene foglalkozni, nem a lobbizással - visszaléptetéssel - titkos alkukkal, stb.
Úgy tűnik számomra, mindenkinek elege lett a mostani léhűtőkből, arrogánsokból, agyontanultakból és olyan értelmes - tanult személy megválasztására vevők a szavazók, mely előre is viszi a dolgokat és nem a mutyitábor híve. Sőt, egyik tábornak sem híve, hanem a rend-rakásé, csak nehogy úgy járjon, mint Esztergom. Ezért kell országosan is, ezt az eredményt hozni, de ehhez a mostani ellenzék kevés sajnos. Nem jöttek rá, hogy a megélhetési - hitegető politikus, már nem játszik ezen versenyben !!!
picike1
@Shikari: én csak váaszoltam a cikre nem nyerni fog- vesztés re áll.
advocat
Csak együtt! Egy kormánypárti egy "ellenzéki". Vásárhely jó példa. 28 év után fordult a kocka! Mert azok is elmentek szavazni, akik eddig otthon maradtak. És legyen velük az erő. Is.
picike1
@Shikari: én nem nevetem kellemetlen lesz lehet
cs.n.
taktikaiszavazas.hu

A legesélyesebb ellenzékire kell szavazni egyéniben, listán meg akire akarsz. Nem csak a pártokon múlik az összefogás, hanem rajtunk, szavazókon is. Nem finnyáskodni kell, hanem arra szavazni, aki esélyes, még ha az őt indító párt esetleg nem szimpatikus.
picike1
@Shikari: ugy várom mint egy szülinapot nagyon
jancsipapa
@Jozefina: Én inkább úgy látom ,hogy nem az ellenzéki összefogás aratott sikert . A Vásárhelyiek nem ellenzéki pártokra adták a szavazatokat. Egyszerűen elegük lett a "Lázárok uralkodásából ". Elegük lett a korrupcióból , a kioktató ,arrogáns stílusból , a bűnözők ,korrupt gazemberek megmentéséből ,sőt hőssé kikiáltásából és visszacsempészéséből . És kellett egy elfogadható , nem lejáratódott jelölt ,akit hiába próbáltak lejáratni ,kiforgatni amit mond ,visszaütött ,hogy a helyi tévéből kizárták ,stb. A támogatóit listázták ,próbálták megfélemlíteni és mindez kontra-produktívvá vált.Ehhez nincs köze a Karácsony-Szél-Vona-Gyurcsány-XY csapatnak. Inkább így gondolom...
Csizmás Kond
Nyert az összefogás...de hogy az emberek mit nyertek az ezután derül ki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.