A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, február 9 és 14 között, 1002 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban újra vizsgálta a nyugdíjasok helyzetét és egyes a nyugdíjasokhoz kapcsolódó ügyek megítélését. A nyugdíjasok több mint fele csak komoly lemondásokkal, vagy önállóan sehogyan sem tud megélni a nyugdíjából, majdnem kétharmaduk pedig kevesebbet tud belőle vásárolni, mint 5 évvel ezelőtt. A megkérdezettek háromnegyede szerint az alacsonyabb nyugdíjakat jobban kellene emelni, mint a magasabbakat. Tízből nyolc válaszadó egyetértene a 13. havi nyugdíj bevezetésével és kétharmaduk szerint a költségvetés ezt el is bírná. A nyugdíjasok a bevételeik negyedét költik az egészségükre, ebből minden tizedik forintot hálapénzre, és minden ötödiket magánegészségügyi szolgáltatásokra. Tízből kilenc válaszadó egyetért azzal, hogy a 65 év felettiek ingyenesen használhatják a tömegközlekedést. A nyugdíjasok több mint fele (53 százalék) csak komoly...

Forrás: publicus.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
A nyugdíjasok fele szarabbul él, mint 5 évvel ezelőtt. Remélem tudják, hogy hova ne húzzák az X-et. Orbánékra semmiképp.
peterkelemen
A nyugdíjasok fele szarabbul él, mint 5 évvel ezelőtt. Remélem tudják, hogy hova ne húzzák az X-et. Orbánékra semmiképp.
RonaGyuri
@peterkelemen: s sajnos ez nem csak úgy érzik! A valós számok ezt egyértelműen okadatolják is.
Ha és amennyiben számolnák az un. nyugdíjas inflációt (arról nem is beszélve, hogy külön a szegényebbekét) még a KSH minden realitást nélkülöző számai (termék/szolgáltatás csoportokra kihozott számaik igazán bornírtak) mellett is egyértelmű lenne a vásárlóerő romlása! =))
szaboria1
Csak azért van a kisebb településeken ahol most a fidesz uralkodik nem mernek másra szavazni. Pláne ott ahol nagyon is ismerik egymást. A fidesz leváltását csak a nagyobb városokban lehet legyőzni.
Eladott Ország
Nyugdíjemelések:
uploads.disquscdn.com/images/48cde78f2d57f29f602dc30437317e51e5affdf13f33e058cb9785de12f81691.jpg?w=600&h=317
coub.com/view/12rnha
A nyugdíjak reálértékének megőrzését Magyarországon ( és máshol ) az úgynevezett svájci indexálás biztosítaná, amely 50%-ban a várható inflációt, 50%-ban a várható nominális keresetnövekedést venné alapul az év eleji nyugdíjemeléskor. A fidesz (állampárt) által vezetett KSH, az infláció meghatározásában, mint annyi másban is hazudik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.