Azonnali lemondásra szólította fel Szijjártó Péter az ENSZ emberi jogi főbiztosát, Zeid Raad al-Husszeint, mert idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt hétfőn Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülésén elmondott beszédében.

"Ez elfogadhatatlan egy nemzetközi szervezet tisztségviselőjétől, méltatlan és felháborító a vád, a főbiztosnak le kell mondania"

- hangsúlyozta a magyar külgazdasági és külügyminiszter saját beszédében a 37. ülésen.

Szijjártó lemondásra szólította fel az ENSZ emberi jogi főbiztosát

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának tavaszi ülésszakán a genfi ENSZ-palotában 2018. február 26-án. MTI Fotó: KKM

Az MTI-nek telefonon nyilatkozva megjegyezte, hogy a főbiztos nem először vádaskodott Magyarország ellen, nem először próbálta a legsötétebb diktatúrák tulajdonságait Magyarországra aggatni.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyuska
Én meg Szíjjártót szólítom fel lemondásra. Meg a gazdáját is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@CsipkeRózsa: 18.11-re: Meg nem , mert a rohogestol nem tud gepelni...o))) En mindig megnezem, hogy KI mondja azt, amit mond, es aszerint kezdem el kirohogni, sajnalni, vagy elgondolkodni a mondottakon...
szijjaspetya meg a hatarban sincs az ilyen kijelenteseivel...
Faj neki az igazsag?
Yoda69
Ennek aztan van bor a pofajan. De mar nem kell sokat varni :)

MEG 49 NAP!
csipetke
@CsipkeRózsa: 18:11 Nem,mert a röhögéstől még nem bírt...
csipetke
@kakaósbögre: 22:34 Miért?Itthon komolyan veszi valaki?Ő is csak Orbán bábja,mint a többi...
RonaGyuri
Az az igazság, hogy a Gazsi tanítványa,

csak a mondókáját a maga bugyuta paraszt-suttyó módján adta elő

Mint ismert ami derék külgarázdánk felkapta a vizet és „azonnali lemondásra szólította az ENSZ emberi jogi főbiztosát, Zeid Raad al-Husszeint”.
legalább is odanyilatkozott, hogy ő ezt tette. Lehet az én hibám, de a tanácskozás hivatalos doksijaiban erről nincs szó és más sem híreszteli!
A felháborodásának alapja, hogy szerinte „idegengyűlölettel és rasszizmussal vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt ”.
Nos hic & nunc nem kezdek elemzésbe, hogy a főbiztos mondandója – meglátásom szerint még a kiragadott félmondatok sem, a teljes szöveg (ez érdekes elérhető) pedig határozottan nem – mennyire kvadrál a külgarázda fröcsögésével.
Azonban hagyjuk ezt, az ő csökött agyában ez így csapódott le. Foglakozzunk az állításával: az idegengyűlölet és rasszizmus vádjával és tegyük hozzá rögtön az antiszemitizmust is. No az a helyzet, hogy ezt nem lehet tudni, s nem csak azért mert és ahogy a régi cimborája a derék TGM ezt ezerrel tagadja. Sokkal inkább azért, mert egyértelmű tény, hogy Orbánnak nincs semmiféle ideológiája, csak az adott pillanatban leghasznosabbnak vélt szöveget nyomja. Az is egyértelmű, hogy esetében a nyílt egyértelmű antiszemita, rasszista és xenofób uszítás, amit ezerrel gyakorol és gyakoroltat, nem feltétlenül a személyes hite, csak most ezt véli hasznot hozónak! Ahogy a klasszikus vicc mondta: ennek van társadalmi igénye! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.