Szlovákiában még soha nem ajánlottak fel ilyen magas nyomravezetői díjat.

A kettős gyilkosság ügyében a szlovák főügyészségen hétfőn rendkívüli egyeztetést tartottak a miniszterelnök, a főügyész, a belügyminiszter, az országos rendőrfőkapitány és a titkosszolgálat (SIS) vezetőjének részvételével. Robert Fico az egyeztetést követően bejelentette: az ügy kivizsgálására külön csoportot hoznak létre a főügyészség, a különleges ügyészség, a belügyminisztérium, a rendőr főkapitányság és a titkosszolgálat képviselőinek részvételével.

Robert Fico bejelentette azt is, hogy a kormány egymillió eurós nyomravezetői díjat ajánl fel a kettős gyilkosság felderítéséhez vezető információkért. Szlovákiában még soha nem ajánlottak fel ilyen magas nyomravezetői díjat, s arra sem volt példa, hogy a felajánlást maga a kormány tegye meg.

Amint arról korábban beszámoltunk, gyilkosság áldozata lett Szlovákiában egy tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak és élettársa. A férfi az aktuality.sk szlovák hírportálnak dolgozott, tényfeltáró újságírással, azon belül leginkább adócsalással összefüggő bűnesetekkel foglalkozott. Pozsonyi sajtóinformációk szerint az újságírót korábban megfenyegették.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.