A Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban hosszabb távra sikerült stabilizálni a csecsemő- és gyermekellátás biztonságát, de szükség lenne újabb szakorvosokra – mondta Kovács Lajos megbízott főigazgató az intézményben hétfőn tartott sajtótájékoztatón.

Visszatért a sátoraljaújhelyi kórházba a lemigráncsozott gyermekorvos
Fotó: a kórház Facebook-oldala

Közlése szerint a csecsemő- és gyermekosztályt a múlt héten azért kellett három napra bezárni, mert az osztályvezető főorvos, Abdul Gafor Faris családi ügyek miatt határozatlan időre nem tudta vállalni a munkát.

Mindez olyan váratlanul történt, hogy már nem tudták átszervezni az ellátást úgy, hogy az stabil legyen – fogalmazott a megbízott főigazgató. Ezért a sürgősségi ellátást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház vette át, a helyi eseteket pedig a helyi házi gyermekorvosok látták el – tette hozzá.

Migráncshiszti!

– így reagált a sátoraljaújhelyi kórház egyik osztályvezető főorvosa Facebookon arra a hírre, hogy a kórház gyerekosztályát be kell zárni orvoshiány miatt – vette észre az Index.

Kovács Lajos kiemelte, a szakmai felügyelet a csecsemőosztályon is folyamatos volt. A megbízott főigazgató megemlítette, hogy nem egészen egy éve – hasonló okok miatt – két hétre szintén be kellett zárni a gyermekosztályt. Az az időszak nem kapott ekkora figyelmet, és ma már nem emlékszik rá senki, hiszen a kórház akkor is biztosítani tudta a biztonságos gyermekellátást – jegyezte meg.

Tájékoztatása szerint

a csecsemő- és gyermekosztályon továbbra is Abdul Gafor Faris és öt közreműködő orvos végzi az ellátást. A megbízott főigazgató elmondta, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a jelenlegi egy főállású és öt közreműködő orvos mellé legalább egy-egy főállású és ellátást vagy ügyeletet vállaló orvost keres az intézmény.

A Fidesz szerint az ellenzék keltett pánikot

Hörcsik Richárd (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az ellenzéki pártok és képviselőjelöltjeik indokolatlanul, politikai haszonszerzésből keltettek pánikot a lakosság körében.

Közlése szerint azok a pártok és szervezetek akartak demonstrációt szervezni a gyermekosztály három napig tartó, az elejétől átmenetinek hirdetett bezárása miatt, amelyek 2002 és 2010 között három osztályt – a szemészetet, a bőrgyógyászatot és fül-orr-gégészetet – zártak be Sátoraljaújhelyen.

Kiemelte: 2010 óta az intézményben 1,7 milliárd forintból egy modern sebészetet, intenzív osztályt alakítottak ki és központi épületet emeltek, 300 millió forintból megújult a pszichiátriai osztály, új ct-t vásároltak, valamint egy, a megyei központi kórházzal közös pályázaton 125 millió forintot nyert az intézmény a diagnosztikai rendszer modernizálására.

Most az úgynevezett északi pavilon felújítására adott be pályázatot a kórház, amely szintén 100 milliós tétel – mondta a kormánypárti képviselő, hozzáfűzve: az elmúlt napokban nagy port kavart eset személyi problémából eredt, amely bármikor, bármelyik munkahelyen előfordulhat, ebből nem lett volna szabad politikai ügyet kreálni.

A polgármester is a politikát okolja

Szamosvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), Sátoraljaújhely polgármestere úgy fogalmazott:

ebből a problémából nem lett volna ekkora ügy, ha nem a választási kampányban történik. Véleménye szerint hagyni kellett volna időt a szakmának arra, hogy megoldja a helyzetet.

A DK-MSZP-Párbeszéd közös képviselőjelöltje hétfőn a kórház előtt tartott sajtótájékoztatót. Zaveczki Tibor az esemény után az MTI-nek azt mondta, örülnek a kedvező hírnek, hogy mégsem zár be a gyermekosztály, de tudomásuk szerint több olyan osztály is van a 72 ezer ember ellátásáért felelős intézményben, ahol egy-egy orvos távozásával bármikor hasonló, kritikus helyzet alakulhat ki.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán xeonfób, rasszista, gyűlöletkeltő propagandájának az eredménye.
peterkelemen
Orbán xeonfób, rasszista, gyűlöletkeltő propagandájának az eredménye.
nezelodo
Hát kérem, volt ideje hozzászokni az ellenzéknek Orbán testvéri szeretetet gyakorló politikájához irányukba. Mit ad isten, a zelmúlt nyóóóc évben eltanulták az istenfélő politikai zseninktől, hogy kell felforgatni, csak még nincs elég pénzük, meg akkora gyakorlatuk, és még nem tudták lemosni magukról az alattvalók iránti empátiát, mint az atyamester.
papa.49
Amit nem értek pénteken még ,,halaszthatatlan problémák,, voltak, amik vasárnapra már meg is oldodtak ez valahogy nem igaz, valaki megint keményen HAZUDIK !!!
szaboria1
@papa.49: Egyszerű az eset nem magyar származású az ottani orvos. Én egy másik kórházban tapasztaltam mikor a párom azon az osztályon feküdt, ahol az ottani orvos szintén nem magyar származású. Látogatok a folyosón mondták vajon meg lehet e bízni benne. Mivel tudtam, hogy itt végzett az orvosi karon nem tudtam megállni és mondtam azzal foglalkozzanak miként gyógyít.
Sajnos a sok Fideszes migránsozás ide vezetett azok aki már több éve itt maradtak mert ép itt választottak párt azok most félelembe kezdenek élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.