Mínusz tíz fokban keresték a visszafelé vezető utat. Végül egy erdész segítségével találtak rájuk.

Túrázó pár tévedt el a Mátrában
Fotó: Pixabay

Egy biatorbágyi lakos hívta azzal a rendőrséget vasárnap este, hogy barátnőjével eltévedtek a Markaz és Mátraháza közötti erdei úton – tájékoztatta a Heolt Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens.

A mátrafüredi körzeti megbízott a helyi erdésszel elindult a férfi által megadott Markazi-kapu tájékozódási ponthoz, ahol egy órával később megtalálták az átfázott és kimerült fiatal párt.

A túrázók nem sérültek meg, a rendőrök a gyöngyösi autóbusz-pályaudvarra vitték, ahonnan hazautaztak.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Az erdőben nyáron is ellehet tévedni, vajon mennyit túrázhattak eddig télen, mikor sokkal nehezebb a tájékozódás, ilyen esetben elindulni nagy felelőtlenség !!
wagabund
az elmebeteg sógorom is eltévedt ugyanitt...természetesen nem véletlenül dilis, mert mobil nélkül ment kirándulni...fél napig ordítozott egyre kétségbeesetten, mire egy vadász meghallotta...
azóta az erdő szót nem szabad kiejteni előtte...
cs.n.
Turistatérkép meg GPS-es telefon nem árt, ha van az embernél. Bár sötétben azokkal sem egyszerű tájékozódni, ők meg már órák óta sötétben bolyongtak, ha 19.39-kor kértek segítséget.
papa.49
@cs.n.: Én bejártam a Pilist, a Mátrát, a Bükköt, a Börzsönyt, a Balaton felvidéket, na nem most hanem amikor még fiatal voltam, telefon nem volt még akkor csak turista térkép, meg iránytű, mentünk az öcsémmel, vagy a nejemmel, mikor a fiúk már akkorák voltak hogy jöhettek ők akkor meg már velük... De soha nem felszerelés nélkül, és itt nem a divatos hátizsákra gondolok, hanem azokra amik valóban fontosak ...
namihami
Azokat, akiknek télen, a mínuszokban jut eszébe, gyakorlat és rutin nélkül túrázni, én még hagytam volna egy kicsit keresni a hazavezető utat. Pusztán okulási célból.
sokanvagyunk
@papa.49: ...vagy legalább egy helyi erdészt. :D
Csizmás Kond
..nem idiótáknak, anyámasszonykatonáimnak való a túrázás...azok menjenek busszal ott legalább ügyelnek rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.