A Békés megyei rendőrök korábban Komáromban elfogtak három szlovák állampolgárt, akik magyarországi szociális intézményekbe törtek be. Két társukat Szlovákiában fogták el, már Magyarországon vannak bűnügyi őrizetben.

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható külföldieket fogtak el a Békés megyei rendőrök 2017. november 27-én, Komáromban. Magyarországon működő idősotthonokba, gondozóházakba törtek be, a szociális intézményeket fenntartók és a gondozottak pénzét lopták el. A két férfi és egy nő 2017. november 30-a óta előzetes letartóztatásban vannak.

Időotthonokban fosztogató szlovák banda tagjait fogták el – videó

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a csoport további két tagját is, akiket európai elfogatóparancs alapján a szlovák hatóság munkatársai 2018. január 11-én fogtak el Szlovákiában. Mindketten szlovák állampolgárok, P. Ladislavot és K. Zsoltot a Békés megyei rendőrök 2018. február 26-án, Rajkán vették át a szlovák hatóság képviselőitől.

A 48 éves P. Ladislav a 36 éves K. Zsolttal és a korábban elfogott M. Jozeffel 2017 áprilisa és júliusa között budapesti, napkori, kengyeli, újirázi, körösladányi, vésztői és tiszaalpári idősotthonokba tört be. Tiszaalpáron két ház udvaráról is loptak. Az egyik helyről a betöréshez használt eszközöket, létrát, csákányt, vascsövet, a másik udvarról két kerékpárt vittek el. Az intézmények többségéből több százezer forintot loptak el. A 36 éves K. Zsolt a felsoroltak mellett Nyíregyházán, Érden, Kecskeméten, Győrben, Pécsett és Sopronban történt bűncselekményekben vett részt. A legtöbb esetben társaival nyugdíjas házakba, gondozási központokba törtek be, egy intézményből közel 3 millió forintot vittek el.

Az öttagú társaság tagjai a nyomozás jelenlegi adatai szerint 35 helyen követtek el betöréses lopást, vagy annak kísérletét. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szlovák hatóságtól átvett két szlovák állampolgárt 2018. február 26-án bűnügyi őrizetbe vette.

(police.hu)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
@Pálinkás Pál: Szlovák nemzetiségű cigányok...
Csizmás Kond
@jancsipapa: ...cigány nemzetiségű szlovák állampolgárságú magyarul beszélő gazemberek...
1bitang
@Csizmás Kond: A videón látott pacák nem barnabőrű. Magyarul beszél, megvan a magyar honosítása, szavazni fog ...
Csizmás Kond
@1bitang: ...csal a jancsipapa kifejezését pontosítottam...
havasigyopár
Ezek a "migránsok"!!!, Meg a román, ukrán kettős állampolgárságú maffiózók, akik átjönnek az öregeket agyonütik, meggyilkolják a kis pénzükért, ellopják a lányainkat és elviszik külföldre örömlányoknak. Átjönnek boltokat fosztogatni, és felveszik a magyar dolgozók pénzét segélyként és nyugdíjként.
Ezek kellenek a fidesznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.