A Momentum Mozgalom bárkivel kész együttműködni a jelenlegi rendszer leváltása érdekében – jelentette ki Fekete-Győr András, az ellenzéki párt elnöke.

Szerinte az együttműködéshez három feltételnek kell teljesülnie:

legyen hiteles, őszinte és integratív az ellenzéki jelölt, legyen matematikai esélye legyőzni a fideszes jelöltet, továbbá a többi párt lépjen vissza az esélyes javára.

Fekete-Győr András szerint ezek a jelöltek azok, akik a politikából kiábrándult, bizonytalan szavazókat is el tudják majd vinni szavazni. Hozzátette: minderről március 5-e után érdemes beszélni.

Nekünk tök mindegy, hogy ki jobbikos, ki MSZP-s, ki DK-s, ki LMP-s, ha ezek a pártok együtt tudnak működni

- fogalmazott Fekete-Győr András.

Fekete-Győr András: "106 Márki-Zay Péterre van szükség" – a Momentum a Jobbikot is bevállalná a győzelemhez

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke. Fotó: MTI/Marjai János 

Arra az újságírói kérdésre, hogy a Momentum számára akár "a Jobbik is bevállalható-e a győzelem, változás érdekében?", azt mondta: "persze".

Szerinte a vasárnapi hódmezővásárhelyi választással bebizonyosodott, hogy a kormány elküldhető.

A szekértábor-logikát félre kell tenni, "106 Márki-Zay Péterre van szükség", akik ugyanúgy fel tudják rázni a különböző pártokkal szimpatizáló szavazókat

- mondta Fekete-Győr András.

Közölte, a vasárnapi hódmezővásárhelyi kampányban a Momentum aktivistái is rengeteget dolgoztak, ennek is köszönhető az ellenzéki pártok támogatásával indult független jelölt, Márki-Zay Péter győzelme, aki "reményt adott" az ellenzéknek.

Ismertetése szerint vasárnapig 30 ezer ajánlást gyűjtöttek össze, és összesen 64 ezerre van szükségük ahhoz, hogy mind a 106 választókerületben jelöltet állítsanak.

A pártelnök a sajtótájékoztatón bemutatta az V. kerületi Városháza parkban felállított választási fórumot – egy fűtött gerendaépületet –, amit "Remény Központnak" neveztek el. Elmondta, április 8-ig ide várnak mindenkit, aki szeretne velük a politikáról beszélgetni, vitázni, vagy filmvetítéseken részt venni. Közölte azt is, hogy az LMP-nek és a Kétfarkú Kutyapártnak felajánlották, hogy a központban együtt gyűjtsék az ajánlásokat.

Forrás: MTI

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Belendültek a pártok, de azért azt ne felejtsék el, hogy Hódmezővásárhelyen egy olyan jelölt győzött, aki konzervatív gondolkodású független volt, vallásos, talpig becsületes, a város polgárai által közkedvelt ember. A választásokra is "Emberre" van szükség, aki mögé be tudnak sorakozni! Minden pártnak le kell faragni az egójából! Nem kicsit, nagyon!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Fiatalok összefogás szeretet mindent legyőzhet! Tanulsága a vásárhelyi választás eredménye!
A Fidesz ellen egy ember álljon ki minden körzetbe, Aki a legtámogatottabb és legrátermettebb!
Akkor lehet kormányváltás.
Eriksson
@cikicakk55: Nagyon-nagy az elvárás Márki-Zaytól, kíváncsi leszek hogy megfelel-e majd. Ha a vásárhelyiek elégedettek voltak Lázárral és Hegedűssel, akkor vajon miért kell nekik egy alig 2 hónapja előkerült ember akinek fő programja az, hogy meg kell büntetni a fideszt. El kellett volna vonatkoztatni a pártállást a jelölt személyétől. Mert azt tudják, hogy ez a két politikus jó vezető volt, de tudják-e, hogy milyen lesz Márki-Zay?
Eriksson
@Horizont: Tudod drágám, azóta kiderült, hogy a jobbik van a háttérben, ahogy azt Márki-Zay be is vallotta. És szépen megkérlek, hogy ne személyeskedj, jó? S főleg ne szólj bele a másnak írt posztomba, nem a te véleményedre vagyok kíváncsi.
karma1
Nem nagyon birom ezt a Conchita krealmanyt, de ha mar o is hajlando elismerni mas szemely ratermettseget - akkor elegge jo iranyba haladnak a dolgok...:o))))
Eriksson
@karma1: Nézd csak. Tegnap este találtam ezt a videót, és valahogy nem jöttem tőle lázba. Az volt az érzésem, hogy ez a koncsíta utánzat végig mellébeszél, és szerintem Kálmán Olgának is ez volt a véleménye. Alapvető kérdésekre nem tudott egyértelmű válaszokat adni, csak hebegett, habogott.
Az, aminek nevezi magát: Momentum Párt. Megmutatta magát egy pillanatra, s aztán kész, vége.
www.youtube.com/watch?v=N5x2u1eU44g
karma1
@Eriksson: hahaha,m ez jo...:o)) "momentum"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.