Bő fél nap alatt csaknem száz baleset történt az ország közútjain a rendkívüli téli időjárással összefüggésben – hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedd délutáni sajtótájékoztatóján.

Lakatos Tibor, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi főosztályának vezetője azt mondta: a közlekedésben nagyobb fennakadást okozott a rendkívüli hóhelyzet. Kedden 0 órától 14 óráig az ország közútjain 94 baleset történt az időjárási helyzettel összefüggésben. Ezek közül egy baleset halálos volt, többen könnyebben sérültek, de többségében anyagi kárral végződtek a balesetek.

94 baleset történt az országban fél nap alatt

Összetört személygépkocsik az 1-es főúton Bicskénél, ahol a két gépjármű összeütközött 2018. február 27-én. A balesetben egy ember életét vesztette, ketten megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Az ORFK-nak jelenleg 29 útlezárásról van információja. A főosztályvezető beszámolt arról is, hogy egy, az M5-ös autópályán történt balesetnél még tart a helyszínelés és a műszaki mentés, amely torlódást okoz.

Ugyanakkor a teherautók közlekedési korlátozását mindenhol feloldották, már csak Somogy megyében berzencei határátkelőnél van érvényben korlátozás – közölte Lakatos Tibor.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.