A hódmezővásárhelyi közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-s képviselők készek támogatni az új független polgármester, Márki-Zay Péter város érdekében végzett munkáját – jelentette ki Hegedűs Zoltán volt alpolgármester szerdán a városban. Hegedűs Zoltán elmondta azt is, hogy a később Elios néven működő ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai 2010 óta elérhetők a város honlapján.

Lemondtak a hódmezővásárhelyi fideszes alpolgármesterek, a Fidesz kész támogatni az új független polgármestert – nyilvános a hódmezővásárhelyi Elios-szerződés

Lázár János és Hegedűs Zoltán érkezik a 47-es főút hódmezővásárhelyi elkerülő útjának végcsomópontján épült kopáncsi körhíd próbaterhelése alkalmából tartott sajtótájékoztatóra még 2018. február 9-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az időközi választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló politikus újságíróknak elmondta:

a többséget alkotó képviselőknek Hódmezővásárhely a legfontosabb, ezért készek a konstruktív együttműködésre az új polgármesterrel.

Közölte, hétfőn lemondott alpolgármesteri tisztségéről, a közgyűlésben azonban tovább dolgozik, képviselőtársai pedig megválasztották a helyi Fidesz-frakció vezetőjének.

A politikus szerint egy város vezetése akkor működik jól, ha az abban résztvevők azonos elveket vallanak, ezért meg akarják adni az új polgármesternek a lehetőséget arra, hogy maga választhassa ki munkatársait. Így a Fidesz kész a négy ellenzéki képviselő közül bármelyiket támogatni abban, hogy alpolgármesterként segítse Márki-Zay Péter munkáját.

Kószó Péter – aki 16 éve tölti be Hódmezővásárhely alpolgármesteri tisztét – közölte, csütörtöki hatállyal lemond posztjáról. Mint mondta, képviselőként a jövőben is minden, a város érdekét szolgáló előterjesztést támogatni fog.

A politikus úgy fogalmazott, a Hódmezővásárhelyt érintő a legfontosabb fejlesztési döntések megszülettek, a Modern városok program vagy a Terület-fejlesztési Operatív Program támogatásával tervezett beruházások megvalósítása azonban hatalmas feladat.

A két képviselő közölte, az alpolgármesteri tisztség megszűnése miatt a törvény szerint nekik járó háromhavi végkielégítést – mintegy 1,8 millió forintot – jótékony célra ajánlják föl.

Hegedűs Zoltán elmondta azt is, hogy

a Fidesz, ahogy korábban, ezután is ragaszkodik ahhoz, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat transzparensen működjön.

A politikus példaként a közvilágítás-fejlesztéssel kapcsolatos szerződéseket említette.

Az ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai nem most kerültek fel a város honlapjára

A később Elios néven működő ES Holding Zrt. által megnyert közbeszerzés dokumentumai 2010 óta elérhetők a város honlapján

- közölte Hegedűs Zoltán.

Lemondtak a hódmezővásárhelyi fideszes alpolgármesterek, a Fidesz kész támogatni az új független polgármestert – nyilvános a hódmezővásárhelyi Elios-szerződés

Hegedűs Zoltán. MTI Fotó: Rosta Tibor

Mindeközben Hódmezővásárhely az Átlátszónak is kiadta az OLAF levelét

A lap szerint referenciák nélkül nyert közbeszerzést az Elios jogelődje a városban.

Az ebben foglaltak lényegében már köztudottak voltak, mivel a 24.hu korábban megszerezte a teljes OLAF-jelentést, és a Hódmezővásárhelyre vonatkozó részt már feldolgozta, de most az Átlátszóra kikerült lapozgatható formában a teljes a levél, amely ITT nézhető meg  – szúrta ki az Index.

Az Átlátszó szerdai cikkében azt írja: 

Hódmezővásárhely volt az első olyan település az országban, amelynek a közvilágítását az Elios Zrt. (akkor még ES Holding Zrt.) korszerűsítette EU-s pénzből. Ez a 2010-es munka lett a cég referenciája, ezután sorra nyerte a közpénzes megbízásokat.

Hódmezővásárhely weboldalán közzétették a közbeszerzésekkel kapcsolatos iratokat is 2010-ig

Köztük a közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó ajánlattételi felhívást, azaz az ES Holdinggal kötött szerződést, és a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát, amelyben részben elutasította a Tungsram-Schrédernek a közbeszerzési eljárás ellen benyújtott panaszát.

A város újonnan megválasztott polgármestere, Márki-Zay Péter hétfőn reggel ígérte meg:

kikéri az Elios-ügyben született OLAF-jelentés Hódmezővásárhelyre vonatkozó részét.

A Hír Tévének nyilatkozva hétfőn hozzátette:

annak is utánanéz, milyen a város tényleges anyagi helyzete, igaz-e, amit a kampányban ellenfelei állítottak, miszerint Hódmezővásárhelynek nincs adóssága. Ha ez így van, akkor haladéktalanul hozzáfognak több programpont megvalósításához, így a magánszemélyek építményadójának eltörléséhez is.

Forrás: MTI, ÁtlátszóIndex, 24.hu, hirtv.hu

Fotó: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
M-Z.Péter! Készülj fel, hogy a látszatra lojális, maradó csicskák szeme ott lesz a gatyádban is és folyamatos hírrel árasztják el a hordát tevékenységedről!
Nem hidd, hogy beletörődtek a változásba, várják, lesik az alkalmat, hogy befűrhessenek neked!
Sok sikert és erőt a gagyi, mocskos, sunyi világ elleni küzdelmedhez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És egy megjegyzés. Vásárhelyt nem Kopáncsnál kell elkerülni. (Persze így jobban fogy az uniós pénz is.) Elég ha a 47-es utat a laktanyánál viszik tovább Orosháza felé. Vélem. Csak néhány évet éltem ott (pont a laktanyától kb. 150 méterre). Persze a város - az a rész is - azóta sokat változott.
Borsodi
Azért az ördög nem alszik! Emlékezzünk hogy lett földje Mészárosnak? A patkányok meg hagy meneküljenek,jól körbe kell nézni mit hagynak maguk után.

Spanish wedding white shirt
www.youtube.com/watch?v=TmIAcAeu5dY
Lackó50
Én féltem az új polgármestert ezektő a minden hájjal megkent emberektől. Szemben mosolyog, de alig várja, hogy a hátába szúrja a tört.
Desischado
Márki-Zay Péter helyében nagyon óvatos lennék. Egy fideszesnél bármire elkészülhet az ember. Szembe így, háta mögött meg amúgy. Reméljük nem fognak akadályt gördíteni az új polgármester elé, de fideszesben meg ne bízz! Szóval óvatosan!
kukac50
A lemondott emberek érzik,hogy vége a hazudozásnak egymás lopásának titkolásának felébredt a Nép! Az nem járja egyik ember 7 év alatt milliárdos a másik meg megfagy a saját lakásába tüzelő hiánya miatt.
Érdekelne,hogy érzi magát most az az ember aki munkahelyéről kirúgta Márki-Zay Pétert.
Biztosan nagyot csalódott.
Remélem Kalocsán is a kirúgott emberekért is kiállnak a Kalocsaiak a választáson,Ők a városuk érdekeit szolgálták nem a lopást!
Hari
Erre egy ősi mondás jut eszembe: timeo danaos et dona ferentes..azaz tartok a görögöktől, akkor is ha ajándékot hoznak. Valóságban inkább az várható, hogy a fideszgörögök a Nagyvezirrel az élen minden szalmaszálat keresztbe fognak tenni a városnak és vezetőjüknek, mert nekik csak a saját hasznuk számít, és elvesztettek egy arany tojást tojó tyukjukat, ez pedig vért kíván.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.