Orbán Viktor közösségi oldalán egy videót tettek közzé, ahogy a kárpátaljai magyarokkal fejezi ki szolidaritását miniszteri értekezlete előtt. Orbán azt üzente Facebook-oldalán: "Kárpátalja mindig számíthat ránk". Ez az első miniszterelnöki poszt a Nemzeti Lovarda felújításáról szóló poszt (február 24.) óta.

Kormányzati segítséget ajánlott Orbán Viktor miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének, miután kedd hajnalban felgyújtották a szervezet központi irodáját Ungváron.

A kormányfő a Facebook-oldalán tett közzé egy telefonbeszélgetést, amely a szerdai kormányülésre menet készült. Ebben egyebek mellett az épület és az emberek hogylétéről érdeklődik, és arról tájékoztatja a KMKSZ elnökét, hogy a kormányülés napirendjén szerepel a téma.

Azt is kérdezi, mire van szükségük: pénzügyi segítségre, újjáépítésre vagy bármi másra.

Orbán Viktor a beszélgetésben megerősíti, hogy a szervezet és az ott élő magyarok számíthatnak a magyar kormányra.

Helló Brenzó, hogy vagy?

- kezdi a beszélgetést Orbán Viktor.

A Brenzó becenév Brenzovics Lászlóra, a KMKSZ elnökére utal.

A kormányfő ezután tegezve kérdezi ki Brenzovics Lászlót arról, hogyan vannak, miután ismeretlenek kedd hajnalban felgyújtották a KMKSZ központi irodáját Ungvár belvárosában.

 A videóban csak Orbán Viktor hangja hallatszik, aki segítséget ígér a kárpátaljai magyaroknak az épp kezdődő budapesti kormányülés előtt.

„Biztos lehetsz abban, hogy számíthattok ránk, és mondd is meg az ottani magyaroknak, hogy a kormányra számíthatnak” – mondta Orbán.

A kormányfő így zárta a beszélgetést:

Ölellek benneteket. Hajrá, magyarok! Szia.

Ahogy azt mi is megírtuk, keddre virradóra – térfigyelő kamerák időközben nyilvánosságra hozott felvételei szerint – egy kapucnit viselő személy robbanószerkezetet helyezett el a KMKSZ Ungvár központjában található székházának egyik ablakpárkányán, amely az illető távozása után hét perccel működésbe lépett. A nagy erejű robbanás következtében keletkező tűz miatt jelentős részben kiégetta magyar szervezet irodájának három földszinti helyisége.

A gyújtogatást mások mellett a kormány és több más politikai szereplő – a Fidesz, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Jobbik –, továbbá Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, Hennagyij Moszkal kárpátaljai kormányzó is elítélte.

Forrás: MTI, Facebook

Fotó: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"Helló Brenzó, működött a "Gleiwitz-terv?" Nem sérült meg senki? Hogy vagytok, ha jól vagytok?
Ölellek ...ja és tudod, választás lesz...ja...jha...mennyit küldtünk mosatában? Nem...nem...hanem forintban...tudod választás lesz nálunk...no és a nyugdíjasaitok jól vannak? Mond meg nekik, ezután is számíthatnak ránk...mi i9s rájuk...és a magyar adófizetők pénzére, nyugdíjra konvertálva!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
"Helló Brenzó, működött a "Gleiwitz-terv?" Nem sérült meg senki? Hogy vagytok, ha jól vagytok?
Ölellek ...ja és tudod, választás lesz...ja...jha...mennyit küldtünk mosatában? Nem...nem...hanem forintban...tudod választás lesz nálunk...no és a nyugdíjasaitok jól vannak? Mond meg nekik, ezután is számíthatnak ránk...mi i9s rájuk...és a magyar adófizetők pénzére, nyugdíjra konvertálva!
Eladott Ország
Kerítésen, határokon átívelő pénzszórás.Ha jól megnézzük, akkor egyértelműen kiderül, hogy külföldről támogatott szervezetekről van ugyanis szó. Csakhogy ez esetben mi vagyunk a külföld! Azt ugyan nem tudjuk, hogy az érintett országok miért nem vesznek példát Magyarországról és hagyják, hogy egy Soros-ösztöndíjas által vezetett ország támogassa ezeket a szervezeteket. De talán okosan is teszik és örülnek, hogy kevesebbet kell áldozni a saját költségvetésükből ezekre a szervezetekre. És nem féltik az országuk függetlenségét és szuverenitását ezektől az átláthatatlanul működő civil szervezetektől. Csak egy-két dolgot emelnék ki a számok alapján: Az egyetlen nap alatt, 2016. december 20-án szétosztott pénzek összege kb. 27,5 milliárd forintra rúgott. És ez csak töredéke annak, ami összesen átcsorgott vagy a kerítésen átjutott. Úgy tűnik, ezeket aztán a kerítés sem tudja megállítani!
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A16H1802.KOR×hift=fffffff4&txtreferer=00000001.TXT
vladimir putin
Tökre mintha a Keresztapa c. filből lépett volna ki.
Don Corleone hívja Brenzot.
vadnarancs
Brenzo válaszait ki kellett vágni, mert sorolta, melyik faluból mennyi szavazat jön a retkes narancsosokra. Na meg persze Brenzo számlájára emberenként. Így megy ez ha a keresztapa telefonál...
papa.49
Csutigeci a SAJÁT PÉNZEDBŐL OSZTOGATHATSZ AKINEK AKARSZ DE AZ ÁLLAM PÉNZÉHEZ KORPÁS AZ ORROD !!!
papa.49
Április 8. ig utána lógni fogsz tetű !!!
tudode
Nem egyéb, mint VOKSSZERZÉS közpénzből a "milenkből milen adaközó, v mi!
.
A 220 milliárdhoz képest, amit elosztogatott év vlgén, mert ÉGETTE A ZSEBÉT "szegénykénknek" a KÖZPÉNZÜNK!
.
Ugyan "populistának" hangzik, de vajon MEGKÉRDEZTE a legatyásodott GYERMEK HOSZPISZ háztól, MIBEN SEGÍTHETEK, abban, hogy az ANGYALKÁVÁ VÁLÓ GYERMEKEKNEK már nincs jövőjük, NEM HOZNAK LÓVÉT?!
.
Neki SINCS, "JÖVŐJE" kezd elfogyni a TÜRELEM! Múltja az "van", nem is akármilyen!
iluminati
@papa.49: De tényleg kinek a pénzéből számíthatnak...Volt Nemzeti konzultáció??? Az itt élő emberek alól már a szőnyeget is kiszedi..csak hogy ő hatalmon maradjon...
szép új világ
- Helló Brenzó, hogy vagy?
- Mint Lázár barátod a vásárhelyi választás után..
nevemnick
Ennek az izének lelke van.
Mocskos fekete.
papa.49
@nevemnick: Lelke az nincs egy szép bőrkötéses KISZ könyv van a helyén és az ágya felett, Lenin kép, Rákosi kép Sztálin kép, és kimfasztudja ki képe !!!
nevemnick
@papa.49: legalább valami ócska szeggel rakta volna fel a falra, hogy egyik éjszaka fejbe kólintaná valamelyik. Talán helyrebillene a lelki egyensúlya... vagy nem.
papa.49
@nevemnick: Ennek ,,helyre billenne a lelki egyensúlya,, a probléma csak az ennek NINCS LELKE, AZT SE TUDJA AZ MI FÁN TEREM !!!
F_Viktor
@tudode: Írod:
"A 220 milliárdhoz képest, amit elosztogatott év vlgén, mert ÉGETTE A ZSEBÉT "szegénykénknek" a KÖZPÉNZÜNK!"

Igen, Vajdaságba, Erdélybe, Kárpátaljára 220 milliárd egy hónap alatt, míg a magyar rászorulóknak nem jut nyamvadt 3 milliárd tűzifára!!!
A magyar fázhat? Kívánom orbánnak soha ne fázzon, melegedjen a pokol bugyrában!
Eladott Ország
@F_Viktor: Sőt a rászorulók tűzifáját mire hozzájutnak, a helyi döbrögik tovább lopják, még azt sem kapják meg.
Desischado
@F_Viktor: Jól mondod! Nálam is ez a helyzet, itt ülök a fűtetlen szobában, mert alig van fám, és a beteg hozzátartozómra fűtenem kell! De rá sem tudok rendesen fűteni, pedig nagyon takarékoskodom. Hogy rohadna meg az a rezsim, ahol az emberek legtöbbjének a legalapvetőbb dologra sincs pénzük!
maszk
Ennél már csak az lett volna jobb, ha beszéd közben elkezdett volna "csörögni" orbán telefonja.

www.youtube.com/watch?v=dOTkacQzIzY
F_Viktor
@Desischado: Bicskanyitogató amit írsz!
Önkormányzatnál próbálkoztál már? Elvileg ők osztanak fűtésre fát.
Desischado
@F_Viktor: Igen, megkérdeztem, sőt a számlát is bevittem, hátha kapok valami kompenzálást, de SEMMIT SEM KAPTAM: És a tüzifát meg csak a falvakban élőknek osztanak. Szóval, a nagy semmi. És amit írtam, az sajnos, mind igaz.
papa.49
@Desischado: Engem meg az dühít fel igazán mikor látom a Tisza mellett az útról, hogy ott van az ártéren a sok kidőlt fa, elszáradva az önkori miért nem tud abból adni a szegényeknek, csupán annyi kéne a mezőőrt oda küldeni, hogy felügyelje a gyűjtést !!!
Ez persze eszébe se jut az illetékes elvtársaknak !!!
Csak a rendőrök vegzálják azokat akik biciklin, vagy kiskocsin viszik onnan a fát !!!
Az segítség lenne sokaknak, sőt ha tavasszal jön az árvíz, még gondot is fog okozni a sok kidőlt fa, itt olyan 8 14 méteres fákra gondolj...
F_Viktor
@Desischado: Ez nagyon sajnálatos Kedves, ezért nem szabad engedni, hogy amíg a magyar otthon nem tud emberhez méltó módon megélni, addig a kormány a KÖZPÉNZT ész nélkül szórja. Ellopja, értelmetlen dolgokra, mint stadionok, luxus zongorákra, egyházaknak, külföldi szavazatokra, stb. tapsolja el.
Azokat a civilszervezeteket akik a rászorultakról gondoskodna, azokat pedig ellehetetleníti, ellenséget kreál belőlük, hogy a minden féle empátiát nélkülöző, agyatlan bunkó f@sz szavazóit rájuk uszítsa!
Desischado
@F_Viktor: @papa.49: Pontosan, mind a kettőtöknek igaza van. És ne feledjük, hogy brutál drága a fa, épp ma értesültem, hogy mennyibe fog kerülni a következő adag, kis híján rosszul lettem. És nem elég, hogy milyen drága, még nem is elég! Fizetek egész évben, és még fagyoskodom is!
Viktor, én megyek szavazni, abban biztos lehetsz, mert teljesen igazad van. De sajna, jelenleg marad a didergés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.