Extrém hideg, havazás, hófuvás: ezek 2018. március 1. kulcsszavai.

A met.hu alábbi figyelmeztetései vannak érvényben: 

Extrém hideg:

A téli szezon leghidegebb reggele. Az ország nagyobb részén -15 fok alatti a hőmérséklet. Elsősorban a Dunántúl déli, délkeleti felén a Dél-Alföldön -20 fok alatti a hőmérséklet. Délelőtt gyorsan enyhül az idő.

Havazás:

Délutántól, estétől délnyugaton, délen újabb havazás kezdődik, éjfélig délnyugaton, délen lepel-5 cm porhó várható. Az 5 cm körüli hómennyiség Baranyában és Somogy megye déli felében valószínű.

Gyenge hófúvás:

Napközben a megélénkülő, Sopron környékén esetleg megerősödő délkeleti szél okozhat a Dunántúl északnyugati részén helyenként kisebb hóátfúvást, estétől mérséklődik a légmozgás.

Reggel, délelőtt a Dunától keletre még nagyobb területen boríthatja a rétegfelhőzet a tájat, majd ott is kisüt a nap. Ezt követően délnyugat felől fokozatosan megnövekszik, déltől meg is vastagszik a felhőzet, és késő délutántól egyre több helyen valószínű ismét havazás.

Ez az évszak leghidegebb reggele, de délelőtt gyorsan megváltozik az időjárás

Napközben a Dunántúlon megélénkül a keleti, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és -7 fok között alakul. Késő estére -5 és -12 fok közé csökken a hőmérséklet, az északkeleti kevésbé felhős, hóval borított helyeken lesz a hidegebb.

(met.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.