A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálat után megújította a Közép-európai Egyetem (KEE/CEU) akkreditációját – írja az intézmény szerdai közleményére hivatkozva az mno.hu.

Ennek értelmében a CEU a magyar tudományos kritériumoknak megfelelt, a következő öt évben is folytathatja tevékenységét. A MAB külön kiemelte a CEU-n zajló oktatás magas színvonalát és szerepét a magyar felsőoktatásban.

Michael Ignatieff, a CEU rektora ezzel kapcsolatban közölte, büszke arra, hogy az intézményt újra akkreditálták Magyarországon. Lapunk közben úgy értesült,

A MAB döntése üzenetértékű. A magyar kormány az előző másfél évben erősen megkérdőjelezte a CEU működési struktúráját, mondván, kivételes előnyöket ad a magyar egyetemekkel szemben.

Miközben kiújult a Soros elleni fideszes hecckampány, a "Soros-egyetem" megkapta az akkreditációt

A Soros György által alapított egyetem ellen nyílt támadást indított a Fidesz, a lex CEU-ként ismert törvény tavaly tavaszi elfogadása pedig komoly veszélybe sodorta az egyetem működését. Teljesíthetetlen feltételeket határozott meg szoros határidőkkel: az amerikai kormánnyal tavaly októberig kellett volna megállapodnia a magyar kormánynak a CEU működéséről, az egyeztetést pedig igyekezett elhúzni a kabinet.

Az egyetem vegzálása miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított – írja az mno.hu.

A Magyar Nemzet hírének érdekes mellékzömgét ad, hogy a döntést akkor hozták meg, amikor a választási kampányban a Fidesz megújult erővel folytatja a Soros György elleni hecckampányt.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTVA/Bizományosi: Balaton József 

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maszk
Az feltűnt valakinek, hogy orbán viktor, tulajdonképpen az ÖSSZES harcát elveszítette MINDENKI ELLEN?
Ami azért különösen gáz, mert mindegyik harcot orbán indította, és mégis elbukta - az ÖSSZESET !!!

orbán viktor tovább rombolta hazánk tekintélyét, megítélését a nagy világban - és erről (is) számot kell adnia!
Azért, mert a sok fucking turista idejön bebaszni, meg kurvázni ócsóért, az nem az ország elismertségét jelenti, te balfék orbán !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Akkor mondja már meg valaki, egyáltalán mi értelme volt a kormány CEU elleni atrocitásainak?
A magyarországi tarthatatlan állapotok elfedése?
Vagy valamelyik izének a gyerekét elutasították a nehéz felfogása miatt?
Felfoghatatlan.
quadrocopter
Kérjük, a vágányok mellett tessék vigyázni, az I. vágányra a Maflás Expressz érkezik!
papa.49
Elmebeteg emberszerű szarjancsi mire volt ez jó, csak hogy itthon a nép ne a lopásaitokkal foglalkozzon !!!
nezelodo
Milyen szerencse, hogy a fülkeforradalmárok nem tudják ezt a döntést sem minden más hasonlóval együtt értelmezni. Olyan a CEU, mint a Kádár rendszer remek egyházi gimnáziumai voltak. A mai "antikommunista" vezetőink pártfunkcionárius szülei kígyót-békát kiabáltak rájuk, de a gyerekeiket oda járatták, a Ferencesek, a Piaristák, a Bencések, Ciszterciek, a Jezsuiták, és a Premontreiek stb iskolákba, ugyanúgy mint most, amikor a CEU az ász a kölkeik jövőjét tekintve.
namihami
Csak nem egy újabb jobbkéz-balkéz pofonba sikerül beleszaladni, fiúk? Mennyi ilyet lehetne elkerülni némi előregondolkodás mellett.
Csak az a gondolkodás--na, az ne lenne...
maszk
Az feltűnt valakinek, hogy orbán viktor, tulajdonképpen az ÖSSZES harcát elveszítette MINDENKI ELLEN?
Ami azért különösen gáz, mert mindegyik harcot orbán indította, és mégis elbukta - az ÖSSZESET !!!

orbán viktor tovább rombolta hazánk tekintélyét, megítélését a nagy világban - és erről (is) számot kell adnia!
Azért, mert a sok fucking turista idejön bebaszni, meg kurvázni ócsóért, az nem az ország elismertségét jelenti, te balfék orbán !!!
papa.49
@maszk: Neki igen mert ezen a szinten van még mindig, bezabálni, bebaszni, okádni, kefélni, ez az élete, gondolom az utolsó már nem megy a tojásait is csak tükörből látja ))))))))))))))
maszk
@papa.49: Ha most válaszolnék neked, hiteltelenné válnék.
Itt egy NAGGGYON súlyos probléma áll fent, amit meg kéne értenie sokaknak - és tenniük kéne ez ellen sokaknak.

De meg van a tiéd is!
Tükör által homályosan...
Fradigege
Nem erőlködik tovább a zsírmore. Nem sikerült Trump-pal találkozni. Ezért szopatták a CEU-t. Köcsög porbafingó zsírgyerek.
Villon
Ja. Miközben "Nem fogadunk be egyetlen migránst sem", "Az őcsényi emberek jogosan nyilvánítottak véleményt", milliárdokért plakátolnak migráns, Brüsszel, Soros, CEU ellen, de EU-s támogatásokért tartják a markukat, (amivel aztán a családot támogatják) letelepedési kötvények vásárlói (aminek bevétele FIDESZ offshore számlákon landol) előtt mélyen meghajolnak, Soros pénzén tanultak, nőtték ki magukat, ezek után ez csak pötty a tortán.
Yoda69
@maszk: Ez a tipikus kettos beszed esete. A birkaknak fogalma sincs mi a az CEU, viszont zabaljak a soros elleni kuzdelmet. Igy orban konnyen eljatszhatja a nagy elharcost a birkak szemeben, mig az EU fele teljesiti a kotelezettseget.
Ugyanez van a migracioval kapcsolatban is. Befogadta a kotelezoen eloirt 1300 kvota-migranst, igy tovabbra is kapjuk a zset. Itthon viszont azt tolja a birkak agyaba, hogy azok nem kvota-migransok, hanem csak raszorulo migransok vagy minek hivja oket? Es tovabb folytattja a migrans ellenes haborut, holott egyetlen migrans se akar idejonni.

De sokan atlatnak mar rajta, meg a birkak kozul is, ezert szukul a tabora, mig a demokracia tabora novekszik.

MEG 37 NAP
kukac50
Orbán 3 választást vesztett a regnálása alatt,meg néhány visszatáncolása is volt.
A Fideszre csak olyan elvakult gondolkodásra képtelen ember fog szavazni aki még elhiszi,hogy van mikulás. Orbán nem kormányoz csak a túlélésre játszik! Ha kormányozna lenének programjai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.