Az ellenzék ünnepel, de a századvégesek szerint a kormánypárti szavazótábort is feltüzelte a vásárhelyi vereség.

Századvég: a hódmezővásárhelyi bukta aktivizálta a Fidesz-tábort

A hódmezővásárhelyi események után aktivizálódott a Fidesz-KDNP szavazótábora, erősödtek a kormánypártok mind a teljes népesség, mind a biztos szavazó pártválasztók körében, az ellenzéki pártok esetében pedig trendszerű támogatottság-növekedés helyett csupán kisebb, belső szavazói mozgások láthatók – derül ki a Századvég Alapítvány felméréséből, amelynek összefoglalóját csütörtökön juttatta el az MTI-hez.

Mint írták, a Századvég legfrissebb, február 26. és 28. között készült pártpreferencia-kutatása alapján a kormányzó pártok erősödtek és stabilan őrzik vezető pozíciójukat.

A teljes népesség 36 százaléka voksolna a Fidesz-KDNP-re egy most vasárnap tartandó parlamenti választáson, a biztos szavazó pártválasztók esetében ez az arány 53 százalék.

A Jobbik és az MSZP-Párbeszéd támogatottsága a teljes népesség körében egyaránt 8-8 százalék, a biztos szavazó pártválasztók 14 százaléka voksolna a Jobbikra és 11 százaléka az MSZP-Párbeszédre.

Az LMP február elején tapasztalható erősödése nem bizonyult tartósnak, a hónap végére a támogatottságuk kis mértékben gyengült. Jelenleg a teljes népesség 7, a biztos szavazó pártválasztók 8 százaléka szavazna a pártra – írták.

Hozzátették: a DK szavazóbázisa 5 százalékos a teljes népesség, és 6 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében. Az Együtt mélyen a parlamenti bejutási küszöb alatt, 1 százalékon áll minden dimenzióban, egyéb pártokra a teljes népesség körében 5 százalék, a biztos szavazó pártválasztók körében 7 százalék voksolna.

A Századvég február 26. és 28. között, ezer, véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével végezte el telefonos kutatását. A felmérés hibahatára legfeljebb 3,1 százalékpont.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Úgy vélem, hogy az elmúlt nyolc évhez hasonló újabb négy év már nem fér bele. És ha az elmúlt nyolc évben volt valaha érdemi remény arra, hogy itt bármiféle változás történjen, az most először van. A közpénzmiliárdokkal kitömött századvégbél kutatásába meg szarni bele!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Sámannus: A próféta szóljon belőled!
Remélem, végre felébredtek a magyarok!
Yoda69
A 2 millios tabor eddig is aktivizalva volt. Azok igy is ugy mennek az urnak ele, mint birkak a vagohidra. Viszont a szamuk nem bovul, sot inkabb csokken a hodmezoi bukta hatasara. Kozuluk is egyre tobben dobbenek ra a rideg valosagra, hogy a fuhrer kegyetlenul becsapta oket is.

MEG 37 NAP!
Eladott Ország
@division: tegnap, 20:55; Meglesz. Nem lesz nehéz bebizonyítani.
szaboria1
Zselés Prütyike is a Századvégnél adta le műsorát érzi ez már tényleg a vége a pályafutásának.
Aki Én
@verőce21: 17:02 Jó kis érvek :) Miért nem mindjárt azzal jössz, hogy mindkettő férfi. Vagy, hogy mindkettőnek 43-as lába.
Csűrheted, csavarhatod, a lényegen nem változik. A fidesz csúfos vereséget szenvedett az egyik fővárosában. Ahogy próbálod megmagyarázni, úgy leszel egyre nevetségesebb.
kukac50
A kutatások nem a valóságot mutatják! Sok helyen bukni kellene a Fidesznek ez a helyben élők tisztánlátásán fog múlni! Remélem a Fával fűtő családok tagjai nem azokra fog szavazni akik kihagyták Őket a rezsicsökkentésből.Sőt a faárát 1600 forint mázsáról 3800 forint mázsájáig emelték 8 év alatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.