Megkezdődött csütörtökön a 16 éves M. Apolló pere, aki tavaly tavasszal egy éjszaka olyan súlyosan bántalmazott Tatabányán két hajléktalant, hogy mindketten a helyszínen meghaltak.

Megrázó részletek a bíróságon: így vert halálra két hajléktalant a 15 éves tatabányai fiú

A Tatabányai Törvényszéken a vádiratot ismertető ügyész elmondta, hogy a fiút több, védekezésre képtelen ember sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kifosztással vádolják. Az elkövető a bűncselekményeket beismerte.

A vádlott édesanyjával és öccsével élt egy egyszobás tatabányai lakásban. A fiúnak az anyjával rossz kapcsolata volt, 2016-ban maga kérte a gyámhatóságot, hogy vegyék állami gondozásba. Magatartási problémái miatt tavaly áprilisban felmerült intézeti nevelésbe vétele.

A hazafelé tartó M. Apolló április 30-án hajnalban a Tatabánya központjában lévő buszmegállóban

felébresztett egy alvó hajléktalant, akivel több hónappal korában összeszólalkozott. Dulakodni kezdtek, majd a fiú annyira megrugdosta, megtaposta a földre esett férfit, hogy a helyszínen meghalt.

Az elkövető ezután a lépcsőházukban üldögélt, mert anyját nem akarta felébreszteni. Egy idő után járkálni kezdett a környéken,

felkeltett egy másik hajléktalant, ütlegelte, rugdosta, később a magatehetetlen ember cipőjét ellopta. A férfi a helyszínen nagy szenvedések után meghalt.

A vádlott ezután hazament, evett, tévét nézett, majd lefeküdt aludni, a rendőrök ébresztették fel.

M. Apolló a bíróság előtt nem tett vallomást, kérdésekre sem válaszolt. A bíró által felolvasott nyomozati vallomásában azonban korábban azt mondta, hogy mindkét áldozata lélegzett, amikor magára hagyta őket, és nem tudja, hányszor ütötte meg őket. A bűncselekményeket nem tervezte el előre, az áldozatokat nem akarta megölni – állította akkor.

A Kékfény úgy tudja, hogy a boncorvosok is meghökkentek, amikor meglátták a tatabányai kettős gyilkosság áldozatait.

A 444.hu tudósítása szerint így számoltak be a halottakat vizsgáló orvosok:

Tamás számos sérülést szenvedett el: arca deformálódott, az arckoponya kiterjedten, darabosan, szilánkosan törött, törtek a járomcsontok, állcsontok, mindkét oldali sorozat-bordatörést szenvedett, belső szervei közül sérült a lépe, mája, pajzsporca mindkét oldalon eltörött, a tüdeje zúzódott.

Bélának bevérzett a testén a gégefő, a fejbiccentő izom, a kulcscsont, a tüdő. Elrepedt a nyaki verőére, többszörösen törött a pajzsporca, kiterjedten, darabosan törött az orrcsontja, a nyelvcsontja, gégeporca, a légutaiban folyékony vér volt.

Mindketten különösen fájdalmas és kegyetlen halált haltak.Az ügyben elsőként azok tettek tanúvallomást, akik a holttesteket megtalálták.

A tárgyalást pénteken további tanúk és szakértők meghallgatásával folytatják.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
M. Apolló...szép név..hogy fogják becézni a sitten? sehogy? elegendő lesz annyit mondani, hogy térdre nyuszifül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
M. Apolló...szép név..hogy fogják becézni a sitten? sehogy? elegendő lesz annyit mondani, hogy térdre nyuszifül!
Borsodi
Mért kell életben hagyni? Fel akasztani kivégezni az ilyen férget.
Pálinkás Pál
Ez is biztos magyar,igaz quadro??? Olyan szép ősi magyar neve van!!
Equus
@Borsodi: de rögtön, a tárgyalás után. Az sem baj, ha nyilvánosság előtt történik.
A nép nevében!
Hóhér, teljesítse a kötelességét! Választassék el a feje a nyakától! Életet életért!
görbetükör
Most kellene jó kapcsolat a szibériai börtönökkel...!
Borsodi
@Equus: Nem gyilkolnának orba szájba védtelen embereket.Most nem számít leülöm ennyi a reakció.Nincs halálbüntetés nem is lesz,igaz én remélem,hogy a törvényen változtatnak. Legalább a rendőrök lőhetnék le az ilyen férgeket.Ha nem lehet fel akasztani vágják le a kezét minden többszörös gyilkosnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.