További kilencven nappal meghosszabbította a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója Zuschlag János előzetes letartóztatását, 24 éves gyanúsított társa esetében pedig újabb 30 nappal toldotta meg a kényszerintézkedés időtartamát.

A bíró ezzel elfogadta a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség február 23-án tett indítványában foglaltakat – írja a Magyar Idők.

Zuschlag előzetes letartóztatásban marad

A szocialisták volt országgyűlési képviselője és összesen hat gyanúsított társa ellen bűnszövetségben elkövetett tiltott adatszerzés miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága folytat nyomozást.

Az ügyészség korábbi közlése szerint a gyanúsítottak 2017 őszén egy pénzügyi tanácsadó cég adatbázisaiba illegálisan belépve jogellenesen megszerezték a cég ügyfeleinek személyes adatait, hogy tényleges kampány helyett ekként „gyűjtsenek ajánlásokat” több körzetben is képviselőjelöltek számára, jelöltenként 500 darab szignót begyűjtve.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
mi köze is van ehhez a szocialistáknak?
Nem mellékesen: mi a bánat van Kubatov Ner-társ adatgyűjtésével?
Ez az ország már kezd nem normális lenni, de nem akármilyen szinten. Zuschlag kiállta a büntit, amit talán nem egyedül kellett volna elvinni. Próbál talpon maradni... ki nem... De kapóra jött, h szocialista képviselő volt...
Equus
@Equus: persze... Kecskemét... vajon a bírák tudják-e, h nekik is van büntetőjogi felelősségük és a fidesz hatalma sem végtelen...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.