Már több mint 1200 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 397-et már nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Iroda péntek reggeli adatai szerint 1226 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig, 106 a Fidesz-KDNP, 96 a Jobbik, 80 az LMP, 58 az MSZP-Párbeszéd, 46 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Összesen 58 jelölőszervezetnek vannak bejelentett, de még nyilvántartásba nem vett jelöltjei, több mint 700. Már 25 független jelölt is leadta ajánlásait, hatot közülük már nyilvántartásba is vettek.

Közel 400 jelöltet vettek nyilvántartásba a 2018-as választásra

A Fidesz-KDNP-nek 106, a Jobbiknak 52, az LMP-nek 45, az MSZP-Párbeszédnek 44, a DK-nak 27 nyilvántartásba vett jelöltje van, a Momentum Mozgalomnak 11, a Magyar Munkáspártnak 9, a Közös Nevező 2018-nak 8. Hét-hét nyilvántartásba vett jelöltje van az Együttnek, a Szegény Emberek Magyarországért Pártnak, valamint a Tenni Akarás Mozgalomnak, hat-hat jelöltje pedig az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, valamint a Rend és Elszámoltatás Pártnak.

Összesen 22 jelölőszervezetnek van négy, vagy annál kevesebb nyilvántartásba vett jelöltje.

A választási bizottságok 92 jelölt nyilvántartásba vételét visszautasította, nyolc jelölt pedig visszalépett a választástól.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást.

Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

A Nemzeti Választási Bizottság már három országos listát is nyilvántartásba vett, sorrendben az MSZP-Párbeszédét, a Demokratikus Koalíció listáját és a Fidesz-KDNP listáját.

Országos listát az a jelölőszervezet állíthat, amely 9 megyében és a fővárosban összesen legalább 27 egyéni választókerületben jelöltet tudott állítani.

(MTI)

Nagyvilág - 2019. April 19., 17:33
Ezt még ki tudták menteni a Notre-dame-ból
Nagyvilág - 2019. April 19., 19:35
Pompeo vezeti a Phenjennal tárgyaló delegációt
Nagyvilág - 2019. April 19., 19:31
Trumpnak mégsem tetszik minden a Mueller-jelentésben

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Miközben mindenhol megy az adok - kapok, a FIDESZ. készülődik az Április 8-ról 9. re virradó győzelmi ünnepségre ! Nincs Jobboldal, nincs és sokáig nem is lesz normális ellenzék ! Egymással vannak elfoglalva, éretlen és hozzá nem értő, vagy leszerepelt emberek gyülekezete ! Megélhetési politikusok ! Így győz a FIDESZ, nem is kicsit ! Több mint 8 millió szavazópolgár van és nem a nyugdíjasok meg a sokat emlegetett "csalók" miatt ! Vedd tudomásul EMBER, hogy senki nem fogja bevallani neked azt, hogy kire szavazott ! A szemedbe fog hazudni ! Így megy ez ! Még a saját Családtagod sem fogja őszintén megmondani Neked, hogy kire adta le a voksát ! A Többségi Szavazatok miatt fog győzni a FIDESZ ! És lehet Gratulálni a győztesnek !
human
@maci0427: A 43% az többségi szavazat? Röhej, hogy ezzel 2/3-ot tud szerezni egy párt és úgy is kormányoz, mintha a választók 2/3-át képviselné holott a többség nem rá szavazott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 19., 17:00
Ez a különbség a karácsony és a húsvét között
Szórakozás - 2019. April 19., 16:24
Debil szóviccel hallat magáról húsvékor Csonka András
Szórakozás - 2019. April 19., 15:55
Ez véget vethet a lájkvadászatnak az Instagramon