Gyengüléssel indult a kereskedés pénteken a New York-i értéktőzsdén, és komoly mínuszban álltak az európai tőzsdemutatók is Donald Trump amerikai elnöknek arra a csütörtöki bejelentésére, hogy az Egyesült Államok a jövő héten importvámot vet ki az acélra és az alumíniumra.

Estek a tőzsdeindexek New Yorkban

Fotó: Pixabay

New Yorkban a DJIA-30 index 1,08 százalék, az S&P-500 index 0,60 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,80 százalék gyengüléssel kezdte a napot. Fél óra elteltével tovább nőtt a veszteség: a DJIA 1,43 százalék, az S&P-500 index 0,85 százalék, a Nasdaq 0,81 százalék mínuszban állt.

Délután 4-kor Londonban a FTSE index 1,21 százalék, a frankfurti DAX index 2,02 százalék, a párizsi CAC index pedig 2,11 százalék gyengülést jelzett csütörtöki záróértékhez képest.

Ugyanekkor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 46 cent (0,75 százalék) csökkenéssel, 60,53 dolláron állt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Eszméletlenül nagyokat lehetett kaszálni a tőzsdéken az elmúlt egy hétben, követve a trendeket.
Mai napon is több, mint négymilliót nyertem tisztán, de volt a héten olyan nap, hogy 6milliót. Veszteséges napom nem is volt, csak kevésbé nyerős.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.