A hatóság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges befolyásolásának veszélye.

Ismét őrizetbe vették Czeglédy Csabát
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI

Pénteken este ismét őrizetbe vették a korábban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett – hat milliárd forintot meghaladó – költségvetési csalással gyanúsított, és a tavaly nyár óta tartó előzetes letartóztatásból mentelmi joga miatt csütörtökön szabadult Czeglédy Csabát, aki független jelöltként indul az országgyűlési választáson Szombathely 1-es számú választókerületében.

A politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a legfőbb ügyész kérésére péntek délután függesztette fel, és internetes hírportálok szerint már aznap este őrizetbe vették szombathelyi lakásán a NAV nyomozói.

Az őrizetbe vételre a nyilvánosságra került információk szerint egy szintén nagy vagyoni kárt okozó, üzletszerűen elkövetett gazdasági jellegű bűncselekmény miatt került sor.

Az őrizetbe vételt az ügy tárgyi súlyával, a szökés, elrejtőzés, a tanúk esetleges befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélyeivel indokolta a nyomozó hatóság.

Czeglédy Csaba szombathelyi önkormányzati képviselő (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt), ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Erre már tényleg nincsenek szavak.
8 és fél hónapig rohasztják előzetesben két okból;
• Ne tudja tovább amortizálni a romlott, korrupt hatalmat (perek megnyerésével, visszásságok felfedésével stb.)
• Hátha nincs elég kalcium a gerincében és bemószerol valakit, aki a hatalom útjában áll.
Az esetleges adócsalást 2-3 hónap alatt oda-vissza lenyomozhatták volna, és már bírósági szakaszban lehetne az ügy. De nem, itt másról van szó, itt „magasabb szempontok” érvényesülnek; a HATALOM VISSZAÉL a HATALMÁVAL,HOGY TÚÉLJE A SAJÁT MOCSKÁT.
Létezik még egy ilyen EU-s ország?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Az igazságszolgáltatás csupán néhány gyengeelméjű álma.
kukac50
Azok az emberek nincsenek veszélybe akiknek Czeglédi Csaba fizette minden hónapban a munkabérüket, 4500 munkás emberről beszélünk,ezeknek a családjuknak a megélhetését veszélybe sodorták! Hány alvállalkozónak szűnik meg a vállalkozása ?
Emberi életeket tesznek tönkre azért,hogy ne tudja választások előtt nyilvánosságra hozni a Fideszesek lopásait!
gulyasgyula
@Cicamama55:... Kedves CICAMAMA ! Légyszives nézz utána a ""RÉBUSZ 2.0 ""iskola szövetkezet 100 milliós adócsalásának amiért """2003- ban "" ez a ÁRTATLAN Ceglédyt Gyurcsányék idejében kizárták a pártból pénzbirságra és 1-év 4 hónap felfügezstett szabadságvesztésre itélték .. Most ott fojtatta ahol akkor abba hagyta ...Ugyan úgy lop mint a jelenlegi urak ...Pont ilyen kell az országgyülésbe úgye ??? Még nincsennek elegen ..
Cicamama55
@gulyasgyula: Elolvastam a cikkeket, amik mostanában jelentek meg vele kapcsolatban. Én az ő fő bűnét a Fidesz elleni, ügyvédi ténykedésében vélem, lehet itt bármiről beszélni. Neves tolvajokról, csalókról, adócsalókról naponta lehet az interneten olvasni, s mégsem történik velük semmi. "Had mondják rólad, tehetnek egy szívességet, oszt jó napot" de a politikai ellenséggel szemben azonnali szabadságharcot indítanak. Nekem ez a véleményem.
gulyasgyula
@Cicamama55: ...Egyet értünk de 2003-ban mikor pénzbüntetésre és 1-év 4-hónap felfügesztett börtönt kapott nem a Fidesz volt hatalmon ..Szerintem a kétes diplomája ellenére a szerencsétlen Stadler szintjén van aki semmit nem tanult 2003-óta ..Aztán biztos ismered a mondást """ AMIT SZABAD JUPITERNEK ...""" Most is mikor kiengedték csendbe kellet volna várni a választásokig aztán képviselőként már beszélhetett volna de Ő a HIR tv-ben fut és fenyegetőzik ...EZ EGY BUTA EMBER :::De ez csak az én véleményem és lehet hogy tévedek ..
Cicamama55
@gulyasgyula: Ilyen kiszámíthatatlan világ lett itt, csak a megérzéseinkre tudunk sokszor hagyatkozni. Ezt tette a sok félrevezetés, hazudozás. Nem, vagy csak nehezen tudunk megbízni bárkiben is...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.