Ezt a földművelésügyi miniszter jelentette ki a szakképzés jövőjéről szóló karcagi konferencián. A felszólalók jellemzően az élethosszig tartó tanulás szükségességét hangsúlyozták. Arról nem esett szó, hogy a szakgimnáziumi képzésben milyen változtatásokra lenne szükség, pedig erről épp a napokban adtak ki állásfoglalást magyar akadémikusok. A magyarországi szakember hiány egyik megoldása lehet a fiatalok motiválása a szakmaszerzésre. Erről Fazekas Sándor beszélt a jövő szakképzéséről szóló karcagi konferencián. A mezőgazdaságban érezhetően sok hiányszakma található, ami vállalkozások fejlődését is gátolja.

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem csak messze, hanem nagyon messze

Okoskodásnak szánta, de nagyon nagy igazság lett belőle

A hirtv.hu számolt be róla, hogy „Fazekas Sándor beszélt a jövő szakképzéséről szóló karcagi konferencián”. A derék bogaras sok sületlenséget hordott össze, azonban volt egy első látásra igencsak bugyuta gondolata, de jobban belegondolva valódi önkritikus helyzetelemzés.
Kijelentette, hogy „régen az lehetett porosz király, aki valamilyen mesterséget kitanult, ez feltétel volt ahhoz hogy uralkodhasson. Azt hiszem hogy ettől mi messzire vagyunk”!
Nos ami azt illeti a mai uralmon-lévőkre nagyon igaz, főleg ha a kitanulás alatt a kifejezés valódi értelmét értjük, s nem az oxfordi jogi diplomát! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.