A hódmezővásárhelyi polgármester elmondta, hogy a március 15-i megmozdulás ügyében megkereste őt Karácsony Gergely.

A függetlenként indult városvezető jelentős nyomást helyezett az összefogás kérdésében az ellenzéki pártokra – egyúttal mozgósította a kormányváltást akarók csoportját – azzal, hogy egy ősfideszes körzetben legyőzte Lázár János miniszter pártfogoltját, Hegedűs Zoltánt az időközi polgármester-választáson.

Márki-Zay akkor tüntet együtt Karácsonnyal, ha ott lesz Vona és Szíj is

Márki-Zay Péter többször is hangsúlyozta, hogy csak a változást akarók teljes palettájával győzhető le a Fidesz, ennek érdekében az ellenzéki pártoknak választási együttműködést kell kialakítaniuk.

Márki-Zay szerint bár problémának tűnhet, hogy a pártok „nem bíznak egymásban”, a visszaállított jogállam kereteiben működő – akár nagykoalíciós – kormányzás mindenképpen jobb a mostaninál, mert a demokratikus vita visszatérne a közügyek alakításába.

A polgármester szerint szerencsés helyzet, hogy a három legjelentősebb ellenzéki erő, az MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és az LMP közel azonos erejű pártok. Szerinte így győzelmük esetén egyik sem ülhetne úgy Orbán Viktor helyébe, hogy érintetlenül hagyja a rendszert, és maga kezdi élvezni azt, ahogy a Fidesz tette.

Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje keresett fel, hogy vegyek részt a baloldal március 15-i megemlékezésén. Jeleztem, hogy csak akkor állok színpadra, ha Szél Bernadett és Vona Gábor is ott áll majd

– mondta a Magyar Nemzetnek Márki-Zay. Hozzátette, a másik két jelentősebb ellenzéki párt még nem kereste meg.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Tegnap egy betelefonálós műsorra tévedtem,(atv).Egy idősebb betelefonáló úr azt mondta,hogy ő már magára a patás ördögre is szavazna,ha megszabadítana bennünket a fidesztől.Egyetértek vele.Ezekkel a kisebb pártokkal az a baj,hogy mindegyik egyedül akarja legyőzni a fideszt,és összefogásnak kevés nyoma van.Pedig itt a nyakunkon az április,és jó lenne,ha elindulna valami összefogás-féle,másképp kicsi az esély...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Megy a kavarás, pedig ennek semmi értelme.A Jobbikot nem lehet alternatívaként kezelni kritikátlanul. Vannak közöttük olyanok akik közelebb állnak putyinhoz, mint orbán.
Sámannus
Gulyásék is kavarnak a közvélemény kutyulással az indexen, mert a kutatásukban nem veszik be a DK-t, holott a DK a második párt Budapesten!
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/05/az_mszp-elnok_molnar_gyula_a_legeselyesebb_ellenzeki_a_keruleteben_kozos_orszag_mozgalom_kutatasa/
Szégyen az országra ami itt megy A baloldali szavazókat élve akarják eltemetni.
csipetke
Tegnap egy betelefonálós műsorra tévedtem,(atv).Egy idősebb betelefonáló úr azt mondta,hogy ő már magára a patás ördögre is szavazna,ha megszabadítana bennünket a fidesztől.Egyetértek vele.Ezekkel a kisebb pártokkal az a baj,hogy mindegyik egyedül akarja legyőzni a fideszt,és összefogásnak kevés nyoma van.Pedig itt a nyakunkon az április,és jó lenne,ha elindulna valami összefogás-féle,másképp kicsi az esély...
rohács1926
"A polgármester szerint szerencsés helyzet, hogy a HÁROM LEGJELENTŐSEBB ELLENZÉKI ERŐ, az MSZP–Párbeszéd, a Jobbik és az LMP KÖZEL AZONOS EREJŰ PÁRTOK."
A közvéleménykutatók szerint a biztos pártválasztók körében:
Jobbik 17%, MSZP 13%, DK 8%, LMP 6%.
Tipikus esete annak, hogy a dolgok úgy vannak, ahogy én éppen látni szeretném, de a valóság más.
Ha a DK egyedül elindul minden körzetben egy ESETLEGES Jobbik- MSZP-LMP szövetség ellen, akkor egyedül meg tudja nyerni a választást a fidesznek.
Csizmás Kond
...mert egyesek szerint a szabadság napja csak a kiválasztottak érdeme...mint amikor körbekordonozták magukat...gazemberbanda.
magyarbakancs
Polgármester úr nem szabad elmenni Március 15 ünnepelni Karácsony úrral, csak a saját városában ünnepeljen.
Mert azonnal hiteltelenné fog válni mindenki szemében.
dr. prédikátor
Én meg azt mondom hogy ha ünnepelni akar az ellenzékkel akkor azt feltételek nélkül tegye!Ne legyen MEGOSZTÓ!!!
Peller Anikó
@magyarbakancs: nagyon tévedsz, ma már csak az idiótáknak fontos a hitel.

A normálisak le akarják váltani a fidesszet.

És ehhez össze kell fogni mindenkinek. Vásárhely erre volt példa.
Béla333
@magyarbakancs: 10.15
Ne hallgass az ilyen mocskos szájú sötétagyúakra.
Fontos a hitelesség! Már az olajszőkítési ügyeknél is fontos volt, meg a privatizáció során is fontos lett volna. Mivel szartunk rá, ide jutottunk. Ha most is teszünk a hitelességre, akkor a választások után egy esetleges ellenzéki győzelem esetén rögtön hiteltelenné válhat az egész és fél év múlva egy új választáson jönne vissza a Fidesz - 2/3-dal!
Peller Anikó
@hülyebéla: hova jutottál a hiteleddel hülyegyerek? 4%-ról a 6%-ra? Vagy esetleg fordítva?

A (hallgatólagos) megegyezés viszont fényes győzelmet hozott Vásárhelyen.

Seggfej vagy bella és nem lehet rajtad segíteni. Győzni kell és nem nyavajogni.

Csak akkor mennek szavazni az emberek ha van értelme. Ha 3-4 párt indul a fidesz ellen akkor nincs értelme, mert szétforgácsolódnak a szavazatok és a fidesz röhögve nyer.

De te nyilván ezt akarod. Te már akkor is gyurcsányoztál amikor ezzel a fideszt a hatalomba segítettétek. Hitelért a bankba menj, ne a politikába.
Béla333
@Peller Anikó: 12.24
Nem érdekel, hogy 10 vagy 15%-ot ér el az LMP, nekem a legfontosabb, hogy van végre egy olyan párt, akik korrektek, a programjukkal tudok azonosulni.
Hogy ez csak 10%-ra elég, mert a hozzád hasonló mocskos erkölcsű senkik sarazzátok őket?
Akkor ez lesz!
Nem (csak) velem szúrtok ki ezzel a szemét mocskolódásotokkal.
Végre lehetne egy megfelelő párt, de ha sikerül bemocskolni őket és a választók inkább az eddigi tolvajok mellett döntenek, ha a választóknak más kell, akkor az lesz!
Én már többször megmondtam: amilyen mocskos stílusotok van ott a DK-nál, rátok akkor sem szavaznék, ha személyesen Szél Bernadett kérne meg rá! (Ne tegye, felesleges!)
Peller Anikó
@béla: a hülye hiteled hozta ránk a fideszt. És most is azt hozná ha rajtad múlna.

Fogd már fel, hogy a politika nem hitel, legalábbis jelen körülmények között nem az. Egy kisgyerek aggyal osztod itt az észt, miért nem nézed inkább a hófehérkét, esetleg a hótehénkét.

A fidesznek mennyi hitele van úgy általában? És mégis tarol. Naugye.
Peller Anikó
@Shikari: majdnem eltaláltad. Csak a fidesz hitelét államadósságnak hívják esetleg orosz hitelnek. De mondjuk a nyuggerpénztárt nem hitelbe lopták el hanem izibe.
Béla333
@Peller Anikó: 19.53
B+ Had döntsem már el saját magam, hogy miben hiszek! Hogy hiszek-e abban, hogy lehet-e becsületesebb, élhetőbb az országunk!
Nehogy már azt kelljen bárkinek elfogadni, hogy csak bűnöző, maffiaszövetségben egymást váltogató pártok azok, akikre bízzuk újra és újra az országunkat!
Miféle magyar vagy te, hogy ennyire ne érdekeljen a sorsunk?
Biztos ismeres: A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!"
A bűnöző, korrupt, kapzsi politikusi elit fenntartása, újból és újból a hatalomba juttatása bűn az országgal szemben. Bármelyik ilyen csapatról beszélünk!
patyuka
Furcsa kereszténydemokrata felfogás az, amelyik szerint valakinek a Jobbik társulása az egyik alapfeltétel ahhoz, hogy az együttműködésre hajló, demokrataságukat felvállalókkal felálljon a színpadra. Az LMP igénylése ezt a visszásságot még inkább érthetetlenné teszi, mert egyrészt csúsztat az erősségének megítélésében a DK rovására, másrészt pedig az a párt a másikra "kívánatosra" hajazóan - mindenki által tudottan és fennen hangoztatva - annyira nem hajlik az együttműködésre, hogy azzal szinte célzatosan megakadályozza a koordinált jelöltállítás adta esélyek érvényesülését...
Béla333
@patyuka: 06.41
"...mindenki által tudottan és fennen hangoztatva - annyira nem hajlik az együttműködésre, hogy azzal szinte célzatosan megakadályozza a koordinált jelöltállítás adta esélyek érvényesülését..."

Írod éppen ma reggel, amikor éppen ma elkezdődik az LMP-MSZP tárgyalás a koordinált jelölésről.
Jó reggelt! Idd meg a kávédat, mert még alszol!
Peller Anikó
@béluska: "A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!"

Pontosan erről próbállak győzködni lassan évek óta, telitalálat.

De nem fogod fel miért.
magyarbakancs
@Peller Anikó: a politikusnak a hitelesség a legfontosabb.
Amennyiben nem hiteles valaki azt meg lehet cseszni.
Te szavaznál olyanra ki a szájából segget csinál mint Orbán?
mert én sem.
Ha hazudsz és linkeskedsz nem való vagy politikusnak.
Amit kiejtettél a szádon tartsad magad ahozz ,és ne változgassad a véleményed két havonta.
szerintem ez a politikus .
terlasz
Ki az a Szíj? Aztán meg azonos erejű pártok? Ne kelljen már ebben az emberben is csalódni!
Peller Anikó
@magyarbakancs: a politikusnak igen.

Nekünk viszont a jelen körülmények miatt mindent felülír a hiteles (= megszámlálhatatlan mennyiségű hitelt euróban begyűjtött, majd ellopott) vezetőnk lecserélése.

Per pillanat csak ez számít.
Pálinkás Pál
@Béla333: Szóval számodra a románbarát,fidesz szekerét toló LMP a megfelelő párt???Úgy látom erősen megviselt az egyeztetés a szocikkal!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.