Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Facebookon hirdeti, mivel is lehetne elérni a kormányváltást tavasszal. Szerinte egy biztos: nem a Fidesszel és a Jobbikkal.

Bajnai Gordon volt miniszterelnök a Facebookon tette közzé, szerinte hogyan is lehetne elérni a kormányváltást április 8-án. 

Bajnai Gordon is beszállt a választási küzdelembe

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Szerek

9 mondat a választásról

9. És aki nem akar cseberből vederbe kerülni, az az ellenzéki pártok közül ne szavazzon a Jobbikra sem, hiszen, ha az ő politikájuk lenne később meghatározó, az végképp eltávolíthatná Magyarországot az európai fejlődési iránytól.

A volt miniszterelnök 9 pontban fogalmazta meg, hogyan lehetne leváltani a Fideszt. 

Szerinte ehhez nem kell más, mint hogy egyéniben a leginkább erős ellenzéki jelöltre szavazzanak a választók. Ehhez viszont az is kell, hogy az ellenzéki pártok kölcsönösen visszaléptetik a jelöltjeiket. 

Pártlistán arra szavazhatnak, akire gondolják, mivel Bajnai szerint az egyéni körzeteken dől el, hogy újabb kormányt tud-e alakítani a Fidesz, vagy sem. (A pártokra való szavazás "azt dönti el, hogy melyik pártnak milyen befolyása lesz a következő négy évben- a kormánykoalícióban vagy az ellenzéken belül.")

Bajnai szerint aki változást akar, az semmiféleképpen se szavazzon a Fideszre, és ha nem akar csöbörből vödörbe helyzetbe kerülni, akkor a Jobbikra se voksoljon, "hiszen, ha az ő politikájuk lenne később meghatározó, az végképp eltávolíthatná Magyarországot az európai fejlődési iránytól" – olvasható a bejegyzésében.

Nagyvilág - 2019. April 18., 20:24
Megtalálák a Notre-Dameot pusztító tűz okát

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mindenki azt gondol amit akar és arra is szavaz akire csak akar, de egy biztos. Ha az ország Orbán helyett Bajnaival töltötte volna az "elmútnyócévet" most jobb helyzetben lenne. És gazdagabb is lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
desiro
Gondoltam , hogy a narancsködben élők rácuppanak a támára meg jön a libásozás, de igaza van Bajnainak. 2010-ben stabil gazdaságot és pénzügyi helyzetet adott át a gecinek, aki Brüsszelben ezt be is ismerte, ha nem hiszed járj utána.
dodóka
@desiro: Ne má annak a hülye Durbincsnak a hozzászólását vegyed alapul. Te is tudod, hogy idióta a faszi.
Lackó50
Csak azt tudnám, hogy ez a pali mit csinál 4 évig, mert semmit nem lehet hallani róla. Ha jön a választás, akkor mindig előkerül. Miért nem alakít egy pártot magának és azzal próbá bekerülni a parlamentbe.
quadrocopter
Már betettem, de a durbincsoknak muszáj, mert mire a mondat végére ér, azt sem tudja, mit olvasott az elején.

"Orbán Viktor a német Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) azt mondta, hogy a kontinens "kalapot emelhet Magyarország előtt", mivel Európában senki nem tett annyit az államháztartás egyensúlyának helyreállításáért, mint az egymást követő két magyar kormány. (Tehát a Bajnai és a Fidesz-kormány.)
Orbán szerint a válsághelyzetre adott választ az ország két utolsó kormánya. "
(A Bajnai-kormányt dicséri Orbán külföldön
Népszava-információ 2010. nov 11. http://nepszava.hu/cikk/365153-a-bajnai-korma...
reseva
@Béla333: Az egyetlen, akit a baloldal jelöl vagy támogat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 18., 18:32
Curtis nem marad a padlón – itt az új klippje
Sport - 2019. April 18., 18:20
Fucsovics elutazhat Monte-Carlóból
Szórakozás - 2019. April 18., 17:40
Elhagyott csecsemőt találtak Gödöllő mellett