Az Együtt – a Korszakváltók Pártja országos listát állít az április 8-i választáson, az ehhez szükséges dokumentumokat benyújtották a Nemzeti Választási Bizottságnak – közölte a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Választás 2018 – Országos listát állít az Együtt

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart I. kerületi Attila út és Apród utca kereszteződésénél 2018. február 18-án abból az alkalomból, hogy az Együtt akcióval fogadja az Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjére érkező közönséget. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Szigetvári Viktor azt mondta, hogy még nem véglegesek az adatok, de 15 megyében közel ötven egyéni jelöltet állítanak majd. A miniszterelnök-jelölt mindezt úgy értékelte, hogy várakozáson felül jól sikerült az aláírásgyűjtésük és képesek voltak bebizonyítani, hogy pártjuk országos szervezettel és hálózattal rendelkezik.

Az Együtt úgy látja, hogy áprilisban az egyéni választókerületekben lehet leváltani az "Orbán-rezsimet" – mondta Szigetvári Viktor, aki szerint ezért az a felelős magatartás, ha az ellenzék olyan egyéni jelölteket állít, akik választókerületükben képesek legyőzni a Fideszt.

Az Együtt hisz abban, hogy "Hódmezővásárhely példáját mindenkinek értenie kell" – fogalmazott a politikus, közölve: emiatt több választókerületben is visszaléptek az LMP és az MSZP javára, most azt várják, hogy ezek a visszalépések váljanak kölcsönössé. Hozzátette, a Jobbikkal nem készülnek együttműködésre.

Szigetvári Viktor egy kérdésre válaszolva elmondta: jelenleg nem tárgyalnak senkivel az egyéni választókerületekről, de ez nem rajtuk múlik, ők készek a megegyezésre.

A pártelnök Juhász Péter is azt hangsúlyozta, hogy ha minden választókerületben csak egy ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesszel, akkor leváltják a kormánypártot. Történelmi bűn lenne, ha az ellenzéki pártok kihagynák a lehetőséget – értékelt.

Mindezek tudatában az Együtt boldogan fogadja el Karácsony Gergelynek, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének a javaslatát, hogy március 15-én közösen ünnepeljenek – fogalmazott. A rendezvényen a párt részéről az Együtt csepeli jelöltje, Szabó Szabolcs fog felszólalni, "akinek az esete, azt hiszem megtestesíti azt, hogy miért fontos az, hogy ne (...) támadják hátba ellenzéki oldalról" – tette hozzá a pártelnök.

Más témában feltett kérdésre válaszolva Szigetvári Viktor azt mondta, hogy szükségtelennek tartja a határkerítést, miniszterelnökként megszüntetné a tranzitzónát, uniós keretek között erősítené meg a határvédelmet és bevezetné a betelepítési kvótát.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.