A K-monitor megcsinálta a Journalism++ nemzetközi újságírócsapat játékának magyar verzióját, amely betekintést nyújt egy korrupt polgármester keze alá dolgozó kabinetfőnök mindennapjaiba.

A jó, a rossz és a pénzügyes – itt a nagy magyar Mutyiszimulátor

Az a legjobb az egészben, hogy teljesen életszagú helyzetekben ismerkedhetünk meg azzal, milyen kisebb-nagyobb horderejű szabálytalanságokat kell kezelni egy-egy városban a polgármester jobbkezének.

Egy polgármester táskahordója vagy. A polgármester azzal rágja a füled, hogy találni kellene egy kis pénzt az újraválasztására. Közben egy menő építési vállalkozó hízeleg neked és drága ajándékokkal akar levenni a lábadról. Megjelenik egy régi, egyetemi ismerősöd és a alkut ajánl. Közben a városi focicsapatnak is pénzre van szüksége. Egyensúlyozz az erkölcseid és a korrupció között, hogy megtartsd a pozíciód és elintézz dolgokat.

A játékot a K-monitor blogon lehet máris elkezdeni.

Ahogy a K-monitor írja, a "történet a képzelet szüleménye, szereplői kitalált alakok és bármilyen hasonlóság a valósággal kizárólag a véletlen műve, de sajnos nem mondanánk igazat. Az adatújságírással foglalkozó J++ A Jó, a Rossz és a Pénzügyes játéka a helyi döntéshozatal Európában jellemző korrupciós mintázatait mutatja be játékos formában. A döntések, amiket játékban hozol, lehetnek aktív vagy passzív korrupciós cselekmények. Az üzenet nem az, hogy minden közszolga korrupt, hanem sokkal inkább az, hogy a korrupció rendszerszintű probléma még az Európai Unióban is. Ahogy azt a játék bemutatja, a morálisan elvárt elutasítás sokszor önmagában nem oldja meg a korrupció problémáját, ugyanis annak strukturális okai vannak. A tisztviselő elutasítása ugyanis konfliktusokhoz vezethet más érdekeltekkel: befolyásos helyi vállalkozókkal vagy a helyi politika szereplőivel. Aki keresztbe fekszik az alkuknak, az hamar elvesztheti a munkáját. A játék azt az életszagú helyzetet mutatja be, ahogy a hivatalnok a különböző érdekek metszéspontjában egyensúlyozik, miközben a saját jólétét is szem előtt tartja".

(K-Monitor)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Befojásos ember...Böllér Lőrinc :D Böllér és Böllér Kft... :D:D:D Zseniális.
justhpeter
Mi ez ? Felkészülés az ellenzéknek a kormányzásra ?
Hellcat
@justhpeter: Jó kis mutyiszimulátor olyan nevekkel, mint Böllér Lőrinc, Tarlós Ilona, Turbán Viktor :D Helios kft, meg Böllér és Böllér kft :D:D érdekes kis játék :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.