Bűnözők, korrupt és veszélyes alakok veszik meg maguknak az állampolgárságot, gyakran szintén korrupt bűnözőktől. Az egész európai térség szabadságát sodorják veszélybe a magyar letelepedési kötvényhez hasonló konstrukciók. Erről a Transparency International és egy, a szervezett bűnözést és korrupciót kutató médiaszervezet (OCCRP) közös sajtótájékoztatóján esett szó hétfőn Brüsszelben – tudósít a Reuters. Ilyen, befektetésért állampolgárságot vagy letelepedési jogot ígérő lehetőség legalább tíz európai országban van vagy volt: Ausztriában, Belgiumban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Portugáliában, Spanyolországban, Magyarországon és Svájcban. A magyar programot tavaly felfüggesztették, bár nem a betelepedőkkel kapcsolatos aggályok miatt, hanem mert a kötvények körüli korrupciógyanú Rogán Antallal és Habony Árpáddal elérte a miniszterelnök szűkebb környezetét. Carl Dolan, a Transparency International európai igazgatója arról beszélt, hogy ezek a programok aláássák a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Európát a migránsáradat veri szét - bárhogy is érkezik! No Go zónákban máris nagyon otthon érzik magukat: Saria Bíróságokat állítanak fel, a helyi állampolgár be sem léphet szülőföldjén bizonyos területekre, stb.
Összességében gond a migránsok befogadása a kontinensen, hogy ez milyen módon érkezik az már-már kezd hasonlítani az "Amit lehet Jupiternek, azt nem lehet a kis ökörnek" elvre!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.