Bűnözők, korrupt és veszélyes alakok veszik meg maguknak az állampolgárságot, gyakran szintén korrupt bűnözőktől. Az egész európai térség szabadságát sodorják veszélybe a magyar letelepedési kötvényhez hasonló konstrukciók. Erről a Transparency International és egy, a szervezett bűnözést és korrupciót kutató médiaszervezet (OCCRP) közös sajtótájékoztatóján esett szó hétfőn Brüsszelben – tudósít a Reuters. Ilyen, befektetésért állampolgárságot vagy letelepedési jogot ígérő lehetőség legalább tíz európai országban van vagy volt: Ausztriában, Belgiumban, Lettországban, Litvániában, Máltán, Portugáliában, Spanyolországban, Magyarországon és Svájcban. A magyar programot tavaly felfüggesztették, bár nem a betelepedőkkel kapcsolatos aggályok miatt, hanem mert a kötvények körüli korrupciógyanú Rogán Antallal és Habony Árpáddal elérte a miniszterelnök szűkebb környezetét. Carl Dolan, a Transparency International európai igazgatója arról beszélt, hogy ezek a programok aláássák a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Európát a migránsáradat veri szét - bárhogy is érkezik! No Go zónákban máris nagyon otthon érzik magukat: Saria Bíróságokat állítanak fel, a helyi állampolgár be sem léphet szülőföldjén bizonyos területekre, stb.
Összességében gond a migránsok befogadása a kontinensen, hogy ez milyen módon érkezik az már-már kezd hasonlítani az "Amit lehet Jupiternek, azt nem lehet a kis ökörnek" elvre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Nem érdekes, az a lényeg, hogy dőlt a lé és a dőlő léből egy büdös kanyi sem kerülkt "a magyar emberekhez" és a "keményen dolgozó kisemberekhez" de Orbán-hű csicskákhoz rendesen!
Mert ahogy a hordaplakát is mondja: "Nekünk Magyarország az első"...de figyelünk a zsebeinkre is!
Yoda69
Ez a fajta leteleped sokkal rosszabb mint a migracio. A migraciot, valami kivaltja, haboru ehinseg, katasztrofa, stb. Ember tomegek menekulnek el otthonukbol, es nem azert mert nincs jobb dolguk. Humanitarius es keresztenyi kotelesseg segiteni oket.
Azonban a penzes migracio mas. Ott vagyonos emberek, vagy csoportok mennek a celorszagba kulonbozo tervekkel. Sokan tenyleg lehet hogy uj eletet akarnak kezdeni, azonban nagy az eselye hogy ezen a modon bunozok vagy eppen terroristak fognak bejutni a celteruletre. Eppen azert ezt a fajta migraciot vagy teljesen le kellene tiltani, vagy sokkal melyebb ellenorzesi protokolnak alavetni.
TASzSz
Európát a migránsáradat veri szét - bárhogy is érkezik! No Go zónákban máris nagyon otthon érzik magukat: Saria Bíróságokat állítanak fel, a helyi állampolgár be sem léphet szülőföldjén bizonyos területekre, stb.
Összességében gond a migránsok befogadása a kontinensen, hogy ez milyen módon érkezik az már-már kezd hasonlítani az "Amit lehet Jupiternek, azt nem lehet a kis ökörnek" elvre!
Pálinkás Pál
@Yoda69: Ugye tudod hogy ekkora marhaságot rég írtál!!Lusta,here népség...büdös a munka nekik ,kell a segély de nekünk "Humanitarius es keresztenyi kotelesseg segiteni oket." Mi lenne ha ezek a gyerekcsinálás helyett valami mással foglalkoznának,mondjuk például próbálnának valamit építeni,alkotni,ami a hasznukra válik??
Aki Én
@Pálinkás Pál: Persze, de emellett ne tegyünk úgy, mintha a több tízezer kötvényes nem jelentene problémát. Ráadásul iszonyatos költsége van, amit közpénzből fizetünk
Eriksson
@Aki Én: A kötvényes nem migráns, ezt be kell látni. Ha tetszik, ha nem.
Egyáltalán: Tudod, hogy hol tartózkodnak ezek a Rogán által betelepítettek? Ugye, hogy nem?
Aki Én
@Eriksson: A kötvényes az igazi migráns. Gazdasági bevándorló.
Kit érdekel hol van. Téged miért érdekel a belga meg a svéd migráns? Az sem itt van.
Csizmás Kond
...letelepedési izé...egyik kell fizessen a másik ingyen gazemberkedhet...hát szép ez ?
F_Viktor
@TASzSz: Írod:
" No Go zónákban máris nagyon otthon érzik magukat"

Most arról beszélsz, ugyanolyan No-go zónákról, amelyek Magyarországon szinte minden nagyobb no-migráncs városban is megtalálhatók!?
Eriksson
@Aki Én: Ja az az igazi migráncs, amelyiket nem kell eltartani. A gazdasági bevándorlók, meg segélyekért, jólétért idetelepedők azok meg a testvéreink. Nemigaz?
Hellcat
qrbán a nagy EU védő hös a falatnyi kis kerítésével...sok fidióta vadbarom meg bezabálja
TASzSz
@F_Viktor: Jászkisér vagy Zalakomár?! Választhatsz!
F_Viktor
@TASzSz: Szeged, Budapest? Vagy Kaposvár, Nyíregyháza...
F_Viktor
@TASzSz: Szirmabesenyő, Kaposgyarmat...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.