A szatmári Cégénydányádon gondoltak egy merészet, és a régi tamagocsi minitájára élőben, a fotelből lehet disznót nevelni. Nyolc embernek lett így munkája. Akad olyan felhasználó, aki nem vágná le a disznót.

Merészet lépett nemrég a szatmári Cégénydányád település polgármestere: a 90-es években divatos tamagocsi ötletét ültette át a gyakorlatba, vagyis otthonról, a fotelből lehet a kellemetlen szagok nélkül kényelmesen disznót "nevelni" – olvasható az Infostart cikkében.

Visszatért a tamagocsi: a fotelből élőben hizlalhatunk sertést

Fotó: pixabay.com CCO

Kelemen Róbert polgármester a Legyen malacod! programról elmesélte, egy baráti beszélgetésen – ahol arról volt szó, hogy miképp lehetne nyomon követhető, egészségesebb élelmiszert az emberek asztalára rakni, illetve a vidéki állattartást népszerűbbé tenni – fogant meg az ötlet.

"Bekamerázták az ólat, így szagmentesen, otthon a fotelből hizlalhatják az emberek a disznójukat, és huszonnégy órában nézhetik, hogy mit kap enni, hogy bánnak vele, milyen körülmények között van. A szoftver ráadásul kiírja az állat súlyát, a környezet páratartalmát és más adatokat (...). A programnak köszönhetően nyolc ember jól fizető állást kapott" – magyarázta a polgármester az Infostartnak.

Kelemen Róbert hozzátette, volt olyan érdeklődő, aki megkérdezte, hogy maradhat-e az állat a természetesen haláláig náluk, ezzel elkerülve a levágását.

Én felőlem addig lehet ott, ameddig jól érzi magát, (... de) mindennek ára van

- fogalmazott a polgármester.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Kósa mama most akkor egy tamagocsi telepet vásárol és fotelből nevel?
Miért itt vett sertéstelepet, amikor ott van a saját fiacskája!
nezelodo
@quadrocopter: Megelőztél, fotelból nevel, és a valóságban fial! Jaj, a Lala csak nem így?
desiro
Na zsír sziszi 2 hónap alatt úgy meghizlallak, hogy többet az életben nem nyilatkozol.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.