A választás közvetlen tétje, hogy Magyarország magyar ország marad-e – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Józsefváros című önkormányzati lapnak adott, szerdán megjelent interjúban.

Orbán szerint a választás ünnep, és az a tétje, hogy "Magyarország magyar ország marad-e"

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormányfő országjáró körútjának első fővárosi helyszíneként járt hétfőn Budapest VIII. kerületében. Hivatalában fogadta őt Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) polgármester, majd több helyszínre is ellátogattak.

Orbán Viktor a lapnak azt mondta, látja, hogy egyre radikálisabb és durvább a hangnem a választási kampányban. Ők egy polgári, nemzeti, keresztény közösséghez tartozó pártot alkotnak – jelentette ki.

Mindig emlékezzünk arra, hogy 56-tól kezdődően nemzedékek harcoltak, dolgoztak azért, hogy Magyarország egy olyan hely legyen, ahol a magyar emberek döntik el, hogy mi történjen a hazájukban. Ezt választásnak hívják

- fogalmazott.

Hozzátette:

negyvenévnyi diktatúrát elszenvedett országban – akármilyen undok arca van is néha a kampánynak –, a választás mindig ünnep marad. Annak az ünnepe, hogy egy közösség eldönti, milyen irányba haladjon és fejlődjön a következő években.

Kiemelte, hogy Józsefváros országos jelentőségű fejlesztések színtere, amelyekre nemcsak az itt élők lehetnek büszkék, hanem minden magyar. Megjegyezte: amit a polgármesteri székből el lehetett végezni, azt Kocsis Máté megtette, a politikus a jövőben parlamenti képviselőként tudna a legtöbbet segíteni a kerületnek.

A miniszterelnök azt mondta, a polgármester személye miatt látogatott először a VIII. kerületbe a fővárosban.

"Egy sikeres polgármesterről beszélünk; a választópolgárokat arra biztatom, hogy támogassák őt abban, hogy parlamenti képviselő legyen. Kérdezhetik: miért kell egy jó polgármestert elvinni egy dinamikusan fejlődő kerületből? Amit ebből a tisztségből el lehetett végezni, azt Kocsis Máté mind megtette. Ha új és nagy dolgokat akarunk véghezvinni Józsefvárosban – márpedig komoly terveink vannak erre –, akkor azt most már nem a polgármesteri, hanem sokkal inkább a kormányzati lehetőségeket kihasználva, a parlamenti székből kell elindítani" – ismertette álláspontját Orbán Viktor.

A második dolog, amiért Józsefvárosba látogatott, az ott elvégzett munka mennyisége és jelentősége. Ha számba vesszük, hogy hány nagy beruházás történt Budapesten, akkor a kerület valószínűleg az első helyen végez – nyomatékosította. Országos fejlesztéseket valósítottak meg, amelyekre minden magyar büszke lehet – mondta, megemlítve és szimbolikus nemzeti ügynek nevezve a Ludovika és a Nemzeti Lovarda rendbetételét.

"Harmadrészt a városnak ezen a részén többségében erős nemzeti érzelmű, középosztálybeli emberek laknak. Amikor az országot elkapja a lendület, és érzékelhető a nemzeti fejlődés, akkor az itt élőkre lehet számítani, ezért akartam velük találkozni" – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Kijelentette, hogy a józsefvárosiak természetesen a jövőben is számíthatnak a kormány támogatására. Néhány tényezőt azonban figyelembe kell venni.

"Az első az, hogy a mostani nemzeti kormány kapjon bizalmat a következő választáson. Másodsorban jó emberekre van szükség."

A VIII. kerület azért fejlődött olyan kiugróan, mert a polgármester hetente kopogtatott nála, hozta az újabb és újabb javaslatokat, terveket, elképzeléseket

- emelte ki.

Helyi forrásokból lehet és kell is csinosítani a várost – járdákat építeni, rendbe tenni a tereket, gondozni a parkokat –, de a fejlődéshez most már országos költségvetési fejlesztési források kellenek – nyomatékosította.

Orbán Viktor szerint Józsefváros egyik legnagyobb sikere, hogy sokat javult a közbiztonság az elmúlt években.

Szép dolog, hogy egyetemet fejlesztettek, rendbe tették a parkokat, megújították az egészségügyi intézményeket, de mindennek alapja a biztonság. A kerületi emberek ma nagyobb biztonságban tudhatják a családjukat, gyermekeiket, mint nyolc éve – jelentette ki.

Szavai szerint 2015-ben azért volt sokkszerű a migránsok megjelenése, mert éppen egy javuló közbiztonságú városban történt.

"A budapestieknek tudniuk kell, hogy a főváros egy veszélyeztetett terület. Ha valaki megnézi, hogy a nyugat-európai országokban a migránsok beözönlésekor hol romlott le az életminőség, azt fogja látni, hogy a fővárosokban és a nagyvárosokban. Tehát Budapestnek és azon belül Józsefvárosnak meg kell védenie magát a migránsoktól. Egyébként megismétlődik az, ami három éve történt" – fogalmazott.

Nyomatékosította:

nem akarják, hogy újra megtörténjen, ami a Keleti pályaudvarnál vagy a II. János Pál pápa téren zajlott 2015 nyarán.

"Ehhez pedig az kell, hogy ne engedjük a kormányrúd közelébe azokat a politikusokat – van belőlük jó néhány –, akik nem a magyar emberek érdekeit szolgálják, hanem bevándorlóországgá akarják tenni Magyarországot és bevándorlóvárossá Budapestet. A választáson fog eldőlni, hogy bevándorló- vagy migránsváros lesz-e Budapest vagy pedig megmarad Magyarország fővárosának."

Orbán Viktor szavai szerint hat-hét éve még kevesen tudták elképzelni a jelenlegi helyzetet.

"A nem keresztény kultúrákból – Afrikából és Ázsiából – származó látványos erődemonstráció, amelyet megtapasztaltunk 2015-ben, mindenkit ráébresztett arra, hogy gondolkodásmódot kell változtatnunk. Fontos a gazdaság, az egészségügy, az oktatás, a városfejlesztés, de semmit sem érnek ezek az eredmények, ha közben elveszítjük a saját kultúránkat" – mondta.

Nem egyszerűen szellemi értelemben változik meg a világ, hanem az otthonosság érzése vész el. A nyugat-európai nagyvárosi polgárok ugyanott élnek, ahol eddig, de a világ egyszer csak átalakult körülöttük, és kezdik idegennek érezni magukat a saját közegükben

- olvasható a Józsefváros című lapnak adott interjújában.

Forrás: MTI

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kookas
most akkor téged kell ünnepelnünk?hát én nem!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kookas
most akkor téged kell ünnepelnünk?hát én nem!!!
magyarbakancs
"Orbán szerint a választás ünnep, és az a tétje, hogy "Magyarország magyar ország marad-e"
Na meg a Fidesz maffiáé!
Mert keresztapa mindenre rátelepedett mint egy rákos sejt.
Rombolja a lelkeket,az országot.
kissé felnőttem
Ez már egy hisztériás orbán bohózat lesz lassan
Clavigo
Ezt a Csávót még nem pelenkázzák ?? ?? A kevlár- bugyi ,,az egy dolog. Vazzze...mint egy teliszart zokni,,
papa.49
Azt mondja a csutigeci ,,a választás ünnep,, igen ÜNNEP LESZ MIKOR TITEKET A BÖRTÖNBE CSUKUNK, mert ha ne az ellenzék ott fogtok megrohadni !!!
relatív
A mai regnálónak azon mélyen (!) el kellene gondolkodnia, hogy amiről beszél mennyiben fedi a valóságot...

Ha csak azt vesszük alapul, hogy a mai kóhatalom több tízezres nagyságrendben ( eladósitva az országot ! ) ' migránsnak ' nevezetteket engedett be hazánkba, a tisztázatlan magyar gyökereiket már ezen felül több százezres nagyságrendben IS !

Az ország - akár melyik - nem tekinthető tiszta egy-nemzetinek korábbi természetes keveredés keveredés okán IS !

Tehát ennek a regnálói törekvésne ( mint már annyinak ) semmi értelmes alapja nincs, mert nem fedi a valóságot !
Commenter
Igen, tényleg lesz mit ünnepelni, ha elhúzol a náthásba a bandáddal együtt...még az utolsó pillanatban is lejáratod az országot a sárga földig az agyament szélmalomharcoddal! És ünnepel majd "brüsszelazeusorosazenszésamigráncsok" is...
nevemnick
Igen, Magyarország végre magyar lesz az elmúlt nyolc év után.
Ti meg szépen elköszöntök és bevonultok...
desiro
Nem viktorka nem az a tétje, hanem az , hogy tovább tudtok-e lopni vagy mentek a börtönbe, ÉRTED TE DISZNÓ.
quadrocopter
Szíjjártó! A főnök hugyozni akar, vidd ki neki, vagy a bilit vidd be!
Aztán nyomj két puszikát a seggére és heréire is, hogy te imádod a csivcskamunkát!
colibri
Nekik ünnep a választás, de a győzelem érdekében össze-vissza csalnak, mindenkit lefizetnek. Éppen a héten derült fény a 4 évvel ezelőtti ünnepelt csalásaikra, de mindenre nem derül fény. Csalással elért győzelem a fidess ünnepe!
Zeta
Mért mondja el a nagyvárosi emberek helyett, hogy mit éreznek.
Ahogy nekünk se mondja meg , hogy mi , jogy szetetnénk élni.
Öröm itt akkor lesz , ha végleg bevonultok.
quadrocopter
Bruhahahahah...hihihihihi...ezek hülyébbek,mint aminek kinéztek!

"Beismerték: Tarlósék fejenként havi 70 ezer forinttal támogatják a migránsok budapesti letelepedését.

A lap arról írt, hogy 2016 augusztusa óta titokban lakhatási programot is indítottak a befogadott menekülteknek. A leginkább hajléktalanellátással foglalkozó Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) nevű önkormányzati szervezet sikeresen pályázott az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira, és a "Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése" című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el.

A projekt 75 százalékban támogatott, 25 százalékot a hazai költségvetés fedez.
A válaszra egy hónapot kellett várnia, ám végül Tarlós kénytelen volt beismerni: a főváros közpénzből támogatja a migránsok letelepítését.

A Tokody Facebook-oldalán közzétett dokumentum szerint összesen 98 fő vett részt a programban, közülük 48 menekült és 49 pedig oltalmazott státuszú volt, egy pedig tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

A migránsok fejenként átlagosan 72.616 forintot kaptak. "
helyivalasz.hu/orszagos-hirek/beismer...

Hol is tartunk genyóládák? Kik akarják betelepíteni a laktanyékat, mi?

Szarháziak, legalább egyeztettek volna a közös hazugsággal!

Érdemes elolvasni az cziccet!
creativehun
"negyvenévnyi diktatúrát elszenvedett országban" Azért az elmúlt két periódus fidesznyik kormányzását se felejtsük ki a sorból...mert álcázhatjátok ahogy akarjátok DE..ha a közmédia a sajtó a bíróságok és a közhivatalok a kormány nótáját fújják...akkor az nem demokrácia...még ha próblják is annak feltüntetni!
Borsodi
Erre csak annyit mondok!
Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok! –
A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!
Elmegyünk és szavazunk egy szebb jövőre!
Rabok voltunk mostanáig,
terlasz
Teljesen igaza van Orbánnak, mert ha ő marad, akkor végleg orbánisztánt csinál Magyarországból.
kukac50
Orbánnak üzenem,hogy Magyarország az Magyarország marad, de remélem Orbán bukik és nem marad miniszterelnök!
quadrocopter
Emberej! Már egy nemzethez való tartozásunkat is elvenné Brüsszel...vagy az ENSZ...vagy a jenkik...vagy az ufók!
A psztichiáterek most vannak szabin?
evacica
@terlasz: Ami az ország katasztrófájával egyenlő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.