Minden háztartásnak ad a kormány 12 ezer forintot a rezsin keresztül. A háztartások gázszámláján fogják jóváírni – jelentette be Orbán Viktor szerdán a Facebook oldalán. És lesz húsvéti Erzsébet-utalvány is, amit a nyugdíjasoknak postáznak ki – a választás előtt.

Orbán bejelentette: minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából és ismét Erzsébet-utalványt küldenek a nyugdíjasoknak

Téli rezsicsökkentésről döntött a kormány

– mondta Orbán Viktor. A Facebookon szerda délután közzétett videóban a miniszterelnök közölte:

minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából.

Akik nem gázzal fűtenek, hanem távfűtést vesznek igénybe, azok számára ugyanezt a mértékű jóváírást biztosítják majd úgy, hogy Kósa Lajost megbízták, tárgyaljon a konkrét részletekről az önkormányzatokkal.

Azok számára, akik hagyományos módon fűtenek – azaz szenet vagy fát használnak – megnövelik az erre szolgáló szociális pénzügyi keretet egymillió forinttal. Ennek az intézkedésnek a végrehajtásával Pintér Sándort bízták meg.

Orbán Viktor az intézkedéseket azzal indokolta, az elmúlt hetekben rendkívüli hideg volt Magyarországon, megnőtt a családok gázfogyasztása és megnőtt a rezsiszámla.

Emlékeztetett, Magyarországon a nemzeti kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit. "E mellett a politika mellett a jövőben is kitartunk" – jelentette ki Orbán Viktor.

Lesz húsvéti Erzsébet-utalvány is a választások előtt

Orbán azt is bejelentette, hogy:

újból kiküldenek tízezer forintot Erzsébet-utalványban a nyugdíjasoknak.

A miniszterelnök beszámolt arról, hogy a kormány az idősügyi tanács javaslatára döntött arról, hogy – immár harmadjára – tízezer forintos Erzsébet-utalványt küld a nyugdíjasoknak.

Elmondta, a 4 százalékos gazdasági növekedés és a jó gazdasági eredmények adnak erre lehetőséget.

Orbán Viktor azt mondta, megfontolták a tanács javaslatát és örömmel tesznek annak eleget, mert meggyőződésük szerint a gazdaság teljesítményéből a nyugdíjasoknak is részesülniük kell.

Tiszteletet érdemelnek. Örülök, hogy megtaláltuk a módját, hogy ezt kifejezhessük

- fogalmazott az Országházban készült felvételen a kormányfő.

Forrás: Facebook, Index, 24.hu, MTI

Fotó: Facebook

100 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Kookas: Dehogynem! Nyugi emberek, ha maradnak a bársonyban ezt a jóságot az utolsó inflációs forintig visszaveszik, mert valahogy a Cöföt is el kell tartani és nem csak az MVM-nek!
l2.000 nHUF-ért akarják megvásárolni az újabb 4 év százmilliárdos nagységrendű szabadrablásait és a kesegyerek veszélyben lévő szabad saját lábát!
Észnél lenni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vadsanca
@csipetke: Megvannak még az akkori számláid? Ha igen akkor tanulmányozd át és rájössz, hogy mire gondoltam. Az, hogy az energiaárak napjainkban csökkennek, azt senki sem vitatja. De akkor miért nem olcsóbb a "rezsi-csökkentésnek" köszönhetően a korábbi időszaktól?
Lehet, hogy a mennyiségben kimutatható némi csökkentés, de a "járulékos költségek" igen csak megemelkedtek. Mi az, hogy nem tudják megmondani mennyi 1kW, ill, 1m3 enerfgia mennyiség árát? Gondolom, Téged is csak az érdekel, hogy mennyi 1 kg kenyér, 1 liter tej, 1pár cipő és még sorolhatnám. Képzeld el, ha ezeknél a terméknél is felsorolnák a járulékos költségeket. Az a lényeg amit kifizetünk, a többi meg mellébeszéd.
Desischado
@kukac50: Sajnos, igazad van. Ép ma érdeklődtem, nem tudnak semmit.
Gyuri Géderről
Ez sem rossz. De vaze, az lenne az igazi, ha a nyolc év alatt ellopott gázszámla többlet fizetésemet írnák jóvá. Ez testvérek között is 650 000Ft.
Én már megszavaztam számukra a kötelet, ami köteles Kövér felajánlott.
evacica
A hatalomért minden! Engem ugyan evvel meg a Böskével nem tud megvenni, de gondolom minden normális nyugdíjas így gondolkodik! Megalázó és ízléstelen ez az egész cirkusz! A voksért mindent utána meg le vagyunk sz...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.