Újabb előrelépésnek nevezte Magyarország, Budapest és a térség vonzerejének és versenyképességének növelésében az ibis Styles Budapest Airport Hotel átadását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Szijjártó Péter: újabb lépést tettünk előre Magyarország vonzerejének növelésében
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetésű repülőtéri szállodájának átadóján a miniszter hangsúlyozta: eddig egy szűk keresztmetszet volt a budapesti repülőtér kapcsán, a terminállal összekötött szálloda hiánya, ezt most a 3,2 milliárd forintos beruházással sikerült megoldani.

Kiemelte:

"büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik vezető utazási és szálloda csoportja úgy döntött, hogy a jól hangzó Párizs, London, Brazíliaváros mellett Budapesten is üzemeltet ilyen szállodát, amelyet konferenciaközpontként is lehet használni".

A szállodát a WING Zrt. 3,2 milliárd forintból építette és az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere üzemelteti. Az AccorHotels több mint 100 országban, több mint 4300 szállodát kezel.

A budapesti repülőtéren tavaly az utasok száma 14,5 százalékkal 13,1 milliós rekordot ért el. Összesen 44 légitársaság a világ 45 országának 125 repülőterére repül a magyar fővárosból. Annak érdekében, hogy Budapest még vonzóbb célpont legyen, a Budapest Airport egy 2020-ig tartó 50 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre – tette hozzá a miniszter. Magyarország vonzó és biztonságos úti cél, ezt igazolja az a 14,9 millió vendégéjszaka, amelyet a tavaly töltöttek a külföldről érkező vendégek itt

- mondta a miniszter.

2018 egészében a tárgyalások jelenlegi állása szerint 9 új járat közlekedik majd Budapestről. Az idén három új transzatlanti járat indul Ferihegyről, a LOT, az American Airlines és az Air Canada Rouge révén, így májustól már négy észak-amerikai városba lehet eljutni négy transzkontinentális járattal. Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója és az AccorHotels regionális képviselője szerint a szálloda az egyedi elhelyezkedésen túl az ibis Styles nemzetközi ismertségének és elismertségének, a márkára jellemző innovációnak és az új szállodai élménynek köszönhetően is preferált lesz az utazók körében, tovább emeli majd Budapest imázsát. Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója megjegyezte, hogy Magyarország a repülőtéri hotel megépítésével egy jelentős, hiánypótló fejlesztést valósított meg Magyarország turizmusa szempontjából. A szálloda az ország fontos kapuja a külföldről érkezők számára, befolyásolja az első benyomásukat az országról, ezt is figyelembe vették a beruházásnál.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez a kakadufejű zsiráf mindenhol ott van,ahol adnak két pogácsát?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dodóka
Biztos én vagyok a hibás, de ha meglátom ennek a faszkalapnak a képét , csak annyi jut eszembe, hogy a kis fasszopó.
cikicakk55
Hogy tekeredne a neved a nyakadra te mocsok hazudozó. Hányszoros túlárazással épült fel ez a szálloda? Já! Ezt nem Mészáros &Mészáros cége építette,mert akkor 33 milliárd lenne a végeredmény. Kicsit sem gynus ,hogy bő 3 milliárdból egy egész szállodát fel lehet építeni,még ha Magyar Fidesz cég csak egy felújítást csinál 20 milliárdból. Remélem a drága karórátok helyett április 8 után már egy egyszerű fém karperec lesz a csuklótokon.
Aki Én
Azt hittem a bécsi videóra gondol. Na azzal nagyot léptünk...
cikicakk55
Nem feltétlen a témához tartozik,de most nezem a hít tv- t Itt az mondták,hogy Orbán minen olyan embert akik a migránsok Magyarországra jutását,az ide betelepítését, és az életük megkönnyítését segítik hazánkban, mindenkit utolér a retorzió. Legyen az politikus,civil szervezet vezetője,vagy tagjai,de ha magán emberként is támogatja a bevándorlást,azoknál bortönbüntetéstől a közügyek gyakorlásától, keméy pénzbüntetés,stb kinézhet. Nekem ahogy ezt meghallottam egyből az jutott eszembe,hogy Habony- Rogán páros már is csomagolhat. ( 20.000 migráns,de azóta már lehet,hogy még több,mert csak 1 hétre álltak le) Akkor ott vannak aok,akik a 13.000 migránst belopták. Itt neveket én legalább is nem tudok,de Orbán a devizások és a sutyiba behozatoj közt is erősen benne van. Ez nem újdonság,nem is lepődtem volna meg,ha ezt nem megfélemlétesítéses hanvsúllyal jelezték volna. Beugrott,hogy a fiamnak van 2 cigány barátja,még 6 éves korukban lettek barátok. Nem vagyok rasszista,de azért elmentem a családhoz,mivel ott alvós bulik is voktak. Mi van ha ezt a két gyereket migránsnak nézik? Márgélyon már megakarták verni őket,szerencsére a fiam velük volt Elnézést a sok hibáért az írásomban,de sokan ismernek. Kemos nap után vagyok,így csak fekve telefonról írok. Nézni fogom a Kormányinfót is.
Borsodi
Szavazatokért eladják az országot! Ukránoknak már jó vonzerejük van!
ttps://www.youtube.com/watch?v=9CgmiPEWD4w

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.