Újabb előrelépésnek nevezte Magyarország, Budapest és a térség vonzerejének és versenyképességének növelésében az ibis Styles Budapest Airport Hotel átadását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán.

Szijjártó Péter: újabb lépést tettünk előre Magyarország vonzerejének növelésében
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetésű repülőtéri szállodájának átadóján a miniszter hangsúlyozta: eddig egy szűk keresztmetszet volt a budapesti repülőtér kapcsán, a terminállal összekötött szálloda hiánya, ezt most a 3,2 milliárd forintos beruházással sikerült megoldani.

Kiemelte:

"büszkék vagyunk arra, hogy a világ egyik vezető utazási és szálloda csoportja úgy döntött, hogy a jól hangzó Párizs, London, Brazíliaváros mellett Budapesten is üzemeltet ilyen szállodát, amelyet konferenciaközpontként is lehet használni".

A szállodát a WING Zrt. 3,2 milliárd forintból építette és az Orbis Hotel Group, az AccorHotels kelet-európai stratégiai partnere üzemelteti. Az AccorHotels több mint 100 országban, több mint 4300 szállodát kezel.

A budapesti repülőtéren tavaly az utasok száma 14,5 százalékkal 13,1 milliós rekordot ért el. Összesen 44 légitársaság a világ 45 országának 125 repülőterére repül a magyar fővárosból. Annak érdekében, hogy Budapest még vonzóbb célpont legyen, a Budapest Airport egy 2020-ig tartó 50 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre – tette hozzá a miniszter. Magyarország vonzó és biztonságos úti cél, ezt igazolja az a 14,9 millió vendégéjszaka, amelyet a tavaly töltöttek a külföldről érkező vendégek itt

- mondta a miniszter.

2018 egészében a tárgyalások jelenlegi állása szerint 9 új járat közlekedik majd Budapestről. Az idén három új transzatlanti járat indul Ferihegyről, a LOT, az American Airlines és az Air Canada Rouge révén, így májustól már négy észak-amerikai városba lehet eljutni négy transzkontinentális járattal. Gilles Clavie, az Orbis Hotel Group elnök-vezérigazgatója és az AccorHotels regionális képviselője szerint a szálloda az egyedi elhelyezkedésen túl az ibis Styles nemzetközi ismertségének és elismertségének, a márkára jellemző innovációnak és az új szállodai élménynek köszönhetően is preferált lesz az utazók körében, tovább emeli majd Budapest imázsát. Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója megjegyezte, hogy Magyarország a repülőtéri hotel megépítésével egy jelentős, hiánypótló fejlesztést valósított meg Magyarország turizmusa szempontjából. A szálloda az ország fontos kapuja a külföldről érkezők számára, befolyásolja az első benyomásukat az országról, ezt is figyelembe vették a beruházásnál.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ez a kakadufejű zsiráf mindenhol ott van,ahol adnak két pogácsát?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Nofene, kknek sikerült még megutálni bennünket - miattatok, szarházi?
csipetke
Ez a kakadufejű zsiráf mindenhol ott van,ahol adnak két pogácsát?
volvós
Kis buzeránspetike !!! Kb 31 napotok van,...egy lépéssel vagytok előbbre
a szakadék felé...gyakorolj a bungee jumpinghoz, lehetőleg gumikötél nélkül !!!
JAJMÁR
Hú, nagyon vicces kedvében van ez az ifjú "titán", a fél világ fetreng a rajta /rajtunk röhögéstől !
human
Most, hogy Lázár elárulta Bécs, Berlin, Róma és Párizs már élhetetlen város a migránsok miatt ide fognak özönleni a világ minden tájáról az idegenektől félő idegenek. Mi pedig jó magyar polgár módjára majd jelentjük őket a rendőrségen, mint illegális bevándorlókat :)
nezelodo
Az utóbbi néhány hétben az az érzésem, hogy a Lázár titokban átállt az ellenzék oldalára! Olyan dolgokat beszél, nyüzsög és nyilatkozik, hogy a fidesz úgy érezheti, akinek ilyen miniszter a szószolója, már nincs is szüksége arra a nyamvadt baloldali ellenzékre., hogy mószerolja őket.
Hát még milyen reklámot csinált nekik a lázárhelyi esperes, Isten nevében! Szegény új polgi mit tehetett mást, hát nekiállt imádkozni a csapatával, ezért a sok elborult agyú fideszesért, hogy Isten bocsássa meg nekik, amit Mária országa ellen vétettek!
karma1
Ez a szerencsetlen gunarnyaku nincs tisztaban azzal, hogy a vilagon mar minden orszaggal osszeveszett, es hogy ezert mar minden orszag ugy nez a magyarokra, mint a szarosrongyra. Mit akarsz elerni, te ketballabas futsalos?
Azt hiszed, hogyha elvaditod az embereket, idegen orszagokat magadtol, akkor azok most majd jonnek Magyarorszagra, es sulyos penzeket hagynak az idegenforgalom zsebeben? Ha nem latnal bele az idegenforgalomba, elmondanam, hogy mivel mar reges regen nem igazi vendeglatosokkal dolgoztok, a szakma erosen halo'dik, mert kiveszett belole teljesen a professzionalizmus.
Mara mar akarki nyithat akarmit, csak legyen jo kozel a fideszhez, dol hozza a le, csak eppen megfelelo alkalmazottakat nem talal.
De majd lasd, hogy hova juttattad a nemzetkozi kapcsolatokat, amikor bajba kerul az orszag... Majd akkor kapkodhatsz fuhoz-fahoz - csak eppen nem lesz senki, aki segitsen,...
kisrigó
Miről beszél ez a szerencsétlen?! "Az ibis Styles nemzetközi ismertségének és elismertségének, a márkára jellemző innovációnak köszönhetően ..." Szóval mi az a nagy dicsőség a részetekről? Vagy a vissza nem téritendő nagy lóvéról beszélsz, amit persze szokás szerint titkolsz! Tudom, hogy "Magyarország az első!" , meg a magyarok pénze a zsebetekbe!
justhpeter
Egyetlen vonzerő növelést ismerek az ország számára, ha a fideSS-kdnp mindenről lemond és eltűnik a magyar közéletből.
Szerintem már itt az ideje.
csipetke
@karma1: 00:39 "A diplomácia a sértés nélküli igazmondás művészete"(W.Churchill)
Na,ezt kéne megtanulni még Orbán díszmajmának. Gáspár Győző azt mondta,hogy az ő lánya diplomataképzőbe jár,be kéne íratni Petyát is,hátha ragadna rá valami a retken kívül...
Nessy
Amennyi vissza nem térítendő támogatást adunk egy - egy külföldi beruházáshoz, azért még nálunk is építenek valamit. Az üzem is addig működik, ameddig megéri, aztán viszik máshova. Van rá precedens.
Szíjjártó mindig megkérdezi, most épp hol van, és kiket kell dicsérni.
Az egyetlen stabil pont az életében Orbán és a kormány!
Commenter
Na, megszólalt a fiatal titán. És ez egyszer igaza van. Tényleg növeltétek Magyarország vonzerejét,tegnap óta főleg a bécsiek szemében. Brutálgyönyörűek vagyunk, illetve vagytok, csak nem pozitív, hanem negatív módon! Titánkodjatok még egy kicsit és szolgáljátok Magyarországot továbbra is, ahogy a gazdi mondta: "szívvel, lélekkel." Még egy pár ilyen promo video mint Lázáré és szépen haladunk, egyenesen előre az uránbányász béka hátsója alá. Nemhogy Bécs és" azEUmegazENSZ"nem fog velünk szóba állni, hanem még Urundi-burundi sem!
dodóka
Biztos én vagyok a hibás, de ha meglátom ennek a faszkalapnak a képét , csak annyi jut eszembe, hogy a kis fasszopó.
cikicakk55
Hogy tekeredne a neved a nyakadra te mocsok hazudozó. Hányszoros túlárazással épült fel ez a szálloda? Já! Ezt nem Mészáros &Mészáros cége építette,mert akkor 33 milliárd lenne a végeredmény. Kicsit sem gynus ,hogy bő 3 milliárdból egy egész szállodát fel lehet építeni,még ha Magyar Fidesz cég csak egy felújítást csinál 20 milliárdból. Remélem a drága karórátok helyett április 8 után már egy egyszerű fém karperec lesz a csuklótokon.
Aki Én
Azt hittem a bécsi videóra gondol. Na azzal nagyot léptünk...
cikicakk55
Nem feltétlen a témához tartozik,de most nezem a hít tv- t Itt az mondták,hogy Orbán minen olyan embert akik a migránsok Magyarországra jutását,az ide betelepítését, és az életük megkönnyítését segítik hazánkban, mindenkit utolér a retorzió. Legyen az politikus,civil szervezet vezetője,vagy tagjai,de ha magán emberként is támogatja a bevándorlást,azoknál bortönbüntetéstől a közügyek gyakorlásától, keméy pénzbüntetés,stb kinézhet. Nekem ahogy ezt meghallottam egyből az jutott eszembe,hogy Habony- Rogán páros már is csomagolhat. ( 20.000 migráns,de azóta már lehet,hogy még több,mert csak 1 hétre álltak le) Akkor ott vannak aok,akik a 13.000 migránst belopták. Itt neveket én legalább is nem tudok,de Orbán a devizások és a sutyiba behozatoj közt is erősen benne van. Ez nem újdonság,nem is lepődtem volna meg,ha ezt nem megfélemlétesítéses hanvsúllyal jelezték volna. Beugrott,hogy a fiamnak van 2 cigány barátja,még 6 éves korukban lettek barátok. Nem vagyok rasszista,de azért elmentem a családhoz,mivel ott alvós bulik is voktak. Mi van ha ezt a két gyereket migránsnak nézik? Márgélyon már megakarták verni őket,szerencsére a fiam velük volt Elnézést a sok hibáért az írásomban,de sokan ismernek. Kemos nap után vagyok,így csak fekve telefonról írok. Nézni fogom a Kormányinfót is.
Borsodi
Szavazatokért eladják az országot! Ukránoknak már jó vonzerejük van!
ttps://www.youtube.com/watch?v=9CgmiPEWD4w

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.