A Magyar Közlöny 2018/32. számában megjelent 34/2018. számú kormányrendelet szerint Erzsébet-utalványban részesülnek a nyugdíjban, illetve más ellátásban részesülő személyek.

Egyszeri juttatásként, egy alkalommal személyenként 10 ezer forint értékű Étkezési Erzsébet-utalványban részesül a közlöny szerint az a személy, akinek 2018 márciusában

– öregségi nyugdíjat,

– özvegyi nyugdíjat,

– szülői nyugdíjat,

– árvaellátást,

– baleseti hozzátartozói nyugellátást,

– mezőgazdasági szövetkezeti öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékot,

– mezőgazdasági szakszövetkezeti tagok növelt összegű öregségi, munkaképtelenségi, özvegyi járadékát,

– korhatár előtti ellátást,

– szolgálati járandóságot,

– átmeneti bányászjáradékot,

– táncművészeti életjáradékot,

– rokkantsági ellátást,

– rehabilitációs ellátást,

– baleseti járadékot,

– rokkantsági járadékot,

– bányászok egészségkárosodási járadékát,

– fogyatékossági támogatást,

– vakok személyi járadékát,

– a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított ellátásokról szóló kormányrendelet alapján folyósított ellátást,

– polgármesterek közszolgálati járadékát,

– a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti kiegészítő rokkantsági támogatást,

– a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti, valamint a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény szerinti kiegészítő hozzátartozói támogatást,

– a honvédek jogállásáról szóló törvény szerinti árvák kiegészítő támogatását,

– kormányrendelet alapján a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény 62. §-ában foglaltak szerint emelendő, az egyes személyes szabadságot korlátozó intézkedésekkel vagy semmissé nyilvánított elítéléssel összefüggésben járó emelést vagy

– nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékot folyósítanak.

Ők jogosultak a választási Erzsébet-utalványra, kijött a kormányrendelet

Az egyszeri juttatás akkor is egyszer jár, ha a jogosult több ellátásban részesül.

Az Erzsébet-utalványt csak postai úton lehet kézbesíteni, amit csak a Magyar Posta végezhet el.

A postai kézbesítés eredménytelensége esetén az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni. A kérelem benyújtásának jogvesztő határideje 2018. május 31.

(infostart.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Mohai Balázs

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az öröm forrása a csodálatos Orbán Viktor feneketlen jósága és az Erzsébet-utalvány. Minden kutatás azt igazolja, hogy az értelmiség régen elfordult a fidesztől/szándékosan kis betűvel/, a támogatói rétegének zöme a rezsicsökileg és migránsmindmeghalunkilag megvezetett nyugdíjas és tanulatlan, valamint a fillérekből megvett társadalmi rétegekből származik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Az öröm forrása a csodálatos Orbán Viktor feneketlen jósága és az Erzsébet-utalvány. Minden kutatás azt igazolja, hogy az értelmiség régen elfordult a fidesztől/szándékosan kis betűvel/, a támogatói rétegének zöme a rezsicsökileg és migránsmindmeghalunkilag megvezetett nyugdíjas és tanulatlan, valamint a fillérekből megvett társadalmi rétegekből származik.
Ábel
@Eladott Ország: Nem egészen. Sokszor megdöbbentő, hogy tanult, egyetemet végzett orvos, mérnök, külföldi magyar stb. milyen vehemenciával, és durva szavakat használva, alpári módon válaszol, ha szeret vezérét, vagy imádott fideszét bármilyen kritikával illetem. Ebből látszik, hogy az intelligenciát nem az egyetemen tanítják. Találkoztam már állítólagos szívsebésszel, és nemzetközi hírű grafikussal, akikről a billentyűzet előtt azonnal lehámlik a kultúrmáz...
papa.49
A lényeg az, hogy megvásárolni igyekszik a nyuggerek szavazatát, miközben a brancs kitüntetett tagjai még egyszer zsírosat kaszálhatnak az utalványokon !!!
Minden 10 ezres utalvány kb. még másik 10-15 ezer forintjába kerül az országnak, miért hát a ner társak zsebei végett !!!
Mennyivel tisztességesebb lenne odacsapni a nyugdíjhoz és jónapot, igaz akkor a nádfedeles tesójának a nyomdája nem kaszálhatna !!!
cikicakk55
Csesszétek meg a választások előtti Erzsébet utalványokat. A dolgozó emberek adóforintjaiból futja ugye? Az a gond ezzel,hogy a nyugdíjas elfogadja,mert ívy egy hónappal később hal éhen,vagy a gyógyszereinek ára miatt. Mi például már elég jól hozzá szoktunk hogy fázunk. Ha van Bözsi utalvány a legfontosabb gyógyszereket kiváltom,úgy,hogy a Bözsit eladom. 3 évig miért nem vagytok ilyen bőkezüek? Ha Tiborc csak egy napig nem lopna,akkor a közmunkások,a minimál béresek, a munkanélküliek is kaphatnának Bözsit. Sokuknak kevesebb a fizetése mint a nyugdíjasoknak. Elfogadom,mert így a kemo mellé kitudom váltani a fájdalomcsillapítót is. Igaz,csak 1,5 hónapra futja belőle. Hálából azt kívánom azoknak akik kitalálták ezt a " megvesszük a nyuggereket" projektet,hogy éljetek ti is olyan fájdalomban,mint azok a rákos betegségben szenvedők,akiknek a kemo mellett nem futja a rák ellenes gyógyszerre, és kaparjátok ti is a falat a fájdalomtól,mert a fájdalomcsillapítóra főleg nem futja. Köszönjük,hogy közreműködéseteknek hála már nem sok időt kell ebben a mocskos létben eltölteni. A gyerekeimet és az unokáimat sajnálom csak.
Eladott Ország
@Ábel: Így alakul a fidesz tábor.
nyugatifeny.hu/wp-content/uploads/2017/05/integrity2.png
Persze vannak kivételek, hiszek egy hazában, ha jól megfizetik...
lópicigáspár
@szép új világ: Szóval a listán vagyok, de ennyivel nem tudnak megvásárolni!!!
verőce21
Nagy színjáték volt ez a "Vének Tanácsa" ajánlás, határozattételi javaslat, stb., mert a Banknál és az Államkincstárban már korábban megtörténtek az átutalások, ill. elrendelések. etc., etc.,

Csak tudnám én is, kikből áll ez a 100 tagú cigányzeneka.., akarommondani Öregek Tanácsa, kik vesznek fel ezután havonta plusz juttatást?
Mert én is a tagja akarok lenni... :)
simmering73
Aki nem lép egyszerre
Nem kap Böskét estére
Mert a Böske igen jó
Nyugdíjasnak az való
advocat
A hozzáadás nem jó. Nem olyan látványos! Szegény postásoknak ezt könyvelt küldeményként kell kihozni. Nem elég bedobni. Nem irigylem őket Valóban. Hozzácsapni a nyugdíjhoz. Aztán vagy lilahagymát vagy Viagrát vesz belőle. Kinek mi köze hozzá. Gondolom.
quadrocopter
@verőce21: Ebben a tárgyban egetértünk! Az idősügyi tanácsok vezetői mindenhol a helyi városvezető, ergo: a polgármester!
Ezért abszolút pártatlan és politikamentes a az idősügyi rozoga klub! Nem? A vezetőség mindehol,pérthű egyedkből áll, a többi rebellis más pártok képviselőiből, ha nagyon utélnak egy pártot, akkor annak képviselője még elemi nyomokban sem fedezhető fel a vének tanácsában!
Ismétlen: mert qrwára pártatlan és politikamentes a demens kiscsoport!
Zeta
Lehet, hogy van az a pénz, amiért rá szavaznak a bírkák.
Azért a nyugdíjasok sem fognak sokan rájuk szavazni. Sokkal több dolgot elbaltáztak már ahhoz, hogy megtegyék.
idppp
A tavalyi Erzsébet utalványt a héten kaptam meg nagy nehezen, többszöri utánjárás után! Mindenki másra mutogatott, a Posta a Nyugdíjfolyósítóra, az meg a Postára! Kétszer kellett személyesen bemenni a Nyugdíjfolyósítóhoz, egyszer azért, hogy bizonyítsam nem haltam meg, még élő személy vagyok, szintén kétszer kellett a kerületi Főposta vezetőjénél személyesen reklamálni, a postás trehány, hanyag munkája miatt! Persze többszöri levélváltás a Kormányhivatallal, a Nyugdíjfolyósítóval, a telefonálásokról nem is beszélve! Ha most is hosszú utánjárással jutnék csak hozzá, hagyom a fenébe, legyen a geci Orbáné meg azé, aki ezt a kacifántos ajándékozást kitalálta! Hogy rohadjanak meg... Engem úgysem vesznek meg, arra ott vannak az agymosott Orbán nyalonc Júdások!
verőce21
@Eladott Ország: (06:15) Kösz'! Láttam, hogy nem éri meg, de nem is Polgármesterekből áll a testület, mint ez az ökör @quadrocopter: írta.
Pálinkafőző Rézüst
@verőce21: a @quadrocopter ökör??? Akkor tanulj tinó, hogy ökör lehess... :)))))
evacica
Küldik a megvesztegetési utalványokat a szavazatokért! Ez már Vásárhelyen se jött be Viki!
NaponTamas
@idppp: nekem ebben az a furcsa,hogy ha màr ennyire utàlod a fideszt ,akkor a pirospozsgàs faszért szaladgàltàl annyit az ajàndékàért?
idppp
@NaponTamas: Azért maga címeres ökör, mert nem fogom Orbánnak ajándékozni, lopott eleget, nincs rászorulva! A jó kurva anyjának az ajándéka ez, de nem a fideszé! Maga seggnyalonc, nem gondolja, hogy ez a magyar állampolgárok adóforintja, nem kegyet gyakorolnak a mocskok, amikor valami morzsát juttatnak belőle az időseknek! Hogy megnyugodjon, sem én, sem a feleségem nem szoktuk megtartani az ilyen könyöradományokat, hanem általunk ismert, nehéz körülmények között élő családoknak szoktuk adni! Bizony, máskor is ki fogom hajtani, ami jár, és eljuttatom a nálunk jobban rászorultaknak! Sok kőgazdag nyugdíjas is megkapta, miután nincsenek rászorulva ők is hasonlóan gondolkoznak mint én? Nem, sajnos...
Desischado
@idppp: Van benne valami, jól teszed. Rendes tőled, hogy így gondolkodol.
Megvesztegetés, de remélem, ennél okosabbak a nyugdíjasok, persze vannak kivételek, lásd Bözsi néni, meg a kézcsókos banya.
NaponTamas
@idppp: rettenetesen kamu szaga van ennek az egésznek. De tudod mit? Hiszek neked. Mondjuk béke Nobel-re nem foglak felterjeszteni mert amit kaptàl azt tovàbbadtad. Egyébként ...én is fizetek àm adót,képzeld csak el és köszi anyu jól van. :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.