Három vonalon folyik a pereskedés a zsebszerződések felmondása miatt, kettőben áll bukóra az állam. Öt évvel ezelőtt a kormány kiebrudalta azokat a külföldieket, akik a magyar földekre haszonélvezeti jogot jegyeztettek be a magyar tulajdonosokkal kötött, úgynevezett zsebszerződésekben. A lépést azonban úgy tette meg a kormány, mintha elefánt lett volna a porcelánboltban. Kezd egyértelműen látszani, hogy a nagy sietségben egyszerűen figyelmen kívül hagytak néhány uniós és emberi alapjogot is. A földtörvényt 2013-ban módosították úgy, hogy 2014 decemberéig törölni kellett minden olyan haszonélvezeti jogot, amelynél a haszonélvező nem a föld tulajdonosának közeli hozzátartozója volt. A kormány a magyar föld védelmével magyarázta a lépést, hiszen 2014-ben járt le az a moratórium, amely nem engedte be még az uniós állampolgárokat sem a magyar földekre. A külföldiek ezért egészen addig zsebszerződésekkel jelentek meg és így érték el, hogy mégis hasznot húzzanak a magyar földekből...

Forrás: g7.24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Mi más is lehetne,ez az alapelmélete,mutathatja a bán kórtani lelete.
lusta
Egyébként igen érdekes a lényeg. A 3 lehetőségből 2-ben bukik az állam, tehát mi. A harmadikban persze nem nyer semmit, hanem az EB jogértelmezése szerint nem biztos a bukás, de a meccs még nem lefutott. Ha befogadják a peranyagot, akkor a harmadik esetben is nagy és biztos a bukta.
1magyar
@lusta: Ti meg eladnátok az anyátokat is?
lusta
@1magyar: Drága sztrovacsek, Ön egyáltalán elolvasta és tudja miről van szó? Vannak olyan Ön számára szinte érthetetlen fogalmak, mint tulajdon, bérlet, haszonélvezet és még ezer és egy apróság. ne zavartassa magát, Rezsiszilrdtól tudjuk, menjen el tetőfedőnek.
kokopelli
@mackoka46: @lusta: Azért repültek rá a csókosok a "földekre",mert sok esetben
az EU fizet a parlagon hagyott földek után,pl. környezetvédelmi szempontokból!
Azt,hogy egy kormány lenyúlja a csókosoknak,arra nem számíthatott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.