A színész-rendező a Facebookon osztotta meg történetét.

A hét elején derült ki, hogy egy több hónappal ezelőtt március 22-re meghirdetett, Alföldi Róbert vendégszereplésével rendezendő talk-show-t a szervezők technikai okokra hivatkozva lemondták. A színész leírja, hogy a szervezés több hónapon keresztül tartott, és időközben figyelmeztette a rendezőket, hogy „évekkel ezelőtt volt egy kalandja” a zalaegerszegi önkormányzattal, ahol

„a polgármester úr, nagyon határozottan közölte a színház vezetésével, hogy ugyan sikeres előadást rendeztem, de nem szeretné, ha újra dolgoznék a zalaegerszegi színházban”.

Ennek ellenére már a szerződését is postára adták, majd egy szűkszavú e-mailben mondták le az estet.

„A lemondás véletlenül nagyon közel esett a meglepő és a kormány részére finoman szóval kellemetlen eredménnyel végződött hódmezővásárhelyi választás időpontjához”

– írja Alföldi, aki azt is megemlíti, hogy az intézmény vezetője kért tőle elnézést, bár nyilatkozatai ellenére nem merült fel, hogy egy későbbi időpontban megtartanák az eseményt.

„Pillanatokon belül kiderült, hogy a parlamenti képviselő tiltotta le az estet.

És még akkor sem állt ki senki, hogy felnőtt módon elmondja az igazat, amikor már egyre nagyobbá dagadt a botrány.”

Ezek után helyi civilek kezdtek szervezni egy újabb estet, amire Alföldi azonnal igent mondott, az időpontban is megállapodtak, és abban is, hogy nem politizálni fognak.

„Tényleg boldog voltam. És mindenkinek azt mondtam, hogy lám, ebből a rémisztő és nevetséges és szánalmas hatalmi túlkapásból, milyen felemelő történet kerekedett. Büszke voltam, hogy ezek a zalaegerszegi emberek, azt szeretnék, hogy találkozzanak velem.

És ma kaptam egy levelet. Hogy nincs olyan hely Zalaegerszegen, amit bérbe mernének adni, hogy megtartsák az eseményt. Sem szálloda, sem étterem, sem téli kert, sem semmilyen nagyobb helyiség. Mert félnek,

mert megfenyegették őket, mert nem merik. Hogy nincs olyan ember Zalaegerszegen, aki moderálná a beszélgetést velem, mert félti a munkáját, mert szóltak neki, hogy jól gondolja meg, hogy akarja-e még a munkáját” – írja a színész.

Címlapkép: Facebook/Alföldi Róbert

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Aczél György ezekhez képest úriember volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borsodi
Alföldi a fidesz ellensége,félre kell állítani!Aki nem paktál le velük dögöljön éhen ez a lényeg! Ha van még egy kis eszünk ezen változtatunk.Április után a darab nézhető lehet.
Yoda69
orban retteg, csakugy mint Hitler is anno, mikor kozeledett a veg napja.

MEG 28 Nap
vukkocska
@durbincs: Az embert nézd, Te betegagyú. Kinek mi köze ahhoz, hogy milyen az identitása. Egy nagyon normálisan élő ember, és csodálatos művész. Persze, nyilván ezt nem tudod értékelni, ahhoz színházba is kellene járni.
vukkocska
@durbincs: Az embert nézd, Te betegagyú. Kinek mi köze ahhoz, hogy milyen az identitása. Egy nagyon normálisan élő ember, és csodálatos művész. Persze, nyilván ezt nem tudod értékelni, ahhoz színházba is kellene járni.
csa-csa
@vukkocska: pont valami hasonlót akartam mondani!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.