A kormány hétfőn tárgyal a távhővel fűtők téli rezsicsökkentését szabályozó rendeletről.

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy a kérdésben napközben tartottak egyeztetést a szolgáltatók szövetségével, valamint az energiahivatal, továbbá a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági tárca képviselőivel.

A kormány a február végi, március eleji rendkívüli hideg miatt döntött úgy, hogy 12 ezer forintos támogatást ad a családoknak – emlékeztetett a miniszter, majd hozzátette, a legtöbben,

3,4 millió fogyasztó a gázszámláján keresztül kapja meg ezt a segítséget, míg 650 ezer háztartásnál a távhő rezsijében érvényesítik a támogatást.

Ennek mikéntjéről azt mondta, a távhőszolgáltatók az áprilisi számlákban írják jóvá a 12 ezer forintot. Ahol a fizetés fogyasztóhelyenként történik, ott a családok közvetlenül kapják meg a támogatást, ahol pedig a társasház rendezi a távhőszámlát, ott a társasház kapja meg a segítséget, és dönti el később, miként érvényesíti azt a tulajdonosok felé.

Rezsicsökkentés: kiderült, mikor kapják meg a távhővel fűtők

Kósa közölte, a kormányhatározat előírja majd a távhőszolgáltatóknak, hogy 15 napon belül kötelesek tájékoztatást adni a támogatásról a lakástulajdonosoknak. A szolgáltatók a levélben kitérnek arra is, hogy a bérbe adott ingatlanok esetében a bérleti szerződés alapján kell meghatározni a támogatás címzettjét – tette hozzá.

A miniszter aláhúzta, a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) rendelkezésre áll

a távhővel fűtők téli rezsicsökkentésének 7,8 milliárd forintos fedezete, amelyet április 15-ig átutalnak a szolgáltatóknak.

Kósa Lajos tájékoztatott arról is, a Magyar Energiahivatal felügyeli, hogy minden távhővel fűtő fogyasztó megkapja-e a téli rezsicsökkentést.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Varga György

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Lajos! Biztos, ami biztos, jó lenne, ha még április 8.-a előtt mindenki megkapná mind a 12 eFt-öt! Szeszélyes az április... :-)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adrenalink
Lajos! Biztos, ami biztos, jó lenne, ha még április 8.-a előtt mindenki megkapná mind a 12 eFt-öt! Szeszélyes az április... :-)
Cicamama55
Fene volt itt rendkívüli hideg, tegnap nyilatkozott a szakember a televízióban-igaz nem a köztévében- hogy az átlaghoz képest 5 fokkal volt melegebb az idei tél...Egyértelműen választási meglepi ez a polgároknak!
Hofipisti
És a villannyal, fával és (kényszerből) egyéb anyagokkal fűtők?
Mi ez a megkülönböztetés? Ez az egyenlőség???
Nincs olyan párt, amely ezen emberek érdekeinek képviseletét felvállalnák?
Borsodi
Az ész számold újra.Mennyivel csaptatok be abból vissza adunk 12000ft Átvertek 70000ft

Deviza felvettél 5m Vissza Írtak 1,6m Kifizettél 3,7milliót azaz 3,7+1,6=5,3m Forintosítás Tartozol 7,6millióval Köszönjük Viktor nagy segítség volt. kifizetünk12,6millió ha nem segít újra a kormányunk.
Desischado
Rohadjatok meg, mennyit elloptatok! Egy morzsát visszaadtok belőle?! És a fával, meg az árammal fűtőkkel mi van, te szemét?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.