Ha az MSZP-Párbeszéd április 8-án megkapja a választók bizalmát, akkor visszavezeti Magyarországot Európába – ígérte Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten, miután találkozott Reiner Hoffmann-nal, a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével.

Az MTI tudósítása szerint Karácsony Gergely a találkozó után tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

április 8-án a magyar választópolgárok nemcsak arról dönthetnek, hogy milyen lesz a magyar belpolitika, hanem végre leválthatják azt a kormányt, amely akadálya annak, hogy Európa magára találjon és elinduljon egy olyan úton, ami Magyarországnak és a kelet-közép-európai régió országainak alapvető nemzeti érdeke.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hozzátette: ha bizalmat kapnak, Magyarország hajóját visszavezetik Európába, mégpedig a szociális Európa irányába, egy olyan másfajta Európába, amely a válságokon túl tud lépni. A teljes magyar társadalmat egy szociális, biztonságos és fejlődő Európa részeként szeretnénk látni a következő évtizedekben – mondta.

Karácsony: Április 8-án végre leválthatjuk a kormányt

Karácsony szerint

a magyar emberek európai béreket és európai szociális biztonságot akarnak, és az a kormány, amely akadályozza ennek a kialakulását, a magyar munkavállalók, a magyar embereket érdekével szemben politizál.

Kifejtette: a Német Szakszervezetek Szövetségének elnökével egyetértettek abban, hogy Európának egységes bérpolitikára van szüksége. Ugyanakkor szerinte

ez nem egy olyan „buta és leegyszerűsített” javaslat, mint amivel a Jobbik próbálja félrevezetni az embereket, hanem az egységes európai minimálbér-politikáról, egységes munkavállalói jogokról és az európai társadalmi egységről szól.

Reiner Hoffmann arról beszélt: Európa nincs kimondottan jó állapotban, ezért fontos, hogy az európai tagállamok szoros együttműködésben politikai változást indítsanak el. Az embereknek látni kell a maguk életében, hogy Európa többet jelent, mint az európai közös piac, ehhez azonban egy erős szociális dimenzióra van szükség, tette hozzá. Európában lényeges béremelésre van szükség a munkavállalók számára, mert semmi értelme annak, hogy az EU-n belül a tagállamok úgy próbáljanak egymással versenyezni, hogy egyre alacsonyabb béreket fizetnek és egyre hosszabb munkaidőt követelnek meg; a munkaerőpiac számára európai játékszabályokat kell meghoznunk, és ehhez az európai minimálbér-szabályozás is szükséges – jelentette ki a német szakszervezeti vezető.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Szigetváry Zsolt

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
Hát Gergő...ez az ami nem fog megtörténni,mármint hogy nyerjetek!!!Biztos jót tett az erdélyi kuncsorgó túrátok,kb annyi haszonnal járt mint vonáé...semmivel,sőt...tudtosítottátok az emberekben,ha ti nyertek ,marad a szavazati joguk...ez nem nyerő húzás!!! És ez természetesen bernikére is igaz...aki 15 millió magyar miniszterelnöke akar lenni...csak hogyan???Megjósolom,rengeteg ember nem fog elmenni szavazni...mert nem tud kire...A határon túliak pátyolgatása tüske a honiak szemében ,ti marhák meg rágyúrtatok erre!!!Pedig azok úgyis a fideszre szavaznak alamizsnáért!!! Nos dióhéjban ezért nincs szikrányi esélyetek sem!!
Peller Anikó
Nem válthatjátok le a kormányt mert idióták vagytok. Ostromolni kellett vona az összes pártot, hogy együtt induljatok neki. De sajna a jobbik is egyedül képzeli a nyerést, az elempé is egyedül nyer, a déká is egyedül nyer. A fidesznek.

Csak és kizárólag egyetértéssel lehet a geciket leváltani. A jobbik is kell mert ha nem ők nyernek akkor úgyis nyalakodnak a fidesznek. Mint az ellempé.
Béla333
Nem az LMP vagy a Jobbik az, amelyik gátja a Fidesz leváltásának, egy élhető ország kialakítását.
Hanem azok a sötétségek, akik még most is szivesebben rugdossák az LMP-t vagy a Jobbikot, mint a velük maffiaszövetségben levő, vele a lopott pénzt,adóforintot elosztó MSZP-t/DK-t!
Akkor is az LMP-t rugdossák, amikor jelen pillanatban az LMP nyitott a koordinált indulásra.
De ha nem kell ez a javaslat, akkor előbb-utóbb bezárul ez a kapu!
Akkor majd jogosan lehet mondani, hogy jaj! Nem akar az LMP közösködni!
De most még nem ez a helyzet!
Talán az együttműködést elutasítókat kellene arra bírni, hogy hajrá!
Pálinkás Pál
@Béla333: Te valamit nagyon benéztél azzal a koordinált indulással,vagy ma még nem olvastad bernikéd újabb remek fideszt segítő kijelentését??
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: béluka nem szokott olvasgatni. Neki megvan a tíz éve bevésett vesszőparipája stiffer apáttól, gyurcsáááány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.