Bayer Zsolt arról beszélt a Kossuth Rádióban vasárnap, hogy nem szeretnék, ha újra odáig fajulna a világ, hogy az életben maradásért át kell térni az iszlám hitre. Bayer ezt Bem apó példájával emlegette.

Bem József történetének elképesztő mennyiségű szimbóluma van, amely ma is érvényes – vetette fel Bayer Zsolt publicista, a Békemenet egyik szervezője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol azt is megfogalmazta: nem szeretnék, ha újra elérkezne az a világ, amikor föl kell venni a muszlim vallást az életben maradáshoz.

Bayer nem szeretné, ha az életben maradáshoz át kellene térni az iszlámra

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Elekes Andor

Bayer Zsolt az interjúban – azzal összefüggésben, hogy a március 15-i Békemenet a budapesti Bem térről indul – felidézte, hogy az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc leverése után Bem József Törökországba menekült, ahol át kellett térnie a muszlim hitre, mert az élete múlt ezen, később pedig Aleppóba száműzték.* 

Kifejtette: az ókor óta létező, elképesztő kulturális hagyományokkal rendelkező Aleppo – ami akkor még Törökországhoz tartozott, majd Szíria része lett – ma már nincs, "a bűnös nyugati nagyhatalmak áldatlan tevékenysége folytán most kirobbant háborúban elsőként tüntették el a Föld színéről".

Megjegyezte azt is, hogy "az önfenntartási ösztönét elveszített Nyugat-Európa abba az irányba rohan, hogy hamarosan elérkezzen az az idő, mikor majd föl kell venni a muszlim vallást, ha valaki életben akar maradni".

Bem József halála és mostani temetkezési helye tökéletesen szimbolizálja, hogy Közép-Európának milyennek kell megmaradni – hangoztatta, utalva arra, hogy az altábornagy hamvait 1920 után Lengyelországba szállították, azonban a lengyel egyház a muszlim vallás okán nem volt hajlandó keresztény földbe temetni, így a mai napig hat márványoszlopon, a levegőben van a koporsója.

Bayer Zsolt közölte azt is, hogy számít provokációra a Békemeneten, de nem ülnek fel annak. Mint arról beszámolt, már tett feljelentést, mivel egy férfi a Facebookon azt írta, várja őt a rendezvényre, csak egy háztetőn, ahonnan egy Dragunov mesterlövészpuskával fogja agyonlőni.

A szervező az ellenzéki kritikákra úgy reagált: a Békemenetet hat éve próbálják lejáratni, besározni, mert az ott jelen lévő tömeggel nem tudnak mit kezdeni. Az első, 2012-es tömegdemonstrációra annyi ember ment el, amennyi a rendszerváltás óta egyetlen létező utcai tüntetésen, felvonuláson nem volt, beleértve Nagy Imréék újratemetését a Hősök terén – mutatott rá.

*= Bem Józsefnek azért kellett áttérnie, mert az Oszmán Birodalom és az orosz állam közt úgymond kiadatási egyezmény volt érvényben, amit csak az iszlám hit felvételével lehetett kikerülni – a szerk.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Rettegj csak, ál-rettegő spermaszökevény!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vladimir putin
nem muszáj áttérni az iszlámra, itt egy fotó, hogy kik jönnek, amíg a Tiborcz István apósa a miniszterelnök.

uploads.disquscdn.com/images/2431bb8066fb3c38c64df4d0352e383c9e0fed9f0411a00f5bcee03111ae11e4.jpg

Oroszország színe-java a frissen kapott vízummal.
Sámannus
Megértem, ha ennyi hülyeséget összehord, már a zabszem is úgy hat mint a görögdinnye, kalapáccsal is nehezen megyen be.
herczeg0210
Nem olyan könnyű ám téged AGYON lőni! Távcsővel sem igen találni...
Eladott Ország
Bayer van még bőr a pofádon te mocsokláda!
evacica
Bayer hogy sikerül ennyi baromságot összehordani? Én meg azt szeretném, ha az ilyen mocskos szájú senkik tűnnének el a jó büdös fenébe, de örökre!
bence
Ne finnyáskodj Bayer ! te vagy az aki képes vagy mindenre ! Azt már nem is mondom , hogy mi mindenre lennél képes ha az életed lenne a tét !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.