Szomorú évforduló: ma öt éve, 2013. március 11-én, hosszú betegség után meghalt Bódi László Cipő, a Republic frontembere. ZeBódi László gyerekkora óta a zenével kacérkodott, korábban is volt zenekara – becenevét is innen kapta, a bandát ugyanis Cipőfűzőnek hívták – szövegeket írt, majd 1990-ben alapította meg a Republicot Boros Csabával, Tóth Zoltánnal, Bali Imrével és Szilágyi Lászlóval utóbbit nem sokkal később Nagy László Attila, Bali Imrét pedig Patai Tamás váltotta – és innentől tudjuk a történetet. A Republic sikere töretlen volt az első albumtól kezdve, és akkor is, amikor a frontember betegeskedni kezdett, szívátültetésre szorult volna, ő azonban nem vállalta a műtétet. 2013 februárjában került kórházba, amikor megállt a szíve, ekkor még meg tudták menteni ugyan, de kómába esett, és már nem tért magához március 11-i haláláig. Halála híre megrázta a szakmát és általában a közvéleményt is, zenésztársai sorra fejezték ki megrendülésüket, többen játszottak Republic-dalokat Cipő...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: magyarbakancs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
A Republic volt a legkedveltebb együttesem! Amikor a környékünkön koncerteztek, mindig az eső sorban csápoltam nekik! Volt, amikor 3-4 napig utána nem hallottam szinte semmit,-főleg ötven akárhány éves koromban már- de nem volt baj! Sajátos, csodálatos hangszerelésük volt, melyet még ha nem is hallottam előtte, biztosan tudtam, az ő számuk! A mai napig sokat hallgatom őket! Bódi Lászlót mint énekest, mint szövegírót, de mint embert is nagyon kedveltem! Visszafogott volt, tele érzelmekkel... A szerzeményeiket, magáról a szövegről is fel lehetett ismerni, mert a hangszerelésükhöz hasonlóan, a szövegek is hordozták a Republikra-Cipőre- jellemző "árulkodó jegyeket"..Tisztelettel és szeretettel emlékezek rá. Nyugodjék békében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.