A magyarok azt üzenik, hogy elegük van a háborúból - ezekkel a mondatokkal vezették fel Karácsony Gergely kormányának megalakulását. És tényleg, az új kabinetet nem pártharcosokkal zsúfolják tele. Karácsony koalíciós kormányzásra készül, így csak a leendő miniszterek felét nevezi meg, a többi helyet egyrészt feltölthetik a szövetséges pártok által kiválasztott szakemberek, másrészt - mivel Karácsony pontosan tudja, hogy politika nélkül egy kabinet nem működhet - politikusoknak is tart fenn bársonyszékeket.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
Mivel nem mindenki tud latinul az Etium ille est fur, qui fidutiam hominum rapit, azt jelenti hogy: "Az is tolvaj (...) aki az emberek bizalmát meglopja."
Így van, egyetértek. Ennél találóbb közmondást ide nem is posztolhattál volna. Amit írtál az ugyanis az első betűtől az utolsóig igaz a jelenleg (még) regnáló kétharmados kisebbségben kormányzó FIDESZ-KDNP kormányra, akik ezekben a percekben is az emberek bizalmát lopják meg, mert folyamatosan saját zsebre dolgoznak...csak a manyup pénzek lenyúlásával milliárdos kárt okoztak a saját szavazóiknak is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eriksson
A közmondás:
Olcsó játék hülye gyerekeknek.
Valójában nagyon is drága.

Etium ille est fur, qui fidutiam hominum rapit.
Commenter
Mivel nem mindenki tud latinul az Etium ille est fur, qui fidutiam hominum rapit, azt jelenti hogy: "Az is tolvaj (...) aki az emberek bizalmát meglopja."
Így van, egyetértek. Ennél találóbb közmondást ide nem is posztolhattál volna. Amit írtál az ugyanis az első betűtől az utolsóig igaz a jelenleg (még) regnáló kétharmados kisebbségben kormányzó FIDESZ-KDNP kormányra, akik ezekben a percekben is az emberek bizalmát lopják meg, mert folyamatosan saját zsebre dolgoznak...csak a manyup pénzek lenyúlásával milliárdos kárt okoztak a saját szavazóiknak is!
F_Viktor
Igen, a választási kampány részének kellene lennie, hogy bemutassák a pártok azon szakemberek körét akikkel kormányozni fognak.

Azt nem értem, az igazi kampánnyal miért kellett megvárni a vásárhelyi eredményt, miért nem lehetett ezt már 3-4 hónappal ezelőtt elkezdeni.
Így necces, hogy elég lesz-e az elkövetkező 1 hónap.
Klubtag
"Az árnyékkabinet (vagy árnyékkormány) egy olyan ellenzéki politikusokból álló, általában nem hivatalos csoport, akik többnyire a hivatalban levő kormány minisztériumszerkezetét követve egy alternatív testületet alkotnak. Célja általában annak a bemutatása, hogy bizonyos kérdésekben az adott ellenzéki párt hogyan cselekedne, ha kormányon lenne. Ezáltal e párt saját alternatív kormányzóképességét is demonstrálni igyekszik a közvélemény előtt."

Ezzel szemben: az Orbán-kormánynak nincs valós programja (hacsak az nem, hogy folytatjuk...mit is???) és a miniszterelnöke nem ül le senkivel érdemben eszmét cserélni, válogat a médiák között, hogy kiknek nyilatkozik, a pribékjeivel mondatja ki mindazt az aljasságot, amit beteg agyával gondol a világról, a cigány emberekről, a másként gondolkodókról, a menekültekről.
Valóban: OV politizálása nem játék és nem is olcsó, nem is hülye, csak mocskos, jó sokba kerül és fog még kerülni ennek a szerencsétlen országnak, mint már annyiszor a történelem során.
JAJMÁR
@Eriksson: Érdekes az avatarod :)

Hogy mi a "drága"? Azt mindig a hasznossága dönti el. A regnáló kormány nekünk nemcsak "drága", hanem súlyos veszteség!
nihil
Svédországban nagyobb, igazi háború dúl, de mégis nagyobb békében élnek, mint mi, akiket a kormányon kívül a kutya sem bánt.
Pálinkás Pál
A cím tetszik,még több ilyen kéne ..hátha agyvérzést kap a nyavalyás!!
Commenter
@Pálinkás Pál: Orbán nyugtató után kapkod, és már Graz felé tart?
nihil
orbán arra nem gondol, hogy mi lesz akkor, ha már ő nem lesz (ezért nem volt, és soha nem is lesz államférfi!).
Itt marad egy nemzet szétesve, megszégyenülten, mindenkitől eltávolodva, mindenki által megutálva, a kor kihívásárait nem értve, a megoldásra felkészületlenül...
ORBÁN egy egész társadalom természetes védekezési ösztönét gyilkolja módszeresen, folyamatosan a jövőre nézve - ORBÁN A JÖVŐGYILKOS.
Csizmás Kond
Egy normális világban kormányt a választások után szoktak alakítani...de ezek túlhaladták a saját agybajukat...még azt sem tudják eljutnak.e a választásokig de már a fenekükre tetoválják a bársonyszéket.
Commenter
Nem, és nem! Egy normális országban, ha úgy jobban tetszik nem illiberális demokráciában az ellenzék már a választások előtt (árnyék) kormányt szokott alakítani, ezzel is megmutatva a választópolgároknak azt, hogy milyen személyes alternatívát kínál a miniszterelnök és az egyes miniszterek személyét illetően kormányváltás esetén, így az is láthatóvá válik hogy kikkel fogja győzelem esetén megvalósítani a kormányprogramot. A hanyatló Nyugaton tehát a fentiek értelmében egyes politikusok és politikai pártok nem tesznek mást, mint azt, hogy a "fenekükre tetoválják a bársonyszéket" Ez még mindig jobb, mintha az országot teleplakátolnák az első számú vélt/valós közellenségeket lejárató falragaszokkal. Közpénzen készült falragaszokkal, természetesen.
Eriksson
@JAJMÁR: Én Karácsony kormányalakítási játszadozásához szóltam. Gondolom azt nem tartod Te sem hasznosnak, bár jó fizetésért belefér az idejébe.
Eriksson
@Commenter: Bizony, bizony. A mondás ráillik mindegyik pártra, pártutánzatra, kivétel nélkül. Nem csak a maiakra, a régebbiekre is a "rendszerváltozás" óta. Mindegyik fényezi magát véggázzal, s hazudik mindenfélét, hogy az emberek bizalmába férkőzzenek, s aztán a nagy semmi.
nihil
@Csizmás Kond: Az első pillanattól nem hitt neked senki, te propagandista.
Mit akarsz itt?
Kinek akarod mosni az agyát, te szerencsétlen!?

Senki nem fog átállni a butákhoz !!!
Nem egyszerűen nem kell tőletek semmi, hanem a lényetekben vagytok undorítóak.
nem lesz lelövés, de néha egy bazi nagy verés becsusszanhat.
Én a magam részéről szeretném kérni a faszopó nagyon magyar paraszt ketrecharcosokat.
Miért?
Mert egy állat vagyok! . mindig is állatkánt küzdök.
Sajnálom - hogy egy állat vagyok!
nihil
Sajnálom, hogy egy állat vagyok, de állat voltam az apám is, meg az apám apjának az apja is.
Az alma nem esik messze a fájától - azok a fránya gének...
Igazából szopás az egész, amikor olyan vagy, amilyen nem akarsz lenni, de közben nem tudsz olyan lenni, amilyen szeretnél.
Csizmás Kond
@nihil: ...ha az vagy hát az vagy...lehet hogy te sem tehetsz róla...valami állati nagy buli eredményeként születhettél...
kissé felnőttem
orbán örjöng ? hát már régóta, most is azért álldoz a nyugdijasokra magyarázat ide vélemény oda, hogy AAAAA
hatalmát megtarthassa, nem azért mert van rá pénz, ez az ámitási része a szövegnek régebben is volt azt elkurta stadionokra. még hatalomba akar maradni mert már tudja hová vezet az ut " Ha majd egyszer meg is kérdik azt a kislányt azt a régit, akkor titkon megsiratlak RÁCSOS KAPU RÁCSOS ABLAK "
F_Viktor
@Eriksson: Írod:
"Én Karácsony kormányalakítási játszadozásához szóltam. Gondolom azt nem tartod Te sem hasznosnak,"

Nem tudom hány éves vagy, de semmit nem értesz a körülötted zajló eseményekből!
Ez nem játszadozás, mert még a választások előtt láthatod a leendő kormány jövőbeni politikáját.
Azon túl, hogy én mindig is azt hangoztattam, hogy a minisztériumok élére nem pártkatona kell, hanem szakember, el tudod dönteni, hogy az adott szakpolitikus mit fog képviselni.
Mert ha olyan ember kerül az oktatás élére mely személytől már olyan tanulmányokat olvashatsz, hogyan lehet Magyarországon bevezetni a finn, norvég modellt, az nem agyatlan 16 éves gyerekeket küld az összeszerelő gyárakban, hanem olyan szakembereket, amelyekért egész Európa kapkodni fog.
Avagy olyan ember irányítaná az egészségügyet emely ötleteivel kiállt azért, hogy az emberek ne tepsiben hagyják el a kórházakat...

Írod:
" A mondás ráillik mindegyik pártra, pártutánzatra, kivétel nélkül."

Ez az igazi demagóg duma, ilyenkor csettint egyet orbán, hogy az agymosásra kidobott ezer milliárdok gyümölcsöznek...
Eriksson
@F_Viktor: Elég öreg ahhoz, hogy szkeptikus legyek. És bizton mondhatom, hogy a nagy pofáraesés olyanokat fog érinteni, mint pl. te is, aki a valóságot nem akarja észrevenni, ehelyett külföldi eseményekkel példálózik. S megjegyezném még, hogy amit te "mindig is hangoztattál", az a kutyát nem érdekli a nagypolitika játszmájában résztvevők háza táján.
F_Viktor
@Eriksson: Sajnálattal közlöm, hogy nálad az "öregségedet"nem a szkeptikusság jellemzi, hanem a nagyfokú demencia uralkodott el rajtad.
Téged idézve pofára nem fogok esni, mert orbán kapálózását a hatalomhoz jól ismerem, nem látom a realitását, hogy demokratikus úton el lehessen távolítani.
Persze egy ellenzéki győzelem közelebb viszi a bukáshoz, de nem feltétele.
Eriksson
@F_Viktor: Miből gondolod, hogy attól lesz igazad, hogy sértegetsz? Inkább gondolkozz objektívan, többre mész.
A világ nem fog hozzád alkalmazkodni, bárhogy is szeretnéd.
F_Viktor
@Eriksson: Dehogyis sértegettelek, tudod ha elmondanám a véleményemet arról emberről aki támogatja ezt a hazug, rabló, hazaáruló, gyűlölettel kampányoló maffia-kormányt...
Eriksson
@F_Viktor: Jó, akkor mondd el, mi a véleményed Karácsonyról, erről a szélkakasról.
bencemacska
Bevallom, még nem néztem végig a listát, nem tudok személyekről vitatkozni, de a véleményem az, hogy egy hónappal a választás előtt, ez annyi mint halottnak a szemfedél.
Ennek kb 2 évvel ezelőtt lett volna értelme. Akkor minden egyes történésre rögtön lehetett volna szakmai reakciót adni.
Azt is lehet tudni,hogy egy esetleges kormányváltás esetén is több pártra van szükség a koalícióhoz.
Egy 30% alatti párt jobb, ha azzal foglalkozik egy hónappal a választások előtt, hogy 1-2%-ot emelje a szavazóinak számát!
nihil
@Csizmás Kond: Amellett, hogy igaz - és nem feltétlenül rám, hanem mindenkire, qurvára vicceltem.
Épp most, nemrég oldottam meg .három logikai feladványt a Ripostban (ezt az egyet használom tőlük). amit az emberek 86-92%-káig nem tudnak megoldani.
Szóval, meghallgatlak (a gyakorlatban elolvaslak), de nem kell tőled semmi.
Adhatsz nekem tanácsokat, de ne gondold komolyan - hogy meg is fogadom..
bencemacska
@Eriksson: @F_Viktor: Felesleges olyanon vitatkoznotok, amelyikről mindegyikőtök tudja, hogy semmi értelme az egésznek a választások előtt egy hónappal.
Egy politikus, nem tud létrehozni valódi szakértői kormányt sem, mert ő azért politikus, hogy koordinálni tudja a 10 szakértő 20 féle véleményét!
Nem szabad összetéveszteni a népszerűséget, az ismertséget, a hozzáértést és a szavazó értékítéletét!
F_Viktor
@Eriksson: Mivel még bizonyítani nem tudott, ezért csak azt, ami biztos:
Tény, hogy népszerű a választók körében, a Publicus Intézet januári közvélemény-kutatásában ő a legnépszerűbb magyar politikus! Biztosan nem véletlen, a többség nem veled ért egyet!

Az is tény, hogy a demokratikus irányvonalat képviseli, azonkívül nem képzeli magát istennek, hogy majd ő mondja meg az összes szaktárcának a tutit, az irányvonalat, s nem parancsban utasítja őket, mint elődje!

Amit eddig 'ígért", az reális, elmondta a forrásokat is. Nem a még el nem következett, leendő gazdasági eredményekből osztogat(na), mint elődje.
Helyesen tette, mert nem tudni az ország valós pénzügyi, gazdasági helyzetét, nagyon sok csontvázzal kell majd szembenéznie.
F_Viktor
@bencemacska: Medgyessy hány héttel a választások előtt döngölte a földbe orbánt, aki azóta sem mer nyilvánosan vitázni ellenzéki politikussal? Tehát még bármi lehet az utolsó egy hónapban, persze akkor ha azonos feltételek mellett kampányolhatna a gecikkel.

Írod:
"Egy politikus, nem tud létrehozni valódi szakértői kormányt sem, mert ő azért politikus, hogy koordinálni tudja a 10 szakértő 20 féle véleményét!"

Egy kormányfő nem dönthetne, ezért van a kormány, a parlament.
Amiről írsz, az orbán rendszerre, aki egyszemélyben dönt mindenről. Jó esetben kikérve szakértők tanácsát...
Eriksson
@F_Viktor: De bizony, hogy bizonyított már kedvelt politikusunk a Karácsony Gergő. Elég megnézni a sasszézását különböző pártok között, Vagy azt a mondását, hogy jobban utálja a szocikat mint a fideszt. Meg azt, hogy már bánja, hogy beleállt ebbe az egészbe.
Úgyhogy ne legyél te annyira biztos abban, hogy ő a legnépszerűbb, csak égeti a szocikat.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 16:18
Annak ellenére, hogy Karácsony a mi polgármesterünk, én nem vagyok olyan jó véleménnyel róla, mint te.
Természetesen rosszat sem mondok róla, mert ő tényleg politikus, nagyon jól tud konszenzust teremteni, szervezni, egyeztetni stb. Egyébként nem élne meg ebben az összetételű képviselő testületben, ami neki jutott!
A gazdasági tevékenységét már nem tudom dicsérni.
Viszont kalapot kell emelni a türelme, a koordináló képessége, stb miatt.
Azzal a Tóth Csabával szerepel egy plakáton, kampányol vele, aki annyi borsot tört az orra alá az elmúlt 3 évben, hogy helyében én még az utcán is átmennék a túloldalra, hogy ne kellejen vele találkozni!!!
Commenter
@bencemacska: én láttam a listát, kivétel nélkül szakértőkből áll. Lehet, hogy igazad van hogy túl késő már, de én mégis remélem hogy jobb későn felébredni mint soha! Karácsony talán maga sem hitte eleinte, hogy akárcsak árnyékkormányt is alakíthat, vagy beéri a közvélemény-kutatások szerint Orbánt, ilyesmire nemigen volt bármikor is az utóbbi időben példa. Mivel a Párbeszéd, fiatal párt, belátta, hogy szélesebb társadalmi-politikai támogatottságra van szüksége, mint amit a Párbeszéddel el tud érni, ezért lépett az MSZP felé, és ezért nyitott a (konstruktív) együttműködésre a többi párttal is. A Párbeszéddel egyedül nem, de a többi ellenzéki párttal (és természetesen "szponzorával") Sorossal összefogva :) talán legyőzheti Orbánt: ez Gyurcsány óta nem sikerült senkinek...remélem, neki sikerülni fog. Az, hogy mit tud és mit fog egy ilyen nagyon nehéz és válságos politikai-gazdasági-társadalmi helyzetben a választási ígéretekből megvalósítani a jövő zenéje. Remélem, megkapja az esélyt hogy legalább egy ígéretét beválthassa és visszavezethesse Magyarországot a civilizált, nyugati értelemben vett tényleges parlamenti demokráciába. Már ez sem kevés, sőt!
F_Viktor
@Eriksson: Ő kereste a helyét, de nem olyan tág intervallumban, mint pl. a fityeszes pártkatonák. Mint a b.zsóóóti, vagy komája a bencsik, aki balszélről jobbszélig mindent végigjárt!
Karácsony nem lett szoci, ez csak egy választási szövetség!
Ő, mint szakember (politológus kutató, oktató, tanácsadó), nagyon jól tudja mit jelent ez a szövetség.
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"A gazdasági tevékenységét már nem tudom dicsérni."

Azért, mert ahogyan feljebb írtam, ezekben (szaktémákban) nem döntéshozó!
kereső
@adrenalink: ha a "minimum" demokráciában meg tudnának egyezni,akár még előrehozott választást is lehetne tartani,már az új szabályok szerint. Ezért volt a pártok részéről "marhaság"
kapásból elvetni Bokrosék 500 napos programját.
Kérdés,hogy a "szocik" mit akarnak a választás megnyerésén túl.
nezelodo
Ha Orbán őrjöng, a bútorasztalosai meg dörzsölik a tenyerüket.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 16:26
Orbán Medgyessy után vitázott még Gyurcsánnyal. Az tette be a kaput nála.
Véleményem szerint azt a kampányt nem Medgyessy vitte. Ott nagyon jelentős szerepe volt az MSZP és az SZDSZ stábjának, Kovács Lászlónak és Fodor Gábornak.
Valamennyi nagygyűlésen ott voltam, legjobb szónoklatai Fodor Gábornak voltak! (akit egyébként nagyon nem értékelek!!!)
Abban igazad van, hogy az 1 hónap nagy idő, de nem OV és kiépített háttérországa esetén!!! Itt már tényleg csak az "atombomba" segíthet! Én Simicskában még reménykedem, neki a saját médiája még rendelkezésére áll!
És sokat is tud, dehát nem hülye, hogy saját maga alatt vágja a fát!
kereső
@durbincs: reméljünk! "lesz még egyszer Magyrországon" IS!
F_Viktor
@bencemacska: Én komolyan nem hiszek, hogy most kormányváltás lesz, most is azt mondom, hogy demokratikus úton nem lehet orbánt leváltni (a héten a b.zsóóóti utalt is erre).
De egay ellenzéki győzelem áprilisban már közelebb hozhatja a rendszerváltást.
bencemacska
@Eriksson: @F_Viktor: ma, 16:41
Mint polgármester, miért nem döntéshozó? Nagyon sokszor meg is vétózta a testület döntését!
Nekem a munka nélküli alapjövedelem mániája nem tetszik!
Eriksson
@bencemacska: Simicskát azért hagyjuk.
bencemacska
@F_Viktor: Egyetértek. Én abban reménykedem, hogy a Fidesz egy kissé távolabb kerül a 2/3-tól!
JAJMÁR
@Eriksson: De! Nagyon is hasznosnak tartom. Szükségesnek!
bencemacska
@Eriksson: ma, 17:01
Én még az ördöggel is szövetkeznék OV ellen!
Nagyon utálom a pökhendiségét!
Igazán el sem tudom mondani, nekem mit ártott a szerencsétlen, de ha meghallom a gyomorból jövő hangját, hányingerem van!!!
grincss
@Pálinkás Pál ma 12:17
Holnap lesz Orbán temetése a felcsúti aréna gyepje alá!
Hogy tetszik? :-)
bencemacska
@grincss: ma, 17:13
Jobban idegesíti őt a Puskás Akadémia veresége, mint az árnyékkormány!
Vajon melyik kórházba megy a mentő?
nihil
A zene fontos.
Megnyugtatja a lelket.
Ezért ezután csak zenében mondom el.
Nem mindig fog passzolni a témához, de a zenének nem is a lényege, hogy hozzád passzoljon, hanem a hangulatod szerint te passzol hozzá.
Eriksson
@bencemacska: Ellenben Karácsony magas, jóképű és szimpatikus, a többi nem számít. Hölgyeknél befutó.
kereső
@durbincs: hááááááááááááááát!még ez is lehetséges.
nihil
orbán nem megvédeni, hanem elzárni próbál - a saját beteg világába fogva tartva.
Akik ketrecbe zárva próbálják megtalálni a szabadságot, azoknak csak a mókuskerék szabadsága marad örökre.

www.youtube.com/watch?v=3gzqsmx1KGU

A világ magától működik. Nincs szüksége rád.Ha te meg sem születtél volna, a világ ugyanúgy haladna. Neked van szükséged a világ megismerésére - hogy érezd, hogy élsz.
Nem te adsz életet a világnak, hanem a világ ad életet neked.
A világ mindig veszélyes hely volt.
Kiváncsiság
Tanulékonyság
Kreativitás
Erő
Jóság
Ezek kellenek ahhoz, hogy megszerezd ezeket a képességeket.
F_Viktor
@bencemacska: Írod:
"Mint polgármester, miért nem döntéshozó? Nagyon sokszor meg is vétózta a testület döntését!
Nekem a munka nélküli alapjövedelem mániája nem tetszik!"

Nem tudom mit vétózhatott meg, de testületi döntést biztosan nem, mert ott a polgármesternek is ugyanúgy egy szavazati joga van, mint bármelyik képviselőnek.

Nézz utáni mit jelent az alapjövedelem, szerintem van benne ráció.
Pl. www.penzcentrum.hu/karrier/tesztelik-az-alapjovedelmet-ketezren-kapnak-penzt-munka-nelkul.1053318.html
F_Viktor
@nihil: Írod:
"Ezért ezután csak zenében mondom el."

Gratula, egész jól megy ez neked! :-))
Eriksson
@JAJMÁR: Mihez szükséges? A társasjátékhoz?
KI NYER MA?
JAJMÁR
@Eriksson: Nem mindenkinek csak egy "játék" a következő választás! De ha játék, akkor vérre menő játék sokaknak.
Szükséges az árnyékkormány bemutatása, főleg, ha a legfontosabb posztokon nem politikusok, hanem szakértők vannak megjelölve. A szándék egyértelmű, nyilvános, az üzenetét érti, aki érti! Aki nem akarja, az meg nem érti.
Az maradjon cinikus, zsörtölődő, beletörődő, orbánimádó, még 20 év múlva is!
tudode
Idővel a kutya hasonlít a gazdájára, aztán EGYIK GAZDI A MÁSIKRA
.
Orbán újra dühbe gurul! (Hitler - a bukás paródia)
www.youtube.com/watch?v=wu7I0S1wXiw
kereső
@Eriksson:" Először nekem is baromságnak tűnt de rájöttem, hogy sajnos igaz. Az igazság fáj nekem is fájt, de amikor már a fővárosi jobbikos vezetők is azt állítják, hogy az oroszok az EP választás előtt 200 000 dollárt fizettek a Jobbiknak majd az EP választás után már 1 000 000 dollárt, ebből telt a kampányra, nem beszélve azokról a zsidó politikusokról vállalkozókról akik benne vannak. Ebből telt olyan kampányra mint a Fidesznek vagy a Szociknak. Sajnos a Jobbik egy nagyon tehetséges színész banda."-egy komment,a riport alatt.
Meghallgattam,csak kiváncsiságból.Mi lehet az igazság?
adrenalink
@kereső: 16:41-re Biztos vagy Te abban, hogy az ellenzék tényleg nyerni akar? Vidéken, belvárosban(!) lakom. Karácsonyra kaptam a fityiszes képviselőnktől egy kártyanaptárt, a szokásos ünnepi jókívánságokkal. Azóta csak a Jobbik keresett 1X aláírás miatt, egyébként néma csend. Még egy nyamvadt szórólapot se dob be senki...
Eriksson
@JAJMÁR: A kormányzás politikusoknak játszmája, nem a szakértő kormányé. Karácsony jól eljátszik a gondolattal, hátha lesz akinek tetszik, de alapjában véve nincs realitása.

A politika kőkemény üzlet. Ez így volt régen is és így lesz a jövőben is. Különben nem lenne
értelme az egésznek.
adrenalink
@kereső: 17:51-re Én sem gondolom. Figyeld meg, a vereség miránk lesz lőcsölve, mert szinte minden ellenzéki, pontosabban, nem fityiszes politikus a választók bölcsességére, és a józan íltélőképességére hivatkozik...
kereső
@adrenalink: ha ránk hallgatnának,győznének is!
kereső
@Eriksson: mit nem értesz?Ideraktad ezt a videós riportot Csurkával 2010-ből.Irtózom a MIÉP-és a Jobbik eszmeiségétől is,de kiváncsiságból meghallgattam.Sok mindent megjósolt a jobbikkal kapcsolatban,bár voltak benne "futurisztikus" elemek.A kommentet,amit beraktam a video alatt találtam.Erre kérdeztem rá.
adrenalink
@kereső: Ezek még mindig csak a kis pecsenyefalatkájukat sütögetik... :-(
JAJMÁR
@Eriksson: Persze! Üzletté vált ma már szinte minden. És annál mélyebben és szélesebben azzá válik, minél jobban belenyugszunk és hagyjuk.
Igen, játszma - és nem játék -, de sokféle játszma van. A magam részéről elkapom a fogaskereket egy pillanatra, abban a biztos tudatban, hogy alakíthatom a jövőt! A saját jövőmet! Mert ha ezt nem hiszem, akkor egy semmi lennék, de én vagyok Valaki :)
Commenter
És mi lesz a felcsúti népművészeti cserépedénnyel ha mégis addig jár a kútra amíg el nem törik? A rajongóiból úgy ömlik a kultúra, akárcsak belőle!
Eriksson
@JAJMÁR: Hát persze, mindenki individuum. Kötelessége a maga jelenét s jövőjét alakítani, de a máséba ne szóljon bele, amíg nem kérik meg rá. S ha maga megy elébe a pofonoknak, ne jajgasson, hogy elrontották a játékomat.
Eriksson
@kereső: Ja értem. Én nem olvastam a kommenteket, azért nem tudtam miről van szó.
Amúgy nem tudom, mi lehet az igazság. Bármi lehetséges a nemzetközi politikában.
bencemacska
@F_Viktor: ma, 17:35
Ott kezdődik a baj, ha a részletekbe megyek!-:))))
Eriksson
Ez itt egy kampánybeszéd, a régi jó MDF idejéből. Kicsit hosszú, de nagyon érdemes végighallgatni. Sok minden megvilágosodik tőle azoknak, akik nem élték meg a rendszerváltás élményét.
www.youtube.com/watch?v=UolONFgU8ok
csipetke
@Commenter: 18:22 Majd átjár a kertvégibe a saját stadionjába,és a bandájával focizhat...
JAJMÁR
@Eriksson: ? Mit akarsz? Mi legyen?
Nem gondolom, hogy most a nagy elmélkedéseknek van az ideje, szerintem most a tetteknek van az ideje. A Karácsony árnyékkormánya jó ötlet, és jó reményeink lehetnek, hogy meg is valósulhat.
De nyilván egy választási kampányban taktikázni is kell, és ez jó taktika is, jókor, jó időben, mert sok bizonytalan szavazót megfoghat vele. Igen, ez egy játszma, a sötét és a világos játszmája! Te melyik oldalra rakod magad?
Én a kibicnek saccollak:)
Csizmás Kond
@nihil: ...logikai izékkel játszol ???...nahát, hogy te mennyire okos lehetsz...
Eriksson
@JAJMÁR: Ez esetben én A KIBIC vagyok, mert számomra semmilyen értelemben nincs jelentősége a dolognak. De:
Karácsony megvárhatná, hogy ki nyeri a választást. Aztán ha netalántán ő lesz a befutó (ami szerintem kizárt dolog), ráér majd akkor nyilvánosságra hozni miniszterei listáját. Addig se elméleti, se gyakorlati haszna sincs, legfeljebb a túltengő önbizalmáról ad bizonyítékot.
Eriksson
@JAJMÁR: A sok bizonytalan szavazó jobban tenné, ha nem is menne szavazni, mert ők azok, akik mindig az utolsónak hallott kampánydumát hiszik el. Az ő szavazatuk nem a saját meggyőződésük alapján szüleik hanem csakis attól, hogy az előadó személye számukra mennyire szimpatikus.
JAJMÁR
@Eriksson: Mér', a "biztos" fanatikus szavazó mi alapján dönt?

A kibicnek "kuss" ! Miért beszélsz bele, ha nem érint? Mitől vagy te más, mint az erdélyi szavazó?
De aki magyar, azt érinti. És az nem kibic.
Eriksson
@JAJMÁR: Nem szólok bele, csak neked mondom, mert erről beszélgettünk.
Nyugodj le, olyan rubrika nincs a szavazólapon, hogy az MSZP-t semmiképpen sem akarom. És miért nem akarom? Mert már volt, s akkor sem volt jó.

18:16-hoz. Miből gondolod, hogy te Valaki vagy?
JAJMÁR
@Eriksson: Tudom, hogy ki vagyok :)
Olyan rubrika sincs a szavazólapon, hogy csakafidesz? Vagy mind az? Hát, nem is oda nehéz az x-et behúzni :) Nem odahúzni! az most a feladat :)

Csak neked mondom, mert erről beszélgettünk: mindegy ki nyer, mert az úgyis belebukik. Persze, a fidesz is belebukna, de időveszteség lenne, fölösleges kanyar az úton. Nincs már erre idő. Nagyon nagyon drága időket vesztegettünk el.
Nem lehet megúszni a káoszt, már csak abból születhet valamiféle rend.
Ezért most mellékes, hogy jobbik, vagy emeszpé... nem ez a lényeg, hanem a folyamat, amit elindít a kormány leváltása.
Eriksson
@JAJMÁR: Nem tudom, hogy van-e értelme ennek a sok mocskolódásnak ami most folyik. Mindenki mindenki farkasa, holott (mint ahogy szerinted is) úgyis káoszba fordul az egész. Tőlem teljesen idegen ez a stílus.
Talán ha nem volnának olyanok mint a mérgezett egerek, hitelesebbek lennének. De a fő cél az, hogy ki kinek minél jobban ártson. Holott mindegyiknek van vaj a fején, tehát jobb lenne, ha nem menne napra. Egyiknek sincs erkölcsi alapja, hogy döngesse a mellét.
Az előbb néztem egy műsort, melyben Bangóné hadovál Rónai Egonnak. www.youtube.com/watch?v=oJG7z54sz74
Mi erről a véleményed?
JAJMÁR
@Eriksson: Az a véleményem, hogy valamilyen módon le kell váltani a regnáló kormányt. Akkor majd tisztul a közélet, szépül a stílus és hitelesebb is lesz. Addig pedig csak süllyed!
(Pedig már az ember azt hinné, hogy nincs lejjebb)
DE tényleg a Bangóné borzolja az idegeidet, - de még igazat is beszél szerintem - és nem a semmilyen zsóti, amelyik - egyébként fogalmam sincs,hogy mit dolgozik - a közmilliókon gyenge állatokra vadászik és szórakozik?
Hát tőlem meg ez a stílus teljesen idegen, mert eléggé fejlett az igazságérzetem. Az ilyenek mellett hirtelen mindenki erkölcsös lesz. Ez annyira mélyen van. Te csak az ellenzéked figyeled?
Persze, jogod van elégedettnek lenni a mai helyzettel, csak akkor vállald!
Eriksson
@JAJMÁR: @JAJMÁR: @JAJMÁR: Miből gondolod, hogy csak az ellenzéket figyelem? Nem tűnik fel, hogy éppen most Bangóné programja érdekelt? Hogy szánalmas lett, nem rajtam múlott. Bármit kérdezett tőle Egon, mindig másról kezdett beszélni, aminek köze sem volt a témához.
Aztán itt egy részlet Gyurcsány egy szónoklatából:
www.facebook.com/echotelevizio/videos/1857881900923261/
JAJMÁR
@Eriksson: De feltűnik! Pl. ebből gondolom :).
Hiszen Gyurcsány és Bangóné is ellenzéki... hm? De Echo tv? Ne viccöjjémá' :))) Fake News
Eriksson
@JAJMÁR: Mitől volna Fake News? Mind a kettő a saját szájával beszélt. Vagy mégiscsak hazugság?
Azt meg többször is említettem, hogy híreket mindenfelől olvasok, nemcsak egyoldalúan tájékozódom. Index, Mandiner, Origo, fészbuk, stb. mindenhol van valami érdekesség.
Eriksson
@JAJMÁR: .
Én is kívánok neked Fidesz és Orbánmentes nyugodt éjszakát, és szép álmokat. :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.