A demokratikus Koalíció szerint Polt Péter Legfőbb Ügyész nem vádhatóságot, hanem védhatóságot vezet, ezért feljelentést tesznek ellene.

Már készül a bűnpártolás miatt teendő feljelentés Polt Péter legfőbb ügyész ellen, aki "nem vádhatóságot, hanem védhatóságot vezet, amely megvédi a fideszes politikusokat a börtöntől" – mondta Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bűnpártolásért feljelentést tesz Polt Péter ellen a DK

Fotó: pixabay.com CCO

Nyolc éve arról szólnak a hírek Magyarországon, hogy fideszes politikusok, oligarchák, vejek, rokonok lopják szét az országot, ennek ellenére egyiküket sem láttuk bilincsben és vezetőszáron, ez pedig Polt Péter volt fideszes politikus, jelenlegi legfőbb ügyész érdeme – fogalmazott.

A DK szerint a választások után, "az új kormány megalakulásának első 12 órájában le kell váltani a legfőbb ügyészt, hogy az immáron független ügyészségen megkezdődhessenek a vádemelések az eltussolt fideszes ügyekben" – mondta. Szerinte Polt Péternek bíróság előtt kell majd felelnie azért, hogy nem az igazságot, hanem a Fideszt szolgálta az igazsággal szemben.

Példákat sorolva a politikus a "trafikmutyi" mellett a Matolcsy György jegybankelnök engedélyezte Quaestor fiktív kötvénykibocsátást, az MNB-alapítványokba áramlott közpénz ügyét, Farkas Flórián pénzügyeit említette, továbbá azt, hogy a "baltás gyilkos" kiadatása idején érkezett hétmillió forint Magyarországra egy "kétes ügyletekre" fenntartott azeri számláról. Beszélt továbbá Rogán Antal kapcsolatáról a letelepedési kötvényügyben érintett offshore cégekkel, valamint az általa "minden idők legsúlyosabb magyarországi korrupciós botrányaként" említett Elios-ügyről.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Lassan összecsapnak a fityesz és orbán felett a hullámok! :-)))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@rohács1926: Nem értek veled egyet. Normális körülmények között igazad van, de ez messze nem normális helyzet. A banda illegálisan, csalással, törvénytelenül jutott hatalomra. Tehát mivel törvénytelen, minden cselekedetük, rendelkezésük törvénytelen, tehát AZONNAL MEGSEMMISÍTHETŐ. poltot rögtön ki lehet akolbólítani a törvénytelenül megszerzett hatalomból, és bíróság elé lehet állítani. Ahogy a többi férget is!
rohács1926
@Desischado: ma, 03:43
2010-es választások során tényleg felmerült, hogy a fidesz „utaztatott” és több szavazókörzetet nem zártak be időben. Ez az akkori MSZP és az akkori kormány sara, mert a kezükben volt még a hatalom és mégis engedték. Valószínű ez IS kellett a kétharmadhoz, de végül meglett nekik.
Ezt rögtön arra használták, hogy megszüntessék a köztársaságot; írjanak egy gumitákolmányt, megváltoztassák a választási törvényt (határok átrajzolása, egyfordulós, határon túliak szavaztatása), Polt bebetonozása (9 évre és utána is csak kétharmaddal választható új legfőbb ügyész). Mindezeket minősített kétharmados törvényekkel. Egyszóval mocskos módon visszaéltek az éppen csak kétharmadukkal, minden arra irányult, hogy tartós, több választási cikluson átívelő hatalmat építsenek ki.
rohács1926
@Desischado: ma, 03:43
Természetesen Te is, bencemacska is, én is, meg az itt kommentelők többsége ugyanazt szeretné, hogy történjen a választások után (szűnjön meg a közpénzek lenyúlása és legyen elszámoltatás); a különbség annyi, hogy én kevésbé vagyok optimista. Az elmúlt 28 évben döntő többségben rossz tapasztalatom volt. Szóval azt tudjuk, hogy minek kellene történni, de hogy mi történik majd, azt nem. Szerintem a fidesznek kész terve van arra az esetre, ha egy új kormány egyszerű többséggel elkezdené lebontani a kétharmados törvényeiket. Persze nem tudok semmit, csak találgatok.
Desischado
@rohács1926: Szerintem sem mondanak le egykönnyen, de a népharag rákényszeríti őket. És ahogy te is írtad, egy árva szót sem szóltak arról, mire készülnek valójában, ezért írtam, hogy törvénytelenül csalással jutottak hatalomra.
Én azt hiszem, hogy a nép végre feléberdt, és ha önként nem mondanak le, akkor kényszeríteni fogják őket. De gyáva banda ez, szerintem menekülni próbálnak. Nekem sincsenek jó tapasztalataim, de most új generáció lépett színre, és Karácsony Gergely már bizonyított. És az is nyilvánvaló, hogy nem lehet már a régi utat követni, szóval én most nagyon bizakodom, Hódmezővásárhely óta. Reméljük a legjobbakat, és főleg, minél többen menjünk szavazni!
rohács1926
@Desischado: tegnap, 23:48
Mindenesetre biztatóak a legújabb felmérések ( IDEA Intézet). De:
• listán a fidesz 6-7 % előnnyel indul a 350 ezer határon túli (ellenőrizhetetlen) szavazattal
• az egyéni körzetekben meg még mindig megy a huzavona és 4 hét múlva túl vagyunk a szavazáson.
De reméljük a legjobbakat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.