150 éve nincsenek már vad rénszarvasok Svédországban, csak háziasított egyedek – tette helyre a dolgokat egy ott élő magyar természetfilmes.

Mint ismert, a napokban derült ki Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettesről, hogy Svédországba jár évente egyszer vadászni, ahol nem restell egész szállodát is kivenni, és helikoptert alkalmazni vadászszenvedélyéhez.

Háziasított rénszarvast lőhetett Semjén Svédországban

Fotó: Facebook/Semjén Zsolt

A híreket most Török Zoltán Svédországban élő természetfilmes tette helyre, aki leírta, az országban nincs vad rénszarvas már jó 150 éve, ezek háziasított állatok – olvasható a Népszava cikkében.

Zoltán Török

Ennek a kormánynak is az egyik legkiemelkedőbben idióta tagja Semjén Zsolt, akiről ugye most a hírek szólnak (addig se Elios, ugyebár...) Mivel összevissza írogat itt mind a kormányt nem kedvelő...

Török szerint a csekély értékű vadászatot valamikor ősszel zavarhatták le, ilyenkor szokták a számik karámba terelni télire az állatokat, és ilyenkor adnak boldogan kilövési engedélyt a nagyobb bikákra, amelyek húsa a bőgés után már nem olyan jó.

Ha mindehhez az egyszeri vadász helikoptert akar alkalmazni, akkor olyan 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerülhet a vadászat a természetfilmes szerint. A helikopterbérlés nem szükségszerű, általában ugyanis quadokkal végzik a nehéz terepen az elejtett állatok begyűjtését – ami jóval olcsóbb is.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Tömjén köcsög!!! a szálloda elé terelték a szarvast oszt az ablakból kilőtted???Látod bazdmeg, megint egy ujjabb hazugságon kaptak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
Tömjén köcsög!!! a szálloda elé terelték a szarvast oszt az ablakból kilőtted???Látod bazdmeg, megint egy ujjabb hazugságon kaptak!!!
Klubtag
A kebelcimborája, az a kenetteljes Harrach Péter meg izzadva győzködi a nagyközönséget, hogy Semjénnek rokonai élnek Svédországban és valószínűleg azok, mint meghívók állják a cechet...De egyébként is: miért ne járna a helyettes ganajtúrónak annyi jövedelem az országrontásáért, amiből akár ki is fizethetne évente 4-5 millát.
Hát így érvelnek az európai keresztény értékekért annyira aggódó "demokratikus néppártiak".
kissé felnőttem
ekkora majmot ritkán látni akkor is minek menjen imátkozni
nihil
A Keresztény Gyilkos, aki békéről papol.
Eladott Ország
A főkeresztény nem szégyelli magát, hogy helikopterrel és egyéb ipari felszerelésekkel, gondolom modern távcsöves fegyverrel lemészárol egy ilyen szép, fiatal állatot, sőt büszkén pózol a hulla fölött! Az én szememben ez nem több sima gyilkosságnál és én sem értem milyen aberrált öröme lehet valakinek ebben, főleg egy ilyen ájtatos, álszentnek. Mielőtt esetleges "vadászok" kritizálnának elárulom, hogy nem vagyok vegetáriánus, eszek húst, haszonállatok húsát, de a vadászat szónak talán a középkorban volt utoljára jogosultsága amikor szintén élelem szerzés miatt egy íjjal kimentek és vadásztak! De a 20-21 századi technikákkal kilőni ezeket az állatokat azt nem nevezném vadászatnak. Inkább a vásárban lövöldözne, ott talán mozgó célpontok is vannak amit nehezebb eltalálni és valószínűleg nem is sikerülne neki. Ezeket az állatokat nem mozgás közben "vadásszák" le mint amikor az íjjal elég közel kellett kerülni hozzájuk, hanem több száz méterről lövik le, gyanútlanul álldogálva. És akkor az anyagi részéről nem is beszéltünk még! Hogy az összes ilyen munkakerülő aki életében nem dolgozott, Mibű? :-) Ezek mind olyan zseniálisak, nagyszerű vállalkozok, főleg amikor saját maguknak oszthatják a pénzt, a megbízásokat... A Lézer vadász is kastélyostól együtt. A gyerekeik is zseninek születnek, pár évesen már több vagyonuk van mint ami a dolgozó embereknek egy élet munkájával sem. De hát mint tudjuk azok annyit is érnek. Nagyon elég volt már ebből az Ali (Ovi) baba bandájából!
sokanvagyunk
Háziasítottat persze, mert így szocializálódott vadásztársai között, akik leginkább a sétáltatott kutyákon gyakorolnak.
F_Viktor
"A helikopterbérlés nem szükségszerű, általában ugyanis quadokkal végzik a nehéz terepen az elejtett állatok begyűjtését – ami jóval olcsóbb is."

Igen, csak a quadozás nem urizálás, plusz a helikopterezésben nem fárad el ez a keresztyén görény!
nihil
Azzal riogat a Keresztény Gyilkos (mert a Keresztény Gyilkos máshogy gyilkol, meg riogat, mint a Muszlim Gyilkos), hogy a mi fejünk lesz először levágva.
Köszönjük semmilyen bajtárs ezt a buzdító előképet!

Nem telik rá a fizetésedből, amit csinálsz.
Te csak a gyilkolásért ölsz.
Te ezt élvezed - te aljas velődig romlott hulladék!
Minden szinten megvetendő ember vagy - nincs benned semmi normális, semmi természetes.

Isten irgalmazzon neked, ha véletlenül karnyújtásnyi távolságra kerülsz hozzám.
Vgy ahogy Németh Szilárd mondta: No mercy
nihil
Oda állították (in position), rárajzolták a célkeresztet, és utána jött Semmilyen a pálinkától remegő kezével, és lőtt - valamerre, ami pont célba talált.
CsipkeRózsa
Képes lenne még egy kitömött rénszarvast is bemutatni nekünk, hogy azt ő gyilkolta meg.

Legalább ne lógatták volna azt a szerencsétlen megölt állatot a helikopteren, remélem, a vér nem csöpögött belőle.
papa.49
Mit vártok ettől a nem keresztény, nem embertől mást várni nem is lehet tőle !!!
Azzal az imádattól csillogó szemeivel ahogy a csutigecire néz, nem hiszem el hogy nincs köztük semmi )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
szép új világ
Mivel vadonélő rénszarvas már nincs, valaki nagyon keresheti a "vadászat" óta a karámjából hiányzó egyedet...
cs.n.
A számikat meg lehet érteni, pénzük van belőle. Legalább kompenzálja kissé az elgázolt állományt, ezres nagyságrendben kaszálja a szarvasaikat a közúti és vasúti közlekedés évente.
koszpeko
Tömjénről mindig ez jut eszembe mióta először hallottam:

www.youtube.com/watch?v=8N63K0VzsNk
nezelodo
Nincs új a nap alatt! Ha jól emlékszem 1964-ben avatták vadásszá megyei nagyurak, és vették be maguk közé településünk nagy reményekkel induló, akkor pályakezdő orvosát. Lőtt is egy vaddisznót a közeli falu kukoricásában. Intézkedtek, hogy a falu kanásza vigye be a faluba a szamaras kordélyán a zsákmányt. A fiatal doki a fülénél fogva próbálta emelni a kant, de nem bírta. Javasolta a kanász, cseréljenek, majd ő fogja a fülét. El tudom képzelni, ahogy röhögéstől kicsordultak a könnyei, amikor kitapogatta a krotáliát a vadkan fülében. mert a falu kandisznaja volt a zsákmány.
A kocavadász ma is virul de már egy másik párt hozza izgalomba. Akkor megírta a megyei lap a történetet, pedig akkor kemény cenzúra volt. Ma vajon amikor sajtószabadság van a nem stróman Lőrinc birodalmában, megírnák ugyanennek a hithű emberüknek a történetét?
A mi Zsótink zsákmányánál nem derült ki hogy háziállat, mert jó pénzért hagyják minden hülyének, hogy nagy vadásznak higgye magát.
JAJMÁR
Ettől ugyan nem lett szebb a semmilyen, se a fidesz! No meg az Elios sincs elfelejtve!
Desischado
@Eladott Ország: Semmit nwem kell hozzáírnom, mindent elmondtál. Annyit tennék még hozzá, hogy őrá is vadásszanak ugyanígy! Hogy rohadna meg elevenen ez a mocskos parazita álkeresztény!

@nihil: Nálad is ott a pont!
nezelodo
Zsóti ezt megszívtad, mi meg álljuk a költségeket!
Mégiscsak jobban járt az a környékbeli vadász, aki muflon helyett egy anyakecskét terített le, és halálra szekálták a vadász cimborái, amikor cumisüveggel a kezében nevelte az árván maradt gidákat. Na ő legalább becsületes volt, nem utolsó sorban ő fizette a hobbijának a költségeit.
Mégis a következő vadászbálon ő volt a fő műsorszám, és minden fogás nevében szerepelt a néhai anyakecske.
Istenem, hol van ez már, ma Istent játszik a Zsóti és lassan a mindenható hazai helytartójának képzeli magát. És lám senki nem javasolja neki a sógorok hegyeiben lévő ispotályt, mert a főnökén sem tudtak segíteni.
lusta
@cs.n.: Hát a vasúttal tényleg nincs mit tenni, de a közúti rénszarvas gázolás esetén az autóst büntetik.
Eladott Ország
A szarházi műkeresztény az egyik vállalkozót teletömte állami megrendeléssel , hogy a vadászatát fizesse . Ganaj kurva banda, nesze neked piacgazdaság, meg a nagy lóf*sz!
nezelodo
@Eladott Ország: A Zsóti vajon hány százalék perselypénzt kért vissza adómentesen az alkotmányos költség mintájára? Na addig míg kiszámolja a publikum, fel sem tűnik, hogyan pislákolnak a nemzethy vejkó ledlámpái, mert inkább a hitestárs bukjon mint a keresztapa.
evacica
@dr. prédikátor: A szent embert! Mocskos megélhetési politikus, aki abból él hogy nyalja Orbán fenekét!
nezelodo
@evacica: Hát már kezd smirgli lenni a történtek után a nyelve, és a gazdájának lehet, hogy kényelmetlen lesz a nyalás...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.