A Green Peace Magyarország az évforduló alkalmából a Paksi Atomerőműnél emlékezett vissza a hét évvel ezelőtt történt fukusimai katasztrófára.

Paks II ellen tüntettek a fukusimai tragédia évfordulóján

Fotó: Pixabay.com

A Greenpeace Magyarország a Paksi Atomerőmű közelében „Az atomenergia veszélyes” felirat kivetítésével a hét éve történt fukusimai katasztrófára emlékezve azt üzente: nem létezik biztonságos atomenergia. A Fukusima körüli legfrissebb mérések azt mutatják: a területekre még évtizedekig nem lehet visszaköltözni. Mindez csak még jobban megerősíti: az atomenergia használata rendkívül kockázatos. A Greenpeace Magyarország ezért azt várja a magyar kormánytól, hogy sürgősen állítsa le Paks II-t, és kezdje el a biztonságos, megújulókon alapuló energiarendszer kiépítését.

A japán nukleáris hatóság elnöke a napokban kijelentette: a katasztrófa máig nem ért véget, és még csak megbecsülni sem lehet, mikorra fejeződhetnek be a kármentesítési munkálatok. A Greenpeace Japán legfrissebb kutatásának eredményei alapján megállapítható: a japán kormány sugármentesítési programja hatástalan volt.

Ez a sugárszennyezés hosszú távú kockázatot jelent, és azt mutatja, hogy számos jelenleg is nyílt területen nem valószínű, hogy a japán kormány hosszú távú sugárzási célja akár csak a század közepére elérhető lesz.

Perger András, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampányosa is kifejtette gondolatait az esettel kapcsolatosan:

„A nukleáris katasztrófák azt bizonyítják: nem létezik biztonságos atomenergia. Ráadásul a több százezer évig sugárzó nukleáris hulladékok hosszú távú tárolása máig nem megoldott sehol a világon. Fukusima tragikus évfordulója kapcsán azt várjuk a magyar kormánytól: sürgősen állítsa le a magyar lakosság túlnyomó többsége által elutasított Paks II. projektet, és forduljon a biztonságos megújulók felé. Meggyőződésünk, ha elég sokan és láthatóan mondjuk ezt, Paks II. még megállítható." – mondta Perger András, aki arra kér mindenkit, hogy írja alá az ezzel kapcsolatos petíciót.

(Blikk.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
Ráadásul sokkal feltűnőbb a veszteséges atomerőmű projektből sikkasztani.
fergeteg
Idióták !
Mi a búbánatos lófaszt használnánk. Szél Bernadett forgatná az erőművet.
Piszkos liberális faszfaj köcsög banda.
fergeteg
Megalakult mocskos Tanácsköztársaság árnyékszékkormánya.
Evennék házainkat. Kastélyainkat.
Földjeinket
Bezárnának
Igazi zsidóbérencek ezek.
human
@Pálinkás Pál: Biztos kevesen voltak. Az átlagember nem érti ezeket a dolgokat. Hogy drágul az internet, azt értik, mert közvetlenül érinti őket. Azt meg hogy még 10-15 évig nem lett volna sürgős dönteni Paks2-ről azt már nem látják át. 10-15 év alatt pedig nagyon sokat fog még fejlődni a zöld energia előállítása és tárolása.
Yoda69
Tok mindegy mennyien voltak, ugyse fog megepulni. Az orban kurmany bukasaval ez a project megy a kukaba.

MEG 31 NAP
Yoda69
@fergeteg: Nyugi ember meg gutautest kapsz. Ha nem ugy szerezted a kasyelyodat mint luzerjano elvtars, akkor nincs felnivalod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.