Kun László független jelöltet választották a Békés megyei Kaszaper község polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson.

A független Kun László lett Kaszaper község polgármestere

Fotó: Behir.hu

Giliczó Pálné, a település jegyzője elmondta: Kun László 480, a szintén függetlenként induló Homoki Sándor 146 szavazatot kapott. Az 1515 választásra jogosult közül 642-en adták le voksukat, 16 szavazat volt érvénytelen.

Az időközi polgármester-választást azért írták ki, mert az előző polgármester, Csürhés István (Fidesz-KDNP) tavaly november 30-án egészségügyi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@Mirabilis: Miert ne lehetne fuggetlen? Ha minden partbol osszeszedi azt, ami neki tetszik, es ami jo azokban a partokban, miert kene elkoteleznie magat barhova is?
Angyan Jozsef fideszes volt, aztan belulrol meglatta, milyen is az a part, es tele lett a toke, megunta oket, es inkabb a sajat elveit koveti.
Szerintem igy sokkal jobb, sokkal befogadobb tud lenni, mintha egy partnak elkotelezne magat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ez sem volt éppen hordagyőzelem, ha a független, valóban az!
karma1
@Mirabilis: Miert ne lehetne fuggetlen? Ha minden partbol osszeszedi azt, ami neki tetszik, es ami jo azokban a partokban, miert kene elkoteleznie magat barhova is?
Angyan Jozsef fideszes volt, aztan belulrol meglatta, milyen is az a part, es tele lett a toke, megunta oket, es inkabb a sajat elveit koveti.
Szerintem igy sokkal jobb, sokkal befogadobb tud lenni, mintha egy partnak elkotelezne magat...
verőce21
Önkormányzati választásokon még csak-csak el lehet játszani ezt a kisded "független" játékot, nincs különösebb tétje.
Parlamenti választáson már nemigen engedik meg a pártok, mert a függetlenek töredékszavazatai elvesznek, nem számítódnak be sehova, semmilyen pártlistába.
Ezen (is) bukik majd el az ellenzék.
karma1
kivancsi leszek, hogy hova fog tunni a sok troll, es hogy fogja atveszelni a kormanyvaltast - mert orban bukni fog...:o))))
Yoda69
@karma1: Koponyget es nicket valtanak.
Mint a bringas alias halfarok
karma1
@Yoda69: Valami ilyesmire szamitok...:o))) Eleg egy gumigerinc - egy uj avatar - es minden meg is van az uj image..
karma1
@Mirabilis: Lehetseges, de nekem volt olyan ismerosom, aki annak idejen MDF-es volt, viszont nem mindennel ertett egyet, es a barati tarsasagban errol morgolodott mindig.
Megkerdeztem anno: akkor miert is vagy MDF tag? Mire azt mondta, hogy bar sokmindennel nem ert egyet, de meg ez all a legkozelebb az o elkepzeleseihez.
Aztan megkerdeztem tole, hogy feleseget is igy valasztanal? ("Hat van sok hibaja, de tulnyomoreszt azert egyetertek vele")?

Ha mondjuk en egy kis telepulesen elek, es van egy szemelyes problemam, akkor engem kurvara nem erdekel, hogy milyen part szineiben indul 4 evente az illeto, hanem csak arra gondolok es arra szamitok, hogy az adott problemamat meg tudja-e oldani?
Es mint latjuk, van egy hatulutoje is a dolognak: mert lehet egy part rosszhiru is, ahova joemberek keverednek: ezeket a nagyon jo embereket aztan a sajat partja teszi tonkre: peldaul Balatonszarszon fideszes a polgarmester: - hat keves olyan agilis, joszandeku ember szaladgal ma a politikaban, mint o, es mar o is megerezte a partja nepszerusegveszteset a sajat boren. Az ilyen embernek kellene sajatmagaban annyira megbizni, hogy akar onalloan is tehesse a sajat kozossegeert azt a munkat, amit tesz.
karma1
@Mirabilis: Nem gond. En magam sohasem voltam semmilyen partnak sem tagja, nem is lennek most sem, legkozelebb hozzam a DK all a nezeteivel, politikajaval, de en ettol fuggetlenul is tudnek - ha akarnek - politizalni, mert szerintem nem kell eladnom a lelkem senkinek sem, hogy demokratikus elveket vallhassak es aszerint politizaljak.
Mert peldaul nagyon tetszik Gyurcsanynak az a kovetelese, hogy senki ne szavazhasson levelben, "odaatrol", akinek nincs magyarorszagi lakcime. De peldaul en ezt kiterjesztenem teljeskorure: SENKI se szavazhasson kulfoldrol, mert Gyurcsany talan nem emlekszik arra, hogy amikor tomegesen osztogattak az allampolgarsagot BARKINEK, aki Romaniabol jott, akkor az egyik asztalnal volt egy tabla kiteve, hogy "ha nincs ma.o.-i lakcimed, akkor mi segitunk", vagyis ma rengeteg olyan romaniai kettos allampolgar szavazhat at levelben, akinek ilyen kamu lakcime van, es esetleg azt sem tudja, hogy ez a fizikai cim hol van, letezik-e egyaltalan, es nem csak egy disznool talalhato az adott cimen.
Szoval ezert nem lennek SEMMILYEN part tagja sem.
Asszem, inkabb Neked kellene elgondolkodni egy picit azon, hogy vannak olyan onalloan gondolkodo emberek, akiket sehova sem lehet besorolni, de ettol meg nem eldobnivalo emberek, sot,...Egy part valtozhat, atalakulhat, - lasd a liberalis partbol illiberalissa atvedlett fideszt, akinek mar koze sincs az indulo part alapelveihez -, mig egy fuggetlenul indulo politikusnak csak a sajat moralja van, ami nem valtozhat, mert akkor szembekopheti magat az elso alkalommal.
orban mar regen a pocegodorben kellene, hogy legyen a koponyegforgatasa miatt - lelkes liberalis demokratabol lett egy illiberalis, antidemokrata szarjanko. Ha valaha is lett volna egy centi gerinc benne, mar regen kopkodnie kellene sajat tukorkepet minden reggel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.