Miközben a Fidesz–KDNP politikusai (például Rétvári Bence vagy Budai Gyula) és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, a Magyar Nemzet megtudta, épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon.

A lap birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak.

Az egyikük egy üzletember, Farkas József (úgy tudjuk, nem rokona Semjénnek), akinek érdekeltségébe tartozik mások mellett több magyarországi hotel is. Az ő szerepe azért kulcsfontosságú, mert a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők lapunknak elmondták, hogy a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át nekik. Mindezt ráadásul alátámasztja az üzletemberrel folytatott levelezés is, amelyből kiderül, hogy a vállalkozó több esetben is jelezte a szervezőknek, hogy mikor utalta át, vagy mikor fogja átutalni a költségeket, így például a szállás vagy a repülőjegyek árát. Farkas József neve nem ismeretlen Magyarországon. Érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

Magyar Nemzet: megvan, ki fizette Semjén svéd vadászatait

Ebből jutott pénz például a Farkashoz köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotelnek, és még többet kapott a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi 365 millió forint támogatást, amelyet 2010 és 2014 között fizettek ki a hotelnek.

Figyelemre méltó, hogy a noszvaji szálloda avatóünnepségén éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ebben semmi meglepő nincs, hiszen Semjén, aki maga a kereszténység, ugyanolyan csóró mint a gazdaállata Orbán.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ebben semmi meglepő nincs, hiszen Semjén, aki maga a kereszténység, ugyanolyan csóró mint a gazdaállata Orbán.
1magyar
Ez úgy tűnhet, hogy vagy lefizetik vagy strómanja van.
Commenter
Már a Svédországban élő rokonai is szégyellik (ön)tömjémt. Nem vettek részt a vadászaton, lehet a vadászatot sem kedvelik.Ahogy Semjént sem.Amúgy miért is menne a kivándorolt rokonaihoz, hiszen azzal csak a kormány bevándorlási politikájának tesz alá. Lehet, hogy pont a rokonai háziasított szarvasát lőtte ki?
Azok alól a hotelek alól pedig, akik ennek a ...-nak a luxusvadászatait, wellnessezését finanszírozták a zembereknek gyorsan ki kellene húzni a Fidesz által létrehozott SZÉP kártyát,Erzsébet(asszony) utalaványt stb.
Nem voltam ezekben a hotelekben soha, de megjegyeztem a nevüket és ha egyszer nekem is jut majd egy kis wellnessezés, akkor ezeket a szállodákat biztosan kerülni fogom.
Nessy
Ejnye Semjén! Hogy is szól a VIII. parancsolat? Mit tanultál a teológián? Vagy már új, unortodox Bibliátok is van?
nezelodo
@Commenter: Ha mindegyik, a dakota famíliához köthető szállodát elkerülöd, akkor max. a faluvégi kacsaúsztatóba fogsz wellnessezni.
Commenter
@nezelodo: soha nagyobb bajom ne legyen. Nem is szeretek amúgy sem wellnessezni.
magyarbakancs
És ezek beszélnek a politikai ellenfelükről,hogy maffia bal oldal.
A magyar-nemzet mint emberi társadalom legmocskosabb ,legaljasabb képviselője Zsotika.
Kereszténység mögé bebújó fekália.
Hirdetik az igét és ott lopnak,hazudnak,csalnak ahol tudnak.
namihami
Barátok között mit számít az a rongyos pár (péter)fillérecske? Arról pedig már meg se kéne emlékezni, hogy azoknak a lelőtt állatoknak milyen szerencséjük volt, hogy egy olyan stüszi kezei által kerültek a mennybe (ja, oda nem, mert oda állat nem mehet--mondta pont a mi stüszink), akik haláluk előtt még a feloldozást is ezen szentember kezeiből kaphatták.
Hát mi kellhetne még egy sikeres és keresztényi vadászathoz?
A hazai és EU-s adófizetők pedig csak hálásak lehetnek, hogy a pénzük ilyen méltó helyre és lezekbe került. Hol is lehetett volna megszenteltebb környezetben?
Aki Én
Teljesen normális dolog, hogy a vadásztársat megtoljuk néhány százmillióval, majd ő elvisz minket egy többmilliós vadászatra (csak úgy haveri lapon)
Majd fel is háborodunk, hogy ez magánügy, családi program.
Amíg vannak Shikarik, addig van közönség is.
dr. prédikátor
semilyen tömjén zsóti!!! akkor hogy is van ez???Akkor téged megvettek kilóra az az megvesztegettek!!! Az pedig büncselekmény!!!
Commenter
@namihami: nem is akármilyen mezei vadász hanem Dr.vadász aki ezért a csodálatos mondatért doktori címet kapott: "„Sajnos, bőségesen van olyan, ahol festés nélkül is ott van [az ördög]. Szomorú példája ennek a híres, hírhedt Rolling Stones.” E veretes megállapítás nemcsak azért érdekes, mert doktori fokozatot, majd PhD-t ért, hanem mert szerzője ma Magyarország miniszterelnök-helyettese, s a hatalmat gyakorló egyik párt vezetője."
Igen, sajnos bőségesen van olyan (hely) ahol ott van az ördög és még csak festeni sem kell. Gyakori vendég Svédországban például, ahol szelíd szarvasokat lő ki, nem a saját költségén hanem hoteltulajdonos-strómanok költségénmajd az állat tetemét Magyarországra röpteti, ahol a már említett hotelekben a luxusvacsoráin szolgálják fel a szarvashúst. A vacsora közben csendes háttérzeneként szól a Rudolph the red nosed reindeer, a jávorszarvasról szóló karácsonyi nóta.
namihami
@Commenter:" A vacsora közben csendes háttérzeneként szól a Rudolph the red nosed reindeer, a jávorszarvasról szóló karácsonyi nóta.""
Már nem...Illetve nem hat, hanem csak ötszólamban. A hatodik időközben, doktorunk áldásos tevékenysége által, elhunyt.
Manhattan
@Manhattan: Ez lemaradt "Te lövöldöztél helikopterről? " )))
quadrocopter
"Nem tűröm a korrupciót!" ( by I. Geci Őfőméltóseggű Egóban Erős Feltshootkay Cezarus Mini Duce a IV. Magyar - Orosz Orthodox Birodalom Iszlámot Dícsérő Majd Köpködő, "Migriket" Szigorúaón Titokban Becsempésző és Elhelyező, De Rohadt Nagyokat Hazudozó "Győri Gábor" Fedőnevű Kommunista-Ellenes KISZ-titkár Harczos az Becses Szájnyílásábul Közzététetve!
Borsodi
Ez náluk természetes és meg illeti őket,elvégre a fidesz politikusok felsőbbrendű fajnak képzelik magukat.Ami egyre inkább igaz is!
Desischado
Én már semmin sem csodálkozom, fideszéknél ez így megy. Remélem, az emberek véget vetnek ennek a pofátlan urizálásnak április 8-án!
@Manhattan: Köszi a videót, élvezettel néztem!
Commenter
@namihami: Azért reméljük, hogy nem az összes jávorszarvast lőtte ki a luxusvadászatai alatt!
A megmaradottakat össze kellene verbuválni, hogy az agancsukra tűzzék ezt a Fővadászt...megérdemelné, mert egy papucsállatkába több erkölcsi érzék szorult mint ebbe a kívül-belül rothadó, dagadt, csúf, genetikai hulladékba.
Az egyháza miért nem exkommunikálja az ilyet, mert gondolom hogy a luxusvadászat, a luxusvacsora és a luxusprosti is megvolt...
namihami
@Commenter: Az egyháza (általa is) anyagilag komoly haszonélvező. Inkább tartja, mint elüldözi. Mint azt 2.000 éve megtapasztalhattuk a legtöbb, de főleg a katolikus egyház révén.
Luxusvadászat és kaja biztos. De ennek prosti? Minek, mire menne vele? Max. lelőné azt is és nem a saját kétlövetűvel. Az mááááár... olyan semjénes.
advocat
Ha adózott jövedelméből fizette, akkor ki fizeti az utána járó illetéket? NAV??? Mert azt illik kifizetni. Szerintem.
advocat
Agymosott magyarok! Ti ezt beveszitek? Hát akkor éljen a nagyszerű Magyarország! Ha ez nektek jó. Pedig nektek csak 12 000.- ft jut. Meg a nyuggereknek nagyszerű 10 000.- forintos Böske - ajándék. Az a Kósa pénzhez is csak - talán - 2 %! És ezt tűritek. Mert jó ez így? Hát szavazzatok rájuk. Még uralkodjanak 100 évig. Szépen beledöglünk, de olyan szép halálunk lesz. Ha marad még pénzetek temetésre. Is.
egon1
Agy-mosott "nyuggerek" ,ti nem kaptatok semmiféle hálapénzt !!! Az Orbán és bandája,a tőletek-aljas módon ellopott évi 90 ezer forintból,most visszaad10 ezret !!! Miért nem adja vissza mind--mert akkor közel 400000 forintot kellene utalni !!!
kokopelli
@advocat: ,hogy jó színben tünjön fel a Dádé meg a pereputtya,még külföldre is küldi
a Böskét! Nagy szüksége lehet egy nyugati nyögdíjasnak a "segélyre"! Érdemes pár
százezter Ft-t kiadni az utazásra két üveg "schnaps-ért ,amit a kinti multiknál is megve-
hetne az "alkoholista nyugger"!
X-ray
@advocat: EGY ÉDESANYA NEM TUDJA ELTEMETTETNI A FIÁT !!!
ILYEN KuRvA JÓ VILÁGOT ÉLÜNK MA MAGYARORSZÁGON.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.