Miközben a Fidesz–KDNP politikusai (például Rétvári Bence vagy Budai Gyula) és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, a Magyar Nemzet megtudta, épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon.

A lap birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak.

Az egyikük egy üzletember, Farkas József (úgy tudjuk, nem rokona Semjénnek), akinek érdekeltségébe tartozik mások mellett több magyarországi hotel is. Az ő szerepe azért kulcsfontosságú, mert a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők lapunknak elmondták, hogy a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át nekik. Mindezt ráadásul alátámasztja az üzletemberrel folytatott levelezés is, amelyből kiderül, hogy a vállalkozó több esetben is jelezte a szervezőknek, hogy mikor utalta át, vagy mikor fogja átutalni a költségeket, így például a szállás vagy a repülőjegyek árát. Farkas József neve nem ismeretlen Magyarországon. Érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

Magyar Nemzet: megvan, ki fizette Semjén svéd vadászatait

Ebből jutott pénz például a Farkashoz köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotelnek, és még többet kapott a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi 365 millió forint támogatást, amelyet 2010 és 2014 között fizettek ki a hotelnek.

Figyelemre méltó, hogy a noszvaji szálloda avatóünnepségén éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Ebben semmi meglepő nincs, hiszen Semjén, aki maga a kereszténység, ugyanolyan csóró mint a gazdaállata Orbán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
Agymosott magyarok! Ti ezt beveszitek? Hát akkor éljen a nagyszerű Magyarország! Ha ez nektek jó. Pedig nektek csak 12 000.- ft jut. Meg a nyuggereknek nagyszerű 10 000.- forintos Böske - ajándék. Az a Kósa pénzhez is csak - talán - 2 %! És ezt tűritek. Mert jó ez így? Hát szavazzatok rájuk. Még uralkodjanak 100 évig. Szépen beledöglünk, de olyan szép halálunk lesz. Ha marad még pénzetek temetésre. Is.
egon1
Agy-mosott "nyuggerek" ,ti nem kaptatok semmiféle hálapénzt !!! Az Orbán és bandája,a tőletek-aljas módon ellopott évi 90 ezer forintból,most visszaad10 ezret !!! Miért nem adja vissza mind--mert akkor közel 400000 forintot kellene utalni !!!
kokopelli
@advocat: ,hogy jó színben tünjön fel a Dádé meg a pereputtya,még külföldre is küldi
a Böskét! Nagy szüksége lehet egy nyugati nyögdíjasnak a "segélyre"! Érdemes pár
százezter Ft-t kiadni az utazásra két üveg "schnaps-ért ,amit a kinti multiknál is megve-
hetne az "alkoholista nyugger"!
X-ray
@advocat: EGY ÉDESANYA NEM TUDJA ELTEMETTETNI A FIÁT !!!
ILYEN KuRvA JÓ VILÁGOT ÉLÜNK MA MAGYARORSZÁGON.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.