32 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken húsz, szombaton kettő, vasárnap tíz jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások.

32-en jutottak be illegálisan az országba a hétvégén

Fotó: wikipedia CC BY 2.0/Flickr/Bőr Benedek

A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 66 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – február 26-tól március 4-ig – ez a szám 31 volt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Vagyis ezek a jelentesek pontosan azt mondjak el kristalytisztan, hogy a penges kerites egy rakas szart sem er, viszont jo draga volt...
adrenalink
@karma1: "A rendőrség adatainak tanúsága szerint a műszaki határzár elkészültével töredékére (napi 4-8 ezerről néhány tucatnyira) csökkent az elfogott migránsok száma.[74] A migránsok ettől kezdve Horvátországon és Szlovénián keresztül jutottak el Ausztriába,[75] onnan pedig Németországba" /wikipédia/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.