A X. kerüleben állítottak meg egy kisteherautót még pénteken a rendőrök, amelynek rakterében öt külföldit találtak. A gyors nyomozásban az is hamar meglett, aki az egész embercsempészetet szervezte.

A BRFK közleménye szerint még pénteken kora délelőtt ellenőriztek a Készenléti Rendőrség munkatársai egy kisteherautót, illetve annak utasait Budapest X. kerületében.

Embercsempészt fogtak Budapesten

Fotó: BRFK

A rendőrök megállapították, hogy a járművet vezető 45 éves budapesti Sz. Csaba és utasa, a 43 éves szintén budapesti B. Anikó kisteherautójuk zárt rakterében négy iraki és egy iráni állampolgárt – közöttük egy gyermeket – szállítottak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Embercsempészt fogtak Budapesten

Embercsempészt fogtak Budapesten

Fotó: BRFK

A gépkocsit vezető férfit és a vele utazó nőt, valamint az öt külföldit a járőrök a X. kerületi Rendőrkapitányságra előállították, majd a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság munkatársai a külföldieket a tompai tranzitzónába átkísérték további ügyintézés céljából, mind az öten menekültkérelmet nyújtottak be.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként beszerzett információk alapján másnap, március 10-én a BRFK Felderítő Főosztály nyomozói a X. kerületi Kőbányai úton elfogták A. S. Tarek 44 éves jordán állampolgárt, aki a gyanú szerint megbízta Sz. Csabát és társát, hogy a külföldről érkezőket vigye egy VIII. kerületi piac területére.

A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói A. S. Tareket, valamint Sz. Csabát embercsempészés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásukra. ​

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.