A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a szlovákiai újságíró-gyilkosság ügyében "a részvét hangján" szólaljon meg, és hagyja el a belpolitikai célú sorosozást.

Gyurcsány Ferenc hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: aki ilyenkor nem mutat részvétet, az nemcsak politikusként, de emberként is megbukik.

Gyurcsány: Orbán a részvét hangján nyilatkozzon a szlovákiai újságíró-gyilkosságról!

A politikus arra reagált, hogy Orbán Viktor korábban azt mondta a szlovák belpolitikai válságról, hogy Soros György és hálózata minden alkalmat megragad, hogy megbuktassa azokat a kormányokat, amelyek ellenállnak a bevándorlásnak.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a miniszterelnök szerint ha az ellenzék győz, akkor a menekültek elvehetik a nők 40 év munkaviszony után járó nyugdíját. Ez szemenszedett hazugság, a kormányfő azt akarja, hogy féljünk – értékelt a DK elnöke, aki szerint inkább attól kell félni, hogy Magyarország Szlovákia és Oroszország sorsára jut. Az egyik országban a hivatalban lévő kormány részvétlen marad egy kettős gyilkosság apropóján, Oroszországban pedig a Kreml "jóváhagyásával és minden bizonnyal megrendelésére" egy orosz állampolgár megölésére adtak ki parancsot – fogalmazott.

"Az orbáni diktatúra" pedig a korábbinál "embertelenebb és esztelenebb útra fog térni", ha újra kormányra kerül – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc más témában feltett kérdésekre válaszolva elmondta, az LMP még mindig nem válaszolt a választókerületi koordinációról szóló megkeresésükre. Az LMP-nek nem más pártokra kell hivatkoznia és nem teheti attól függővé a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését, hogy ezen pártok megegyeznek-e a Jobbikkal – szögezte le.

Megkérdezték arról is, hogy egy a Ripostban közölt cikk tanúsága szerint gyerekek ragasztják ki a DK plakátjait. Azt felelte, hogy nem látta az ezt bizonyító fotókat, de szeretné azt hinni, hogy a gyerekek segítséget nyújtottak a DK-t támogató szüleiknek.

Arra a kiegészítő kérdésre, hogy a gyerekek – elmondásuk szerint – pénzt kapnak a plakátolásért, azt felelte, hogy "ha ez így van, akkor valaki alaposan félreérti, hogy mi a helyes és mi a helytelen". Azt is hangsúlyozta, hogy a DK nem fizet plakátragasztásért vagy kampányolásért.

Egy újabb felvetésre azt mondta, az OLAF-hoz fordulnak, hogy kiderüljön, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatának van-e korrupciós vonzata.

A DK évek óta nincs kapcsolatban egykori politikusával, a pártból évekkel ezelőtt kilépett Kőrös Gusztávval – jelentette ki. A kérdést amiatt kapta, mert a zsarolás miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi összegyűjtötte az induláshoz szükséges 500 aláírást, ezért mentelmi jogot kapott.

(MTI)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bence
@Shikari: Mert ott vezérednek lenne a helye veled együtt !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bence
@Shikari: Mert ott vezérednek lenne a helye veled együtt !
adrenalink
@Shikari: Tegyél ellene feljelentést! Egy próbát megér... :-))
CsipkeRózsa
@adrenalink: Eddig már több év alatt, többen tettek ellene feljelentést, sikertelenül. Mivel nem bűnöző, nincs miért elítélni őt. L.: Orbán erőlködéseit Gyurcsány ellen.
Manhattan
@CsipkeRózsa: Pedig Ferit nem is védi Poltpot Péter... )
justhpeter
Orbán sehogy se nyilatkozzon a szlovákiai újságíró-gyilkosságról ! Orbán kussoljon !
quadrocopter
A büdös gyökértől elég nagy elvárás lett volna az emberi együttérző megnyilvánulás!
kereső
@Shikari: 15:54 Aggódom érted.Ha bizonyitékaid vannak Fletó bűnösségére,amiért börtönben a helye szerinted,akkor azt a saját érdekedben nem szabad titkolni,elhallgatni.Tégy feljelentést,mert ha kitudódik,akkor a bizonyitékok eltitkolásáért és bűnpártolásért még téged is elitélhetnek.
kereső
@Shikari: bocsika,én ilyet nem láttam.Azt láttam,hogy a rendőrök legalább 10x felszólitottak mindenkit,hogy hagyja el a területet,mert oszlatni fognak. Legalább két órán keresztül álltak,miközben folyamatosan ment a felszólitás.Aki nem engedelmeskedik a rendőrségi felszólitásnak,magára vessen.Ez a világon mindenhol igy van.Ez1.
Kettő: hallottad,hogy gyurcsány adta ki a parancsot?Van róla felvételed is,vagy valaki mesélte?
kereső
@Shikari: én szóltam.Aggódom érted.
terlasz
@Shikari: A "tömegbe lövetés" kifejezést kizárólag éles lőszer bevetése esetén használjuk, amit egy fideszes képviselő szorgalmazott, de szerencsére senki nem hallgatott rá.
Rockxy
Gyurcsi jó pszichológus, de az kevés.
Megmondta Ági néni is.
kereső
@Shikari: 07:54, olyan vagy mint a kakukkos óra.Csak téged végtelenitettek.
nezelodo
Éppen a Fletó ne tudná, hogy az ami legtöbb ember tulajdonsága, az empátia az Orbánban nyomokban sincs meg. Ott a jó levegőjű hegyekben kicsit terjedelmesebben, két méter hosszan írták erről ákombákomot azok a bácsik...
terlasz
@Shikari: Igaz, elég színes a magyar nyelv, ezért aztán csúsztatásra is remekül alkalmas.
vadnarancs
@Shikari: TE segglyuk! A fideszes barmok élessel lövettek volna, azzal támadták Gyurcsányt!!!
vadnarancs
@Shikari: Rettegj a választásoktól pubi... Ha nem nyertek, akkor biztosan lesz alkalmad a pofámba mondani. Ha nyertek, akkor reménykedhetsz, hogy nem. Akkor kell tökösnek lenni, nem itt trollkodni 20 kilósan sztk keretes szemüvegben!
vadnarancs
@Shikari: Eltaposlak a fajtáddal együtt pondró! :)
vadnarancs
@Shikari: Apád hátán baszlak meg a ravatalon kislány... Ugass csak, közeledik a vége a fajtádnak, örömmel verlek szájba pubika :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.